ikinci kanalı susturmak için öyle yapmış diye yorumladım benBu devre bu kadar mı? Birinci kanal standart evirmeyen 221x kazançlı bir amfi, ikinci kanalda sanki bir Vcc/2 referans voltajı üretmiş ama kullanmamış ??
Burada da LM358 yerine OPA2330 ya da OPA2333 kullanırsanız çok daha tutarlı ve kararlı sonuç alırsınız demiş. Çok mucize beklememek lazım sanki LM358'den.Buradakiyle benzer bir tasarım sanırım:
OLED Soldering Controller
Here you are going to learn how to make a soldering station with temperature controller to control the temperature of the soldering iron especially for micro soldering or any other precision soldering job.circuitdigest.com
21747 eklentisine bak
21748 eklentisine bak
LM358 ve LMV358 aynı şey mi burada?Burada da LM358 yerine OPA2330 ya da OPA2333 kullanırsanız çok daha tutarlı ve kararlı sonuç alırsınız demiş. Çok mucize beklememek lazım sanki LM358'den.
İnce düşünülmemiş. iki farklı lm358 arasında çok farklı sonuçlar olur bence burada.Bu devre bu kadar mı? Birinci kanal standart evirmeyen 221x kazançlı bir amfi, ikinci kanalda sanki bir Vcc/2 referans voltajı üretmiş ama kullanmamış ??
Evet son hali TC okumada beklenen performansın altında kaldık.Bu projede son gelinen aşamada sanırım op-amp ile termokupl okumasında istenilen/beklenen sonuç elde edilemedi değil mi? 1200'e yakın mesaj olunca yeni bakan birisi konuyu takip etmekte zorlanır. Belki konuyu görüpte katkı sağlamak isteyen çıkabilir onun için soruyorum.
tam ismi neydi?INA ile başarılı olacağımızı söylüyorlar
bir de hx711 mi ne vardı. Onunla deneme yapmış mıydık?İyi bir ina ismi rica edelim.
@taydin
Eskiden vaktim bir nebze vardı artık o kadar zaman ayırmam çok zor.İnstrumentation amplifier kullanarak yüksek performanslı bir çözüm üretilebilir. Ama onu kullanmadan da iş görecek bir çözüm üretilebilir. Bence sen bu konuyu arşivle ve yeni bir konuda kaldığın yerden devam et. Standart opamp ile başla, sonra daha iyileri ile performans yükselt.
LM358 ile güzel çalışıyor ama sıcaklığı real olarak takip edemiyor bu yüzden +-10 derece hassasiyet ile çalışıyor diyebiliriz LM358 ileINA kullanmak sihirli bir değnek değil. Zaten çalışan birşeyi iyileştirir onu kullanmak, o yüzden önce çalışan birşeyin ortaya çıkması lazım.