Ahmet
S38>S85
ben fazın tepesini alan op-amp yapmışım. bunu nasıl evirmeyen diye düşünüp yaptım bilmiyorum.Bu eviren de değil evirmeyen de değil. İkisinin de topolojisine bak hatanın ne olduğunu belirt.
ben fazın tepesini alan op-amp yapmışım. bunu nasıl evirmeyen diye düşünüp yaptım bilmiyorum.Bu eviren de değil evirmeyen de değil. İkisinin de topolojisine bak hatanın ne olduğunu belirt.
O zaman adım adım anlatayım kendim görebilecek miyim.Tamam şimdi evirmeyen olmuş. Ama gene hata var.
evirmeyen op amp kazanç formülü;Eviren ve evirmeyen opamp'lerin kazanç denklemini ezberden bilmen lazım. Sana 100 gibi bir kazanç lazım, ama senin devrenin kazancı 1.1
bir diğer düzen ise
Ralt = 10k
Rüst = 100R
Bu linkte 9.sayfada bir tasarım gösterilmiş. Youtube'da K thermocouple 101 diye video serisi var analog devices'in. Uygulamanızda yararlı olabilir.
Abi büyük bir sorun var.Bu daha iyi. Metalfilm kullan, tolerans en fazla %1 olsun. Opamp beslemelerine 100 nF ve 10 uF bypassları unutma. Doğrudan opamp'in dibinde olsun.
pico adc'sine bağladığım an op-amp çıkışı çöküyor.
owon biraz şarj olsun akım ölçeceğim adc ne kadar akım çekiyor benim flukenin akım ölçüm kısmı sorunlu biraz.Bu hayra alamet değil.
yanması nasıl mümkün olabilir?PICO nun ADC sine 1.5 V pil bağlayıp çekilen akımı ölç bakalım. ADC girişi yanmış olabilir.
1.2mA çekiyor.
bana normal geldi.
fluke'de 0.9mA diyor.
akım ölçümünde owona güvenirim.
op-amp datasheeti op-amp'ın 15mA sağlayabileceğini söylüyor.
sağlayabileceğinden nerdeyse 15 kat küçük akım çekiyoruz neden çöküyor bu? araştıralım.
piko amper mertebesine çekmesi lazım OHM kanununa göre.1.5 V da 1.2 mA çekiyor. Belki daha yüksek voltajda daha fazla çekiyor. Ama neticede farketmez, o ADC girişi gitmiş.