Ben TC amplisi için hiç opamp kullanmadım. Herhangi bir opampla TC yükseltiliyor LM358 ile gördük. Ama uygulamada kurulacak her devrede birbirine çok yakın sonuçlar verecek bir ampli için gerekli kriterler bildiğim kadarıyla şöyle.
- Zero Drift: offset voltajının sıcaklıkla ve zamanla değişmemesi yada çok az değişmesi.
-Düşük offset gerilimi. kazanç* offset gerilimi kadar hata olur hesapta. lineerliği etkilemez.
-Düşük offset akımı ve bias akımı. kullanılan dirençlerle orantılı bir hataya sebep olur. kazançla da katlanır. Lineerliği de bozar.
-düşük gürültü: bu filtrelenebilir diye düşünüyorum ama temiz sinyal daha iyi tabii.
Eklenecek - düzeltilecek bir şey varsa ekleyiniz ben de öğreneyim.
mcp6002 ve 6002 uygun gibi geldi bana ve denemek için sipariş ettim. Ama bu
NCS325SN2T1G daha iyi iş yapacak gibi. Bundan da aldım ama bu prinç tanesi kadar, baldo da değil pilavlık pirinç
. Gelince deneyeceğim. Tabii TC ampli entegreleri var ama maliyeti daha makul birşey çıkmalı ortaya. Malzemenin bana gelmesi ve denemem salı akşamını bulur.
Düzeltme Ek: Kuracağımız devrede rail-rail input-output ölçüm çözünürlüğümüzü olumlu etkiliyor. en azından input range 0V'u içermeli.