SIM800 gsm modül için Mikrofon ses amplifikatörü

Mikrofon modülü arızalı olabilir diye yeni bir tane daha aldım. Bağlarken neye dikkat etmem gerekiyor? Sim800 micN ve micP uçlarındaki voltajı bastırmak mı gerekiyor çalışması için?
 
Araya kapasitör bağlaman gerekiyor. Böylece SIM800 ün uyguladığı bias voltajı ile mikrofon modülünün çıkışı birbiriyle savaşmamış olur.

Ama dediğim gibi, SIM800 girişi doğrudan mikrofon bağlamak için tasarlanmış. Kablo uzun da olsa sadece mikrofonla çalışmasını beklerdim. SIM800 modülünün linkini verebilir misin? Belki de farklı şekilde kullanıldığı farklı ürünler vardır. Sen tam olarak neyi satın aldın, onun linkini atarsan bakacağım.
 
20210118_221222.jpg
Bu devre iş görür mü? Ses çok az gidiyor. Çok yakından yuksek sesle konuşmam gerekiyor. Sesi yükseltmem gerekiyor.
 
5 katlı bir binamız var. Alt katlarda telefon çekmiyor. En üst katta telefon çekiyor. Bende en üst kata SIM800 modülü koyup kablo ile mikrofon ve hoparlörü en alt kata koydum. Böylece alt kattan düğmeye basınca gsm ile arama yapabiliyorum. Ses için anfi yaptım ve sesi çok net alıyorum. Fakat mikrofondan ses çok az ve cızırtılı gidiyor. Mikrofon için nasıl bir anfi yapmalıyım? Hazır bir mikrofon anfi aldım ama hiç çalışmadı. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?
İnsanın birşeyleri kendisinin yapmasının hazzı başka tabi ama eğer istediğiniz sonucu alamazsanız vowifi diye birşey var. Wifi üzerinden gsm şebekesine bağlanıyorsunuz. Telefonun ve operatörün desteklemesi lazım galiba. Ben yakın zamanda öğrendim sizinle de paylaşmak istedim :)
https://www.vodafone.com.tr/Internet/vodafone-vowifi.php
 
teşekkür ederim volta. ben tamamen bunu geliştirmek niyetindeyim. çünkü aynı zamanda bu modül ile bina otomasyonuda yapacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,815
Mesajlar
99,265
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top