Universal Havya Kontrolcüsü Tasarımı

Bu kolay. Tek dert bu olsun. Torna yada cnc de kolayca hallolur. @taydin abiye bir yemek ısmarlamaya bakar :katil2:
@taydin abi yemek ıslaryınca parça işliyorsa arkadaşıma değil abime ısmarlayayım yav.

arkadaşım kamyon frencisinde çalışıyor orda disk taşlayarak veya hava kanalı açarak öğrenmiş torna kullanmayı geçen gün benim arabaya metal M6 dişli su sibobu bile yaptı tornada.

Yav PID dışında projenin her tarafı ile ilgileniyorsunuz :D Düğme ile açıp kapatılsın, yeterki PID iyi çalışsın ...

Yav PID dışında projenin her tarafı ile ilgileniyorsunuz :D Düğme ile açıp kapatılsın, yeterki PID iyi çalışsın ...
Abi uçlarım gelsin yapacağım ben PID.
ama öncesinde benim fluke 177'yi 179 yapmam lazım elimde sıcaklık ölçen birşey yok.

Abi uçlarım gelsin yapacağım ben PID.
ama öncesinde benim fluke 177'yi 179 yapmam lazım elimde sıcaklık ölçen birşey yok.

Hmm termometre lazım sana kesin. Fluke 177 için sıcaklık probu var mı?

Fluke 177'nin sıcaklık ölçmesi gibi bir kademesi yok.
Ama 177'yi hackleyip sıcaklık ölçmü olan 179'a çeviriyorlar.

O uzun iş. Sana temas ile sıcaklık ölçebilecek bir termometre lazım.

IR termometre de olur ama onda ölçüm hatası çok büyük olabilir, çünkü emissivity ayarları falan doğru olması gerekiyor.

Şunun güzelliğine bak. Kullanmasan da masanda dursun istersin. Ekranı da çok iyi. Kutıyu işlevselliğin ötesinde şık yapmak lazım. Üretmesi zahmetsiz ama mühendis değil de mimar yapmış gibi olsun.
Pid olayı kolay. Oto kalibrasyonu fa burada biz yazacağız.

Bende PID mıncıklamak istiyorum ama dürtüm gelmiyor yav.

IR termometre de olur ama onda ölçüm hatası çok büyük olabilir, çünkü emissivity ayarları falan doğru olması gerekiyor.
WhatsApp Image 2022-11-27 at 15.21.14.jpeg

Bu varda buda bozulmuş yav.
Bakayım tamir edebilecem mi

O zaman sanayiden kaliteli bir PT100 prob al. Sonra da termometreyi kendin yap :) Bidiğim kadarıyla bu probların ısıl davranışı geniş bir sıcaklık aralığında net olarak tanımlı. Ama ayrı bir başlık altında bu PT100 lü termometreyi yaparsın.

O zaman sanayiden kaliteli bir PT100 prob al. Sonra da termometreyi kendin yap :) Bidiğim kadarıyla bu probların ısıl davranışı geniş bir sıcaklık aralığında net olarak tanımlı. Ama ayrı bir başlık altında bu PT100 lü termometreyi yaparsın.

Bakarken bunu buldum bu amfi SPI üzerinden söylüyorsa sıcaklığı bizim havya üstündeki temokupulu buna girsek?

Tornada rahat işlenebilir bir parça gibi duruyor.
Tanıdık tornacıya 1 öğün yemek ısmarlasam yapar bunu.
Ta öyle diyon içine koyulacak dalga nasıl olur eğer alüminyumsa bende yaptırabilirim boşuna standa para vermem bide uç çıkarıp takma yeri yaparım devamke :D bide benim bu standda şöyle bi olay keşfettim uç değiştirme yerine ucu koyunca derin uykuya geçiyo sapın yerine koyunca normal uyku :D

Ta öyle diyon içine koyulacak dalga nasıl olur eğer alüminyumsa bende yaptırabilirim boşuna standa para vermem bide uç çıkarıp takma yeri yaparım devamke :D bide benim bu standda şöyle bi olay keşfettim uç değiştirme yerine ucu koyunca derin uykuya geçiyo sapın yerine koyunca normal uyku :D
@taydin abi veya sen elinizdeki JBC'nin yatağı nasıl kumpas ile kabaca bir teknik resim çıkarırsanız yapabilir tornacı arkadaşım çok büyük birşey olmadığı için hurda metallerden bir küp bulsak tamamdır ama, hepimize yapması için zamana ve metale ihtiyacı var onuda ayarlarım bi şekilde.

K tipi olunca kalibrasyon gerekiyor galiba, ondan emin değilim. Ama PT100 ün özelliği kalibrasyon falan gerekmiyor. Platinin fiziksel özelliği gereği direnç değerini biliyorsan sıcaklığı da biliyorsun demektir.

Bir de bunun ucu çok büyük. Havya ucu bunu ısıtana kadar baya bir zaman geçer. Sana çok küçük uçlu sensör lazım. Havya ucuda değdirdiğin anda ucun sıcaklığına gelecek.

K tipi olunca kalibrasyon gerekiyor galiba, ondan emin değilim. Ama PT100 ün özelliği kalibrasyon falan gerekmiyor. Platinin fiziksel özelliği gereği direnç değerini biliyorsan sıcaklığı da biliyorsun demektir.

Bir de bunun ucu çok büyük. Havya ucu bunu ısıtana kadar baya bir zaman geçer. Sana çok küçük uçlu sensör lazım. Havya ucuda değdirdiğin anda ucun sıcaklığına gelecek.
Tamamdır abi ayarlayacağım bir PT100 bakalım hatfon'da varmı bana en yakın kaliteli mal satan hatfon var

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,957
Üyeler
2,825
Son üye
karahanli7

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back