şunun gibi 5 video izlesem ülkeye bakışım değişir adam çok güzel anlatmış.30 yıl boyunca Mercedes'in logosu sadece Şahin Metal tarafından üretilmiş.
bence edelkrone u izlemelisinşunun gibi 5 video izlesem ülkeye bakışım değişir adam çok güzel anlatmış.
Abi konu dışına çıkmış olacağım ama, hepsini anladım da yumurta ile peynire hiç anlam veremedim. Bu ikisini sevmediğinden yememiş olması lazım. O zamanlar fakirlik de olsa her sofrada yumurta, peynir bulunurdu herhalde üstelik de köy yerinde.Gaziantep başka yahu.. Bu iş biraz yine bölgesel. Karadeniz köylerine gidin. Ahşap evi doğru düzgün yapamamışlardır.(Trabzon hariç). 3-4 yemek dışında yemek türü bile yoktur karadenizde.
Bir dedem Sinop'lu, dağ köylü. 86 yaşında.
20 yaşına kadar köyünden aşağı inmemiş.
20 yaşına kadar saat görmemiş. Bakmayı zaten bilmiyor.
20 yaşına kadar telefon telefon, telgraf, posta ne bilmiyor
20 yaşına kadar deniz görmemiş, denizin varlığından haberdar değil(Sinopta).
20 yaşına kadar gemi görmemiş. gemi ismini bile bilmiyor.
20 yaşında birden askere gitmiş, bahriyeli olarak, 3 sene gemide yüzmeyi bile öğretememişler.
20 yaşına kadar yumurta, peynir yememiş, çay görmemiş.
20 yaşına kadar balık görmemiş.(Sinop'ta)
Dedeleri zaten savaşa gitmiş, genç yaşta kalan babaları, akrabalar ve komşu çocuklar ile araziler başkasına gitmesin diye evlendirilmiş. Haliyle o bilgi ile yetişen çocuklar da bu seviyede kalmışlar. Devletin eğitim sistemi sıfır yani.
Bazılarının özledikleri Türkiye bu herhalde. Dönseler o karanlığa görecekler ne olduğunu..
Şimdi ise Anadolu'nun en dış sınırındaki ilkokullu adam bile engin bir bilgi ve büyük vizyon sahibi...
Okullarda iyi bir eğitim verildiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Ülkemiz hala gelişmekte ve ne yazık ki yönetici irdadeler, siyasi çekişmelerle ve müfredat mücadeleleriyle ne öğretileceğine odaklanıp, nasıl öğretileceğini kaçırıyor. Her iktidarın derdi hangi kafaları eğitelim, imkan tanıyalım olmuş, eskiden X'in önünü açarken bugün Y'nin önünü açma peşinde. Mutlak bilgiyi sallayıp, muğlak bilgiyle programlamaya çılışılıyor gençlerin kafaları. "Eski" türkiyede de böyleydi, şimdi de böyle. Kaynakların ve imkanların en çok ziyan edildiği yerlerden birinin okullar olduğunu düşünüyorum. Gereksizliğinden değil verimsizliğinden ötürü. Çok da zor değil bunu sınamak, ayetten anlamayan imam-hatipliler de kaynıyor, Çarpma-Bölmeden ötesini anlamayan lise mezunları da. Geçen yıl mekatronik yüksek okulu mezunu iki gençle konuşma fırsatım oldu; daha basit bir transistörlü devre kurmamışlar, teorisini bile kavramamışlar ama diplomayı almışlar...Şimdi ise Anadolu'nun en dış sınırındaki ilkokullu adam bile engin bir bilgi ve büyük vizyon sahibi...