Endorfin35+
Kayıtsız Üye
Nc 100-120 uygun benceben de düşünüyorum. sanırım nc olacak. 60 derece yeterli mi.
Nc 100-120 uygun benceben de düşünüyorum. sanırım nc olacak. 60 derece yeterli mi.
o zaman ufak bir çizim atarmısın müsait olduğunda. sanırım sizin projede 2*15 sorunsuz çalışır. yada daha fazla kademe mi olsa daha iyi olur.onu bende dusundum lakin ben daha cok guc elektronigi ile ugrasiyorum ve haliyle cikista gurultu cok fazla oluyor, gurultu yuzunden opamp aktif edecegi kademeyi dogru secemez ise carsi karisir, elbet onlem alinabilir ama yinede yakin kademeler arasi gecis cok olur, bu seferde otomatik kademe atlamalari yuzunden linear guc kaynagi cikistaki calkantilari kendisi uretmeye baslar, otomatik gecis icin iyi dusunulmus bir tasarima ihtiyac var bence, bilemiyorum bana boylesi sade ucuz ve guvenilir geliyor, otokontrol az olunca bas agrisida az oluyor, zaten devrede akim ve gerilim kontrolu icin carpisan 2 opamp varken fazlasinida eklemek istemedim.
Ama EI saclarda bobinin ortası da dolu ya. 3 koldan akı var. orası biraz kafamı karıştırdı. ama denemek lazım. umarım verimliliği yeterli gelir.evet normalde dediğiniz gibi oluyor. bu biraz ev yapımı oldu. spiral şeklinde değilde EI tasarımın yuvarlağı gibi
100 -120 derece yüksek olmaz mı ... @Endorfin35+hocam hazır yeri gelmişken sorayım takipçisi olduğum sizin güç kaynağı projenizin son rutuşları tamam mı . bu hali ile de sorunsuz demiştiniz. ama final halini de bekliyorum.Nc 100-120 uygun bence
8 er voltluk adimlarla 4 kademe kullaniyorum, daha dusuk adimlar bence abarti, nihayetinde 7/24 calismayacak.o zaman ufak bir çizim atarmısın müsait olduğunda. sanırım sizin projede 2*15 sorunsuz çalışır. yada daha fazla kademe mi olsa daha iyi olur.
sanırım çalışma prensibi aynı . manyetik akım yönü dairesel dönüyor. videodaki örnek benim tasarıma benziyor.Ama EI saclarda bobinin ortası da dolu ya. 3 koldan akı var. orası biraz kafamı karıştırdı. ama denemek lazım. umarım verimliliği yeterli gelir.
simdi bir dunya emek verip trafo sarmisin lakin o oluklardan dolayi aki kaybi olusacak ve bu verimi olumsuz etkileyecek, bu tip tasarimlar eski kocaman sac kaynak makinalarinda kullanilirdi, kaybin fazla olmasi ozellikle istenen bir durumdu ve primer ona gore sarilirdi, ama senin projende kaybin az olmasi amaclaniyor anladigim kadariyla, o oluklari bence traslamalisin, gerci bu saatten sonra nasil olacaksa.sanırım çalışma prensibi aynı . manyetik akım yönü dairesel dönüyor.
şuan için sorun yok. dün gece 12 voltta 5 amper güç denemesi yaptım. 11.99 volta bile düşmedi. devre montaj aşamasında sorun olur ise söker teli başka trafoya sararım. daha önce simetrik trafoda 0.3 voltluk voltaj farkından dolayı 5-6 trafoyu yeniden sardım. bana lazım olan max 7amper. aynı trafonun EI olanını sardım 2x15 volt 10 amper. hazırda 2 yedek trafom var zaten. toroid trafoya merakımdan böyle bir çalışma yaptım. eğer ki testlerde dediğiniz kayıplar yaşanırsa ki muhtemel senaryolarım arasında var bu sökmek zaman kaybı ama sorun değil.simdi bir dunya emek verip trafo sarmisin lakin o oluklardan dolayi aki kaybi olusacak ve bu verimi olumsuz etkileyecek, bu tip tasarimlar eski kocaman sac kaynak makinalarinda kullanilirdi, kaybin fazla olmasi ozellikle istenen bir durumdu ve primer ona gore sarilirdi, ama senin projende kaybin az olmasi amaclaniyor anladigim kadariyla, o oluklari bence traslamalisin, gerci bu saatten sonra nasil olacaksa.
100 -120 derece yüksek olmaz mı ... @Endorfin35+hocam hazır yeri gelmişken sorayım takipçisi olduğum sizin güç kaynağı projenizin son rutuşları tamam mı . bu hali ile de sorunsuz demiştiniz. ama final halini de bekliyorum.
OWON HDS242S furyasına katılabilirsin?Günaydın. Aldigigim tel 280 dereceye dayanıklı imiş. Çift emaye kaplı. 80 derece gayet iyi gibi. Osiloskobum yok malesef.
aynı benim araba farıma benziyor.Lambalarari çekmeyi unutmuşum yukarda 22860 eklentisine bak
evet 24 volt 60wataynı benim araba farıma benziyor.
kısa/uzun/ortak uç
60W'mı?