Taksici sıra bekleme sorunu

garibankul

Yeni Üye
Kardeslerim selamlar.Cok sevdigim bir taksici arkadas var.kendinisi bir dertten muzdarip.yardim edebilir miyim diye bana sordu.ama malesef olay beni asiyor.simdi gelelim konuya.Bu Taksici arkadas sıra beklerken uyumaktan veya Telefon ve benzeri bireylerde uğraşırken arkadakilerin kornayla onu ileri götürmesinden dertli.Hatta onun acisindan olay öyle bir hal almis ki,geceleri uyurken,bir anda sirayimi bozdum diye zipliyormus.şimdi bizim sorumuz tam olarak şu,Arkadas önümde ki taksi ilerleyince icerden bana alarm veren bir sistem yokmudur diye soruyor.Aslinda istedigi şey,araclarin çogunda bulunan ön park sensörünün tam tersi bir sistem.yani park sensöründe arac cisme yaklasirken ötüyor,bu düzende cisim aractan uzaklasirken ötsün isteniyor.Var midir bu derdin bir caresi? Yardim veya yardim girisimleriniz icin simdiden cok tesekkür ediyorum.

Mevcut park sensöründen sinyal alınıp arduino analog pininden okutulur. Öndeki araç uzaklaşınca dijital bir pin tetiklenerek buzzer öttürülecek.

Orjinal ekipmana dokunulmak istenmezse arduinonun mesafe sensörü kullanılabilir.

images (6).jpeg

Mevcut park sensöründen sinyal alınıp arduino analog pininden okutulur. Öndeki araç uzaklaşınca dijital bir pin tetiklenerek buzzer öttürülecek.

Orjinal ekipmana dokunulmak istenmezse arduinonun mesafe sensörü kullanılabilir.

12426 eklentisine bak
Cevabınız için minnettarım.Bahsettiginiz sistemi kurmak için kime başvurmaliyim?yani elektrikçi falan gibi birilerini mi aramalıyız?

Cevabınız için minnettarım.Bahsettiginiz sistemi kurmak için kime başvurmaliyim?yani elektrikçi falan gibi birilerini mi aramalıyız?
Elektronikçiler yapabilir yada kendiniz de yapabilirsiniz youtube dan video izleyerek. Yada malzemeleri alırsınız, buradan adım adım yardımcı oluruz yapmanıza. Tabi temel düzeyde bilginizin de olması lazım.
Yer neresi?

Elektronikçiler yapabilir yada kendiniz de yapabilirsiniz youtube dan video izleyerek. Yada malzemeleri alırsınız, buradan adım adım yardımcı oluruz yapmanıza. Tabi temel düzeyde bilginizin de olması lazım.
Yer neresi?
Selamlar.Yer istanbul Kartal.youtubeden benim konuya benzer içerikli bir video var mı acaba?Ben bakındım ama bulamadım.Tekrar teşekkür ederim.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back