Üflemeli Havya istasyonu önerisi

simplified.erdem

Yeni Üye
1500-2000TL civarında üflemeli havya istasyonu arıyorum, ancak bir sürü marka vs. var. Bunların hangisi iyidir, hangisi yeterlidir?
Biraz daha koy şunu al, dediğiniz ürünler var mı?

O fiyata alınabilecek ancak JCD 8898, ATTEN 8586 gibi ürünler var. Bunlar da limitlidir, hiç olmayacağına bu olsun mantığı ile alınabilecek cihazlar. Eğer bir üflemeli hava tabancasının yapması gereken tüm işleri yapacak bir cihaz istiyorsan asgari olarak bir Quick 861DE veya 861DW alabilirsin. Bunların değişik markalar altında alternatifleri de çıktı. Hatta bir Türk firma da Çin'ye kendi markası ile yaptırıyor.

O fiyata alınabilecek ancak JCD 8898, ATTEN 8586 gibi ürünler var. Bunlar da limitlidir, hiç olmayacağına bu olsun mantığı ile alınabilecek cihazlar. Eğer bir üflemeli hava tabancasının yapması gereken tüm işleri yapacak bir cihaz istiyorsan asgari olarak bir Quick 861DE veya 861DW alabilirsin. Bunların değişik markalar altında alternatifleri de çıktı. Hatta bir Türk firma da Çin'ye kendi markası ile yaptırıyor.
Hocam, bu oto sanayide kullanılan, sıcak hava tabancaları olmaz mı? İkiside aynı işi görüyor, hem daha çabuk ısınıyor, hem fiyat anlamında daha iyi.
Ayrıca ısı ayarlıları da var.

Ben hali kaplayan soken adamlarin kullandigi sicak hava tabancasindan aldim. Tamam cok kaliteli fakat sicaklik ayari falan yok. Komple karttan ne var ne yok sokeceksem kullaniyorum fakat PCb yi karartiyor ve ruzgari cok fazla.

Hocam, bu oto sanayide kullanılan, sıcak hava tabancaları olmaz mı? İkiside aynı işi görüyor, hem daha çabuk ısınıyor, hem fiyat anlamında daha iyi.
Ayrıca ısı ayarlıları da var.

Kullanırsın da iki sıkıntı var: Uygun uç çeşitleri yok. Ya uçsuz kullanıyorsun yada 1 cm gibi bir boru ucu oluyor. 1 tane SMD direnci sökeceksin, koca alanı ısıtmış olursun.

Bir de bunların uygun sıcaklık ayarını tespit etmen lazım. Bende Steinel'in sıcak hava tabancası var, ayar ile 900 ℃ ye çıkıyor. Mesela 3 cm mesafe ile çalışıyorsan, o mesafede hangi ayarlanan derecede hangi ısı elde ediliyor tespit etmen lazım. Ondan sonra yaparsın doğru ayarı ve o boru uç da işini görüyorsa kullanırsın.

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back