Universal Havya Kontrolcüsü Tasarımı

tam bizim havya projesine uygun sen onu havya da kullan abi :)
donanımı toparlayıp müsait olduktan sonra işin ederi süresini bir ustamızdan belirlemesini isteyeceğim.
o süre sonuna kadar yaptığım projenin kendisidir devamını forum halkı dilediği gibi yazar düzenler.
Zaten vınlamaya başladı. Birde havyada kullanırsam büsbütün bülbül olur.

Zaten vınlamaya başladı. Birde havyada kullanırsam büsbütün bülbül olur.
geçen gün bir cahillik ettim.
benim bir 12V 30A smps var ötüyor ama nasıl sanki evin içinde zurna çalıyor,
başladım okumaya biri yazmış üstüne mıknatıs koydum sesi kesildi diye hemen aldım mıknatısı koydum trafosunun üstüne daha elimden bırakmadan üstünde sağlam yarı iletken kalmadı.
trafoyu süren mosfet parampaça oldu kartın üstü küllük gibi oldu.

geçen gün bir cahillik ettim.
benim bir 12V 30A smps var ötüyor ama nasıl sanki evin içinde zurna çalıyor,
başladım okumaya biri yazmış üstüne mıknatıs koydum sesi kesildi diye hemen aldım mıknatısı koydum trafosunun üstüne daha elimden bırakmadan üstünde sağlam yarı iletken kalmadı.
trafoyu süren mosfet parampaça oldu kartın üstü küllük gibi oldu.
Konuyla ilgili güzel bir atasözü var da bazı atalarımızın da ağzı bozukmuş. Buraya yazamayacağım. Hıyar, Tuz meselesi :katil1:

Bu arada ağzı bozuk demişken yakın atalarımızdan Neyzen Tevfik'i de rahmetle anıyorum :D

:) abi yoksa o olsun bu olsun derken iskelet çıkmıcak iskelet çıkınca eklenti bi şekilde olur önemli olan istek insan isterse herşeyi yapar.
yarın yurt içi yüzünden cezaevi yatmazssam yarın geliştirmeye başlarız.
24V 15A kaynağım hazır.
çıkma moslarım hazır.
skobun şarjı dolu.
araba da benzin de var.

Yurt içi kargoya verdim diyemi la :D
Abi benim evin dağın başı sayılır.
Burada çok fazla kargo talebi olmadığı için çıkmaya tenezzül etmiyorlar.
ya ben araba ile peşine düşüyorum yakalıyorum yada teslim edilemedi evde yoktunuz falan diyorlar gidip şubeye alıyorum.

bir ptt getiriyor doğru düzgün.

Abi benim evin dağın başı sayılır.
Burada çok fazla kargo talebi olmadığı için çıkmaya tenezzül etmiyorlar.
ya ben araba ile peşine düşüyorum yakalıyorum yada teslim edilemedi evde yoktunuz falan diyorlar gidip şubeye alıyorum.

bir ptt getiriyor doğru düzgün.
Zalım ptt de bana uzak dur bakalım inşallah bi vukaat işlemezsin baktın sıkıntıya giriyon haber ver kalenin ordan destek yollayım sana :)

Zalım ptt de bana uzak dur bakalım inşallah bi vukaat işlemezsin baktın sıkıntıya giriyon haber ver kalenin ordan destek yollayım sana :)
epey zamanım basamane-çankaya arasında mekik dokuyarak geçti.
bu izmirde akşam 19.00'dan sonra yarı yarıya toplu taşıma indiririmi geldiğinde akşam 7'de çankaya metroya binmek işkence oluyordu bende basmaneye yürüyordum.
Kaleliler eski kaleliler değil yerlerini mülteciler almış.

epey zamanım basamane-çankaya arasında mekik dokuyarak geçti.
bu izmirde akşam 19.00'dan sonra yarı yarıya toplu taşıma indiririmi geldiğinde akşam 7'de çankaya metroya binmek işkence oluyordu bende basmaneye yürüyordum.
Kaleliler eski kaleliler değil yerlerini mülteciler almış.
Ben geçen geldiğimde bi uğradım mülteci sorunu heryerde var malum özellikle öyle semtlerde ama oranın adamı yine yerinde duruyo sadece mültecilerden onları göz görmüyo :D

klasik yurt içi. düşelim bakalım peşine nerde yakalayacağız

klasik yurt içi. düşelim bakalım peşine nerde yakalayacağız
Bende kendi kargomun peşine düşmeye çıkıyorum. Malatyadan girip Ankaradan çıkacağım. Bir kaç gün yazamayacağım merak etmeyin :katil1:

kargo.png

neyse uçlara elektrik verdim.
24V 15A no-name bir smps ile deneyimi yaptım eğer uç kısa devre falansa omronumun başına birşey gelmesin diye.

8.35A çekiyor fluke öyle diyor.
8.39A owon diyor.
8.57A DC pensampermetre diyor.
hepsinde 60 dereceye kadar soğutup öyle elektrik verdim ve hepsinde 3-4 saniye tuttum yoksa uç çok ısınıyor soğumasını bekliyorum.

ortalama 8.50A yükümüz var.
bu yük tek mosfet için ağır top.
biz 2 mos düşünelim.

üstündeki sensörü inceledim biraz.
10 saniye aralıksız ısıtınca uç kızarmaya başlıyor kızarmaya başladığı nokta 15mV civarında.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,957
Üyeler
2,825
Son üye
karahanli7

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back