Proteus ile Python kodlaması

begumc

Yeni Üye
Katılım
14 Aralık 2020
Mesajlar
3
Merhaba;
Ben L298 motor sürücü ile 2 adet dc motor sürmek istiyorum. Rasberry pi ile kontrol edeceğim motorların devre simülasyonunu gerçekleştirmek için Proteus simülasyon Programı kullanmayı tercih ettim. Fakat Rasberry Pi kullandığım için projenin kodlama kısmını Python üzerinden gerçekleştirdim. Ama Python üzerinden yazdığım kodları Proteusta çalıştıramadım ve Rasberry nin gpıo sunu aktifleştiremedim. Yardımcı olur musunuz?
Oluşturduğum devrenin ve hatanın fotoğrafını aşağıya bırakıyorum teşekkür ederim.
devre.JPG
hata.JPG
 
Raspberry PI üzerinde python kodu ile uğraşırken araya Proteus'u sokmak bence işleri kolaylaştırmaz, daha da zorlaştırır. Onun yerine RPI a bir monitör klavye ve fare tak, sonra da linux içinde bir editör ile python programını yaz.

Zaten motor kontrol devresinin arabirimine bakınca iki tane SPI arabirimi ile hallolacak birşeye benziyor. Aşağıda python altında SPI kullanımı ile ilgili bilgi var. Ama google'da "raspberry pi python spi" diye aratınca baya bir kaynak çıkıyor.


Veya SPI konusunda henüz bilgin yoksa, direkt GPIO kontrolü ile de yapılabilir. Ama bu çok daha yavaş olur.

 
Peki çok teşekkür ederim. Rasberry ve Python ile simüle edebileceğim bir devre simülasyonu programı varsa önerilerinize açığım.
 
Bu çalışmanın mutlaka simulasyon ortamında mı olması gerekiyor? Yani L298 kontrol kartının kendisi ve Raspberry PI kartı yok mu? Eğer durum buysa o zaman Proteus'da Raspberry PI VSM opsiyonun olması gerekiyor. Bende Proteus 8.9 lisansi var ama hiçbir VSM opsiyonu almamıştım, o yüzden kendi denemişliğim yok. Ama şuradaki teknik dokümandan gördüğüm kadarıyla, RPI deki programı bir akış diyagramı şeklinde hazırlıyorsun, Proteus da bu akış diyagramına karşılık gelen python kodunu kendisi üretiyor. Gerekirse bu üretilen kodlarda nokta atışı değişiklik yapmak mümkün.

Ama elinde raspberry pi kartı ve L298 kartının kendisi varsa ve bu sistemi çalışır hale getirmen gerekiyorsa, bu bahsettiğin simulasyon olayına hiç gerek yok.
 
Evet rasberry elimde mevcut olmadığı için önce simülasyon üzerinden hazırlamak istedim. Simülasyon konusunda ısrarc olmamın sebebi bu. Ama attığınız teknik dökümasyonu inceleyeceğim sanırım dediğiniz şekilde hazırlarsam simülasyonu çalıştırabilirim.Yardımlarınız için teşekkür ederim.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,659
Mesajlar
97,350
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top