TPMS Sensör Pil Değişimi

frmman

Aktif Üye
Aracımın tmps sensörlerinin yaklaşık 9 sene sonra pilleri bitti. Sürekli sensör yok hatası vermeye başladı. Bir tanesinin içini söktüm. Sökmesi umduğumdan kolay oldu. Hatta içerisinde polyester dolgu bekliyordum, aşağıdaki resimdeki gibi muhafazası içerisinden temiz şekilde çıktı.

Üzerinde CR2032 lityum pil var. Voltajı 2,7 volta düştü.

Sorum bu şekilde puntalı pil bulabileceğimiz bir yer varmı, veya alternatif önerileriniz varsa paylaşmanızı rica ederim.

100 (1).jpg
100 (2).jpg
100 (3).jpg

Son düzenleme:
ağırlık yapmasın diye epoksi vs koymuyorlar. ağırlık artarsaa lastikte balansa sebep olur. muhtemelen jantın içinde standart bir karşı ağırlığı da
vardır.

şu çok benziyor:

Son düzenleme:
Bunlara bende baktım. İki pin arasındaki mesafe tam karşıdan bakınca (resimdeki gibi) 10mm, yandan bakınca 3...4mm gibi bir kaçıklığı var. Puntalı şekilde çözemezsem lehim ile uç çıkartmayı düşünüyorum Ondada pilin kütlesi çok küçük olduğu için ısı ile (max 1..2sn lik lehimleme süresi) zarar verirmiyim emin olamıyorum.

punta uçlarını hafifçe eğip bükerek bence lehimlenir. ancak bu pil teker dönerken epey bir kuvvete mauz kalacağı için yüzeyden lehimlemek güvenli olmaz. pinler mutlaka kartın deliğinden geçmeli.

Karta lehimleme konusunda aynı fikirdeyiz. Resimden çok belli olmuyor ama pil ve devre muhafaza içerisine tatlı bir sıkılıkta yerleşiyor. Şeffaf kapak tekrar yapıştırıldığında içerideki komponentlerin gidecek bir yerleri kalmıyor.

Bisikletimdeki hız ölçerde iki adet LR44 pil var, pil muhafazası uyduruk olduğu için lehimleyip kullanıyorum. Şimdiye kadar pilin bitmesi haricinde bir problem olmadı. Onda pile erişim ve değiştirme çok kolay.

Bunda ise problem çıkarsa jantın ve lastiğin sökülmesi biraz meşakkatli bir süreç olacak.

Şuda olabilir @czorgormez sizin linkini paylaştığınız pildeki puntalardan bir tanesi yerine denk gelir, diğeri ise uygun kesitte tek damar bakır bir kablo ile diğer yere lehimlenebilir.

Son düzenleme:
Sanırım mesajı editlediniz. Yukarıdaki mesajda geçen ifade 3 pinli olan pil içindi.

Yeni linkdeki pil evet çok benziyor. Teşekkürler.

İlgili ürünün yorumlarıda tpms sensör için alanların bıraktığı yorumlar. Stok sorunu var sitede. Başka yerlere bakayım.

ağırlık yapmasın diye epoksi vs koymuyorlar. ağırlık artarsaa lastikte balansa sebep olur. muhtemelen jantın içinde standart bir karşı ağırlığı da
vardır.

şu çok benziyor:
Öncesinde youtube da çeşitli tpms sensör sökme videoları izledim. İzlediğim videolarda içerisi epoksi ile doldurulmuş şekildeydi. Açmak ve pili değiştirdikten sonra kapatmak için ciddi şekilde uğraşıyorlardı. Benim sensör bu konuda beni şaşırttı :)
Sensörün hafif olması tabiki iyi birşey, Benim jantta karşı tarafta ekstra bir ağırlık bulunmuyor. Zaten lastik değişimi sonunda balans işlemi yapıldığında bunun ağırlığıda hesaba katılıyordur.

Digikey'de aynısı var, Ekom ile getirtilebilir.

Digikeyde üretici panasonic olarak görünüyor. Yurt içinde ise benzer Orion diye bir marka adı altında satılıyor. Çoğu yerde stok yok görünüyor. Aşağıdaki sitede şimdilik stok var görünüyor. Orion markasını daha önce hiç duymadım. Bu konuda bir fikri olan varmıdır?

Kışlıkları taktırma zamanı geldiği için olursa yurt içinden hızlı temin seçeneği ön planda.

Son düzenleme:
Aracımın tmps sensörlerinin yaklaşık 9 sonra pilleri bitti. Sürekli sensör yok hatası vermeye başladı. Bir tanesinin içini söktüm. Sökmesi umduğumdan kolay oldu. Hatta içerisinde polyester dolgu bekliyordum, aşağıdaki resimdeki gibi muhafazası içerisinden temiz şekilde çıktı.

Üzerinde CR2032 lityum pil var. Voltajı 2,7 volta düştü.

Sorum bu şekilde puntalı pil bulabileceğimiz bir yer varmı, veya alternatif önerileriniz varsa paylaşmanızı rica ederim.

37297 eklentisine bak37298 eklentisine bak37299 eklentisine bak
Bu sensor tam olarak nerede? Lastiğin içinde mi?

Ulaşabileceğim bir yerde pil punta makinesi var. 2032 piller üzerinde bir deneme yapacağız. Eğer puntalama başarılı olursa, marka seçme özgürlüğüm olacak.

Bu sensor tam olarak nerede? Lastiğin içinde mi?
Bu sensör sibopun teker içinde kalan diğer ucuna vidalı şekilde duruyor. Basınç sensörü olan tüm araçlarda böyle sanırım.

firefox_kdK4NReObu.png

Teşekkürler @JKramer. Tek kullanımlık piller şarjlı emsallerine göre daha fazla akım kapasitesine ve bekleme konumunda daha uzun deşarj sürelerine sahip. Lastik içerisi olduğu için ihtiyaç duyulduğunda erişilmesi biraz zahmetli olur. Mümkünse kaliteli ve yeni üretilmiş bir pil takıp uzun süre tekrar sorun çıkarmamasını istiyorum.

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back