Sercan
--
Bir süre önce QuantAsylum QA403 Audio Analyzer almıştım. Malum, gümrük sorunumuz var. Ben de malı Arap Faik aracılığıyla aldığım için biraz beklemem gerekti. Bizim Faik, Avrupa'da 3. gün cihazı teslim aldı.
Her neyse, dün cihaz bana ulaştı. İki gündür işten vakit buldukça cihazı tanımaya çalışıyorum.
Cihaz gelmeden önce The Signal Path'in aşağıdaki incelemesini izlemiştim. Fakat benim yaptığım testlerde hep bir gürültü sorunu var. Gürültü genelde 50 Hz civarında olunca doğrudan şebekeden şüphelendim.
Daha sonra firmanın başlangıç klavuzu ve aşağıdaki incelemede bahsedilen BNC sonlandırıcım olmadığı için kullanmadığım kanalların bu gürültüyü yakaladığını fark ettim. Ufak bir cımbız müdahalesi sorunumu düzeltmeye yetti.
Fakat güzel bir ölçüm hassasiyeti olan bu cihazı doğru şekilde kullanabilmem için kaliteli BNC kablo, sonlandırıcı, XLR kablo ve RCA dönüştürücülere ihtiyacım var. Şu an sinyal jeneratörlerinden gelen BNC'ler ile test ediyorum. Bir de adaptör destekli USB çoklayıcı çok işime yarayacak. İhtiyaçları envantere ekleyebilmek için elektronikstok.com'daki ihtiyaç listeme ekledim.
Bunların kalitelilerini nereden temin edebilirim? Önerisi olan var mı?
Getting Started
Releases (no source) for the QA402 and QA403 Audio Analyzer. - QuantAsylum/QA40x
github.com
Son düzenleme: