Universal Havya Kontrolcüsü Tasarımı

Tabi canım, o adamların her dediği doğru. Peki ola ki öyle bir teknoloji üzerine çalışıyoruz ki "o adamlar" daha bunu yapmamış. Veya yapmışlar ama hiçbir yayın yok, video da yok, kitap da yok. O zaman ne yapacağız? İşte bu gün geldiğinde, sudan çıkmış balığa dönmemek için, kendin tasarlayıp kendin araştırmayı, kendin ilerlemeye şimdiden alışmamız lazım.
Eğer hiçbir yerde o konu hakkında birşey yazmıyorsa .O zaman sen aşmışşsın demektir. CIA ,FBI ,MOSSAD senin peşinde demektir.
-------------
@Ahmet konunun noninverting kazanç yada inverting kazançla ilgisi yok konu feedback direncinin değeriye ilgisi var.Aralarında çok ufak kazanç farklı olur (Tabi doğru değerler takılırsa)

Eğer hiçbir yerde o konu hakkında birşey yazmıyorsa .O zaman sen aşmışşsın demektir. CIA ,FBI ,MOSSAD senin peşinde demektir.
-------------
Konudan bağımsız.
Nissan 2006 series, rpm value can bus adress?
Bunu araştırma ile bulabilir miyiz? ben haftalarca aradım bulamadım.

Op-amp'ı tek başına test ettin mi? Önce bi çalıştığını görseydik. Gaini 1 yapıp (buffer) girişine bildiğin temiz bir sinyal verdin mi?

Tamamen bıkıp vazgeçtiysen bana yolla, bir de ben deneyeyim :D

Op-amp'ı tek başına test ettin mi? Önce bi çalıştığını görseydik. Gaini 1 yapıp (buffer) girişine bildiğin temiz bir sinyal verdin mi?

Tamamen bıkıp vazgeçtiysen bana yolla, bir de ben deneyeyim :D
bu op-amp ile başarılı olsak bile kullanmayacağız abi projede.
ama kurcalamak oynamak istersen gönderirim sana hiç sorun değil.

Nerde yaşıyorsun abi?

Türk savunma sanayiinde şu anda sadece Türkiye'nin yapabildiği bazı teknolojiler geliştiriliyor. Bunlar üzerinde çalışan mühendisler de senin dediğin gibi youtube videosu veya başka birisinin kitabından bakarak yapmıyorlar o işi. Kimse o konuda sır vermiyor. Bu mühendisler, aldıkları iyi eğitim, iyi temel ile ve KENDİLERİNE GÜVENEREK kendileri tasarım yapıp sonuca gidiyorlar. Artık "adamlar yapmış, git al kullan, adamlardan daha mı iyi bileceğiz?" mentalitesinden çıkmamız lazım. Evet biz de yaparız, yeter ki kendimize bir fırsat verelim.

op-amp kısmı TAMAM.

LM358
NON INVERTING
R_UST=100K
R_ALT=1K

TC SERI DIRENCI 1K + 100nF

İlk PID adımımızı attık.
4-5 dakikadır;
C++:
 if(adc_v > 1.0329 && digitalRead(0) == LOW) {
    analogWrite(0,0);
   // Serial.println("SOGUTMA");
  }
  if(adc_v < 1.0331 && digitalRead(0) == LOW){
    analogWrite(0,10000);

}

Ve sıcaklık 227-230 aralığında geziyor.

Yav arkadaş op ampın kazancını hesaplamaktaki formüllden Türk Savunma sanayine geldik.

Tamam süpersiniz opampın önüne takılacak 3direnç 1 kondansatörü bile 30 mesajda irdelerek herşeyi öğreniyorsunuz

Yav arkadaş op ampın kazancını hesaplamaktaki formüllden Türk Savunma sanayine geldik.

Tamam süpersiniz opampın önüne takılacak 3direnç 1 kondansatörü bile 30 mesajda irdelerek herşeyi öğreniyorsunuz

Buraya şundan dolayı geldik: TC den gelen voltajı biliyoruz. DC olduğu için bir low pass filtre koyduk. Sonra da OPAMP e veriyoruz ve 100 kat yükseltmeye çalışıyoruz. Buraya kadar herşeyi neden yaptığımızı anlıyoruz ve ortaya çıkan sorunlara göre ilerliyoruz.

Ama sen ilave bir sürü komponent olan, veya var olanların da değeri şu anda mantık yapmayan tamamen farklı bir devre gösteriyorsun "niye uğraşıyorsun? adamlar yapmış, al bunun gibi yap" diyorsun. Ben de önce kendimiz yapalım sorunları yaşayalım, o sorunlarla ilgili araştırma yaparken de başkaları o sorunu nasıl aşmış görelim diyorum. Neyse, senin bakış açın belli, benimkisi de belli. Projeyi yapan artık hangisini mantıklı buluyorsa ona göre yapsın :)

Bu projeyi bitirince biz kullanacağız.
Soru işareti kalırsa bir yerde bizimle bu projeyi yapanlar sorun yaşadığında.
burayı ölç, buraya ampermetre bağla, buranın direncini değiştir demek istemiyorum.

MAX'in spi arayüzlü tc amfisi ile sorun yaşadığımızda donanımın neresine müdahale edebiliriz?

Veya hazır biz amfi devresini kopyaladımızda nereye ne kadar sürede müdahale edebilirim?

Birisi bana güvenip bu projeye para harcayacaksa/harcamak istiyorsa benim ciddiye alamama lüksüm yok.

Bu projeyi bitirince biz kullanacağız.
Soru işareti kalırsa bir yerde bizimle bu projeyi yapanlar sorun yaşadığında.
burayı ölç, buraya ampermetre bağla, buranın direncini değiştir demek istemiyorum.

MAX'in spi arayüzlü tc amfisi ile sorun yaşadığımızda donanımın neresine müdahale edebiliriz?

Veya hazır biz amfi devresini kopyaladımızda nereye ne kadar sürede müdahale edebilirim?

Birisi bana güvenip bu projeye para harcayacaksa/harcamak istiyorsa benim ciddiye alamama lüksüm yok.
Bu konuda ahmete katılıyorum evet dışardan video izleyerek devre kontrol ederek fikir alınır ancak yarın birgün ahmet tamamını tasarladığında en ufak bişeyin sebebini kendisi bilebilir. Opampın belirlenmesinede sevindim yolumuz kısaldı heralde ahmet

Bu konuda ahmete katılıyorum evet dışardan video izleyerek devre kontrol ederek fikir alınır ancak yarın birgün ahmet tamamını tasarladığında en ufak bişeyin sebebini kendisi bilebilir. Opampın belirlenmesinede sevindim yolumuz kısaldı heralde ahmet
Aynı emeği LM358'e de vereceğim.
LM358'e hep itici gözüyle baktım.
fakat çok daha iyi değerlere sahip olanında sapıtabildiğini tecrübe ettim LM358 bize neler gösterecek bakacağız.
Kullanmaayı isterim LM358 herkesin her yerden yok parasına alabileceği bir entegre.

LM358 iş görecek, ama ayarlanan sıcaklık değerini yeterince sabit tutamayabilir, ayarlananla gerçekleşen farklı olabilir, veya uç değerlerde hata oranı artabilir. Bunlar ilk aşamada önemli değil. Önce bir çalışsın, sonra iyileştirmeler yapılabilir.

LM358 iş görecek, ama ayarlanan sıcaklık değerini yeterince sabit tutamayabilir, ayarlananla gerçekleşen farklı olabilir, veya uç değerlerde hata oranı artabilir. Bunlar ilk aşamada önemli değil. Önce bir çalışsın, sonra iyileştirmeler yapılabilir.
Şuan kara düzen kontrol bile LM358 ile kabul edilebilir çalışıyor.
nasıl kontrol ettiğimi yukarıda attım 2 tane if ve bu ifin kontrol ettiği değerler analog ortalama alarak sağlanıyor.

osilasyon 3-4 derece PID dahil edersem bu değeri 2 derecede falan sabitleyebilirim gibi geliyor.

Tabii şuan lehim yapmıyor metal yüzeye temasında benim bu algoritma nalları diker.

Sayın @Atak göreve bekleniyorsunuz.

Sol taraf derece sağ taraf voltaj
127C0.5290
174C0.7290
222C0.9290
232C1.0330
265C1.0730
270C1.0930
296c1.2110
325c1.3330

Formülü çıkardıktan sonra PID'ye geçeceğim eğer istediğimiz gibi olmazssa op-amp'a birdaha döneriz.

Ben yaklaşık kareler yöntemini kullanarak y = 0,00903x - 0,942 gibi bir formül elde ettim. x sıcaklığı, y dereceyi temsilen. 222 derece için 1,06266, 232 derece için 1,15296 değerlerini buldum. Tabi ki gerçek değer ile formülden gelen değer arasında birazcık hata olacak. Hata görmezden gelinecek durumda mı bu formül için?

Ben yaklaşık kareler yöntemini kullanarak y = 0,00903x - 0,942 gibi bir formül elde ettim. x sıcaklığı, y dereceyi temsilen. 222 derece için 1,06266, 232 derece için 1,15296 değerlerini buldum. Tabi ki gerçek değer ile formülden gelen değer arasında birazcık hata olacak. Hata görmezden gelinecek durumda mı bu formül için?
biraz daha açıklar mısın?
anlamadım da

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,957
Üyeler
2,825
Son üye
karahanli7

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back