Universal Havya Kontrolcüsü Tasarımı

kapasite.jpg

Ahmet bu devredeki 1 uf ın hemen hiç faydası olmaz adamlar eviren ve evirmeyen girişlere 10 k girişlerden gnd ye 1 nf bağlıyorlar
ayrıca eviren ve eviryeyen girişler nf seviyelerinde kapasite ekleyin diyorlar

Bu şekilde başka bir yerde görülen devrenin aynısını kurarak birşey öğrenilmez. Nereden biliyorsun? Belki o devre yanlış ...

Kendin tasarlayacaksın, kuracaksın devreyi, yaşayacaksın sorunu, tırmalayacaksın, sorunu çözeceksin, ancak ondan sonra birşey öğrenmiş olursun.

Bu şekilde başka bir yerde görülen devrenin aynısını kurarak birşey öğrenilmez. Nereden biliyorsun? Belki o devre yanlış ...

Kendin tasarlayacaksın, kuracaksın devreyi, yaşayacaksın sorunu, tırmalayacaksın, sorunu çözeceksin, ancak ondan sonra birşey öğrenmiş olursun.
Çünkü adam orada ortamdaki RF ve EMI filtrelenmesinden bahsediyor.Standard gürültülerin filtrlenmesinden bahsediyor.
O devreyi nereden aldımı sen biliyormusun Anolog Device ın mühendisi anlatıyor.
Bak linkide burda @Bowman eklemişti
.

Tam teste başlayacağım yağmur yağıyor :kizgin2: :kizgin2: :kizgin2: :kizgin2:
neyse çok az birşey görebildim.

dışarıda 1-3khz arasında geziniyor kesinlikle parazit alacağı bir yer yok!!!
18650 pille besleniyor pil voltajı 3.95 ama arada buck converter var buda parazit yapıyor olabilir hiç ondan şüphelenmedim.

Çünkü adam orada ortamdaki RF ve EMI filtrelenmesinden bahsediyor.Standard gürültülerin filtrlenmesinden bahsediyor.
O devreyi nereden aldımı sen biliyormusun Anolog Device ın mühendisi anlatıyor.
Bak linkide burda @Bowman eklemişti
.
bu ad'nin mühendisi doğuştan öğrenmedi galiba bunları, bu abi'de deneyerek yanılarak öğrendi :)
bizimde amacımız bu yanılarak bozarak bu ad'nin mühendisi gibi sounu anlatır çözer hale gelebilmek.

hiç kafa patlatmayıp hazır TC okuyan modül alıp koysak projenin %70i bitmişti şimdi.
o açıdan bakarsak bu AD mühendisi'de boşa öğrenmiş bunları alsınlar bi TC to SPI interface rahat ederler.

Önce bilgi toplanır.Videolar seyredilir .Temel kitlerle deneyler yapılır.Deneyerin hesaplamaları tuttuğu görülürse ondan sonra ilerlenir
Ben öğrenerek ilerleyeceğim diye temel konuları bile tartışarak ilerlenmez.
O adamaların seviyesine gelebilmek öyle kolay değil.Adamaların üniversiteyi bitirirken yazdıkları tezdeki seviyeyi senin doçentin anlayamıyor

non invert op-amp yapıyoruz konunun başından beri.
hiç invert op amp söz konusu olmadı

Önce bilgi toplanır.Videolar seyredilir .Temel kitlerle deneyler yapılır.Deneyerin hesaplamaları tuttuğu görülürse ondan sonra ilerlenir
Ben öğrenerek ilerleyeceğim diye temel konuları bile tartışarak ilerlenmez.
O adamaların seviyesine gelebilmek öyle kolay değil.Adamaların üniversiteyi bitirirken yazdıkları tezdeki seviyeyi senin doçentin anlayamıyor

Tabi canım, o adamların her dediği doğru. Peki ola ki öyle bir teknoloji üzerine çalışıyoruz ki "o adamlar" daha bunu yapmamış. Veya yapmışlar ama hiçbir yayın yok, video da yok, kitap da yok. O zaman ne yapacağız? İşte bu gün geldiğinde, sudan çıkmış balığa dönmemek için, kendin tasarlayıp kendin araştırmayı, kendin ilerlemeye şimdiden alışmamız lazım.

Bu op-amplar %90 sahte.

artık bıkkınlık durumuna geldi.
evin elektriğini kestim(sigortayı ayırdrım)

direkt 18650 ile besleyip girişe pot bağladım TC yerine yine adında geçen hiçbirşeyi yapmıyor.
zero drift falan söz konusu değil pota elimi yaklaştırsam 20kHz üste çıkıyor.

bu op-amp ile ben başarılı olsam dahi projede bunu asla kullandırmayacağım, çok nazlı.

Önce bilgi toplanır.Videolar seyredilir

Ödev yaptırmak için bu foruma uğrayan beleşçi, ezberci öğrencilerin metodu bu. Yani hazır birisi yaptıysa al kullan. Ayrıntılarını öğrenmeye çalışma. Halbuki hoca sana hepsini öğretti derste. Kendi başına yapacak bilgiyi verdi.

Bu op-amplar %90 sahte.

artık bıkkınlık durumuna geldi.
evin elektriğini kestim(sigortayı ayırdrım)

direkt 18650 ile besleyip girişe pot bağladım TC yerine yine adında geçen hiçbirşeyi yapmıyor.
zero drift falan söz konusu değil pota elimi yaklaştırsam 20kHz üste çıkıyor.

bu op-amp ile ben başarılı olsam dahi projede bunu asla kullandırmayacağım, çok nazlı.

Aynı devreyi başka bir opamp ile dene bakalım ne olacak. TL07x varsa bu da fena bir opamp değildir.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,956
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back