Universal Havya Kontrolcüsü Tasarımı

O zaman en son olarak çıkıştaki 100 nF yi çıkar, yerine 5 - 10 k lık direnç koy.

Belki de çıkıştaki 100 nF bunu osilasyona sokuyor.

Hmm evet, kendi kendine osilasyona giriyor bu. Lehimleme yaptıktan sonra iyice temizlemiş miydin opamp civarını? Koyduğun resimde her tarafta flux artıkları ve karartılar vardı.

Hmm evet, kendi kendine osilasyona giriyor bu. Lehimleme yaptıktan sonra iyice temizlemiş miydin opamp civarını? Koyduğun resimde her tarafta flux artıkları ve karartılar vardı.
aseton ve balata spreyi sıktım.
diş fırçası ile fırçaladım.

sonra üstüne 5 dakka fan vurdum taktım devreye.

Opampi ustune lehimledigin pcbnin besleme uclarina dogrudan plakete havadan 100nF bagladin mi?

IMG_20221215_124828.jpg

op ampın son hali

Balata temizleyici hiç kullanmadım daha önce. Ama iyi temizlemiş gibi duruyor :)

Balata temizleyici hiç kullanmadım daha önce. Ama iyi temizlemiş gibi duruyor :)
arbanın en son bakımında 4 kutu almıştık 3ünü kullandı frenci 1 kutu artınca bende bu nereye sıkılır nereye sıkılır derken birgün vfd bakımında vfd yüzeyine sıkarken bi baktım pcb'ye sıçrayanlar pcb'yi temizlemiş.

o günden beri kullanıyorum.

Opamp bypass yapınca ne oldu? Birşey değişti mi?

Balata temizleyici dehşet bir şey. Motorda bende sık sık kullanıyorum. Pcb de kullanmak neden benim aklıma gelmedi hiç? Bende kullanacağım.

100 nF ona da paralel 10 uF bağlayabilirsin. bacaklar kısa olsun ve olabildiğince yakın lehimle.

Bypass bağlayınca çıkışta 80 kHz gürültü mü oluştu :oops:

elinde bir tane daha TSZ121 varsa bunu söküp onu takarak da denemekte fayda var. Belki de bunu lehimlerken fazla haşladın sen.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,957
Üyeler
2,825
Son üye
karahanli7

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back