Şehrin simgesi

Ufak bir kasabaya yerleşerek orada rahat yaşarız düşüncesiyle bir köy tespit ettim. Köyün çocukluğumuzdan beri duyduğumuz bir türküsü var. Belki kafamıza kazınmış reklam olmuştur.

Köy girişinde gösterişli bir "şey" koymuşlar. Araçlar içinden geçiyor.Altın renginde heykel, anıt benzeri bir "şey" köyün kapısı oluyor. İnternette görünen bu.

Kapısı buysa içi kim bilir nasıldır? diye akla geliyor.

4 saat yol gittim. Köye ulaştım. Bildiğimiz köylerden bir köy. 30 dakikada dolanıp bitirdim. Yaşamak isteyeceğim bir yer olmadığı anlaşıldı.

Bu nesne oraya yakışmamış. Hiç gerek yoktu. Çok ayıp olmuş. Gelen ödeneği bu kapıya harcayıp çarçur mu ettiler ne yaptılar kafamı kuırcaladı. Yoksa gariban vatandaş para toplayıp bunu mu yaptırdı? köyün ağası mı yaptırdı? Bu ne ayak? İl özel idaresi mi yapıyor böyle şeyleri?

Son düzenleme:
Ufak bir kasabaya yerleşerek orada rahat yaşarız düşüncesiyle bir köy tespit ettim.

Bu köyün çocukluğumuzdan beri duyduğumuz bir türküsü var.

Köy girişinde gösterişli bir "şey" koymuşlar. Araçlar içinden geçiyor.Altın renginde heykel, anıt benzeri bir "şey" köyün kapısı oluyor. İnternette görünen bu. Köyün kapısı.

Kapısı buysa içi kim bilir nasıldır? diye akla geliyor.

4 saat yol gittim. Köye ulaştım. Bildiğimiz köylerden bir köy. 30 dakikada dolanıp bitirdim. Yaşamak isteyeceğim bir yer olmadığı anlaşıldı.

Bu nesne oraya yakışmamış. Hiç gerek yoktu. Çok ayıp olmuş. Gelen ödeneği bu kapıya harcayıp çarçur mu ettiler ne yaptılar kafamı kuırcaladı. Yoksa gariban vatandaş para toplayıp bunu mu yaptırdı? köyün ağası mı yaptırdı? Bu ne ayak? İl özel idaresi mi yapıyor böyle şeyleri?
Bunlar için ihale açıyorlar. Köylü de köyüne bir "şey" yapıldı en azından diyor. Köylerdeki parklar da böyle olur. Köyden hiç kimsenin anlamadığı şekilde bir şeyler yaparlar, planlamaya muhtar falan bile dahil olmaz, haberi bile olmaz detaylardan, alakasız aydınlatma armatürleri döşenir, paldır küldür iş yapılır para hareket eder.

Bazen köyden biri siyaseten güçlü bir yere geliyor, ben isim de vereyim bizim burada "Gölkıyı"dan biri. Yok sayılabilecek bir trafik var burada, buna rağmen her yıl ölümlü kazalar olan çok işlek, aynı yol üzerindeki "Bakırköy" sapağına köprülü kavşak yapılmıyor ama buraya yapılıyor. Bölge trafik memurları verdikleri rapora rağmen neden köprülü kavşağın oraya yapıldığının arkasını soruşturunca "Siyasi nedenleri göz ardı edemeyiz" gibi abuk sabuk bir cevap alıyorlar.

Sizin gittiğiniz köyde de bu ikisinden biri olmuştur. Burada Uluabat'ta da var benzeri. Parke taş döşeli aydınlatmalı binlerce metrekare alan, tamamen atıl duruyor. Kuş uçmaz kervan geçmez misali bir yer. Boşuna fakirleşmiyoruz.

Edit: Gaz kısıldı.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back