Universal Havya Kontrolcüsü Tasarımı

16 bit PWM'de 1 PWM count için 1 periyotu 65536ya böleceksin.

Periyot yerine 1sn / F koy.

yani 1 PWM count için
pals süresi = 1sn / (F*65536)

Freakns yukarıdaki grafikten anlaşıldığı şekilde 560Hz ise 27.2 ns gibi bir değer çıkması lazım palsin yğksek süresi.
Ben şöyle düşündüm.

65535'de %100 ise.
1 de % kaçtır?

16 bit PWM yarine 10 bit ile başla istersen. 1 PWMcount yaklaşık 1ms/frekansa gelir. Sonra bakarsın fazlası lazım mı diye..

Bunlar oluyor mu? SMD Lehimlemeyi öğrendin mi? :D

LMV321ILT
LMV324IDT
Benim amacım yarın bu sıcaklık ölçümünü büyük çoğunluğuyla bitirmek.
özdisandan almak sorun değil MC6002 veya diğerleri alırım ama gelmesi pazartesiyi bulacak pazartesiye kadar dönüp dolaşıp geleceğimiz yer sıcaklık ölçümü.

bu yüzden hatfondan bakmakta fayda var ki yarın gidip alıp geleyim hatfon bana 33 durak falan.
çok güzel smd lehimlerim @Endorfin35+ biliyor :DD

Geçenlerde Excel ile PWM Hesaplayıcı hazırlamıştım.
PWM ekran.png

Ekler

• PWM Hesaplayıcısı v12.rar
    9.9 KB · Görüntüleme: 100
16 bit PWM yarine 10 bit ile başla istersen. 1 PWMcount yaklaşık 1ms/frekansa gelir. Sonra bakarsın fazlası lazım mı diye..
32f407 ile SPL çalışırken.
bunları daha rahat yapıyordum bir systick oluşturuyordum bu systick ile nerdeyse hiç kafa yormadan istediğim duty değerinde pwm'i alıyordum dışarı pwm frekansım yüksek değilse her dijital çıkışı pwm'de yapabiliyordum bu sayede.

fakat bu projeyi spl ile inşa edersem bunca geliştirici adayının hevesini kırmış olurum arduino komutları ile devam :)

1023 parça :) yeter diye düşünüyorum ama ne kadar bitlenirse o kadar hassas oluyor imkanlar dahilinde tabiri caizsse denetleyici sömürene kadar kullanma taraftarıyım.

hatfonda bulduğum küçük votlaj ile çalışan op-amp'lar.
MC4558.
MC6002.
TLC272.
Birde taydin abinin attıkları.

bu kısım ile ilgileneceğim bu 32F103 için kurduğumuz arduino core dosyalarını HAL ile yazılmışın üstüne giydirmişler bu yüzden HAL kütüphanesi sınırlarında çalışabiliyoruz.
yarın pico gelirse bu derdimiz kalmayacak ama kafamda bu projeyi 3 denetleyici için çıkarmak var
PICO
32F103
ATMEGA328

32F103 için çıakracağımı SPL ile yazacağım hal'ı oldum olası sevmem.
Bu 3 işlemci arasındaki fark neolucak Ahmet herhangi biriyle yapınca aynı performansı vericekmi avantajı dezavantajı nolucak

Bu 3 işlemci arasındaki fark neolucak Ahmet herhangi biriyle yapınca aynı performansı vericekmi avantajı dezavantajı nolucak
3ünü seçme amacım.
rahat bulunabilir olmaları.
PICO(rp2040)
BluePill(32f103c)
bu 2sinin performansı birbirine yakın olacaktır ama pico yine 1 gömlek üstten seyreder.

bunlara bir nebze yaklaşacak olan nano (328p) kullanma amacım ise tamamen elinde 328p bulunan arkadaşların değerlendireceği bir proje alternatifinin bulunması yoksa 328p rp2040 ve 103c'nin rakibi kesinlikle değil.

hepsinin fiyatı benzer pico alan 103'de alabilir 103 alan nano'da alabilir.

Ahmet çok kafa karıştırıyor. Sen sonucu bekle bence. en son neye karar verilirse o kullanılır. Bu ahmet daha çok opamp yakar, değiştirir. :D

Ahmet çok kafa karıştırıyor. Sen sonucu bekle bence. en son neye karar verilirse o kullanılır. Bu ahmet daha çok opamp yakar, değiştirir. :D
Kafa karıştırmıyorum yav.
pico gelene kadar teorik olarak gitmeyeyim diye neredeyse aynı becerilere sahip olan 103 ile temel atıyoruz.
neden 3 denetleyice göre çıkarıyoruz projeyi?

sende pico var bende pico var diğerinde pico yok 32F103 var(nano,uno,pro mini) var.
100 lira gidip pico alacağına elindekini kullanıp o 100 liraya projenin başka kısmını tamamlar.
amacım tamamen bu yaygın olanlar ile de çalışssın ki insanlar bu projeye girerken sap ve reziztans almaya bütçe ayırabilsin.

yoksa hazır öğrenmekte olduğum 32F407 ile yaparım hem bana alıştırma olur hem kuvvetli işlemcisi olur ama kim yapar projeyi? ben yaparım sen yaparsın 3. adam derki ben 32F407'yi ilk kez duydum alırım birde elimde kalır boşa masraf.

100 Derece 1V güzel olmadı yav.
op-ampın voltajı yetmiyor 400e gelince.

TLC272 sanki 3.3 V ile çalışmıyor. 5 V ayarlayabilirsen iş görecek bir opamp'e benziyor. Precision diyor ama pratikten ne kadar precision görmek lazım. Kazanç çok yüksek çünkü. Aslında bendeki SMU ile lineerliğini ölçebilirim. Ozdisanda varsa alayım birkaç tane.

TLC272 sanki 3.3 V ile çalışmıyor. 5 V ayarlayabilirsen iş görecek bir opamp'e benziyor. Precision diyor ama pratikten ne kadar precision görmek lazım. Kazanç çok yüksek çünkü. Aslında bendeki SMU ile lineerliğini ölçebilirim. Ozdisanda varsa alayım birkaç tane.
Abi 5 hiç bulaştırmak istemiyorum.
op-amp bozuldu kısa devre oldu gibi durumlarda işlemci 5V görsün istemem.
TVS ve sigorta yapsak 1mA'de atacak sigrotayı nerden bulacağız.
vs.vs. bu voltaj uyumsuzlukları nedeniyle uyku uyuyamıyorum ben :katil2:

şuan çıkıp alabileceklerim hatfondakilerdir.
bolu2.png

Şöyle birşey bizim için daha iyi olacaktır.
derece = voltaj / 2

alttaki 6.60v'u görmeyin o minik bir deneydi.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,957
Üyeler
2,825
Son üye
karahanli7

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back