Tekli montaj pinlerinin doğru şekilde ayarlanması

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,539
Spektrum analizör güç kaynağının modüllerinin arasındaki bağlantıları tekli header pinleri ile sağlanacak şekilde tasarlamıştım. Ama bu pinlerin deliklerinin doğru çapta olması için gereken ölçümleri yapmadan hemen 1.2 mm olarak ayarlamıştım. Bugün bunun cezasını çektim. 1.2mm çok büyük geldi. Tekli pinleri dik olarak orada tutup lehim yapmak imkansız. O yüzden ben de epoksi yapıştırıcı ile yapıştırdım. Kurusun, sonra lehimleyeceğim :)

IMG_20190908_232457.jpg
 
Bu header pinleri, kare kesitli oluyor ve ölçüsü de 25 mil (yani 0.025" veya 0.635 mm). Diyagonal ölçüsü ise 0.9 mm gibi oluyor. Elimdeki 0.9 mm matkap ile artık bir PCB üzerinde denedim. 0.9 mm gevşek geldi. 0.8 mm lik deliklerde denedim, bu da fazla sıkı. 0.85 mm matkap ile denedim ve bu tam uygun geldi. Pin yerine takıldığında tatlı bir sıkılıkla giriyor ve lehimlenene kadar o pozisyonda duracak gibi.

Yani bir PCB'de tekli 25 mil header pin kullanacaksanız, delinmesi gereken deliği 0.85 mm olarak planlayın.

IMG_20190908_232510.jpg
 
Hocam bu headerlerin kullanımında yer sıkıntım yoksa 2 yerine 4 tane header kullanıp 2 adet + iki adet - şeklinde kullanıyorum. Lehimleme yüzeyinin mekanik dayanımı açısından daha faydalı olduğunu düşünüyorum.
 
Evet ikili olunca iş kolay oluyor. Birisini uyduruk olarak lehimleyip yerinde durmasını sağlıyorsun. Sonra da diğerini düzgün lehimleyip, ilk pinin tekrar üzerinden geçiyorsun.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,653
Mesajlar
97,265
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top