Ürünler için ufak bir beyin fırtınası

TunahanC

SbX
Aslında bu konuda mevcut projeler konuşuluyor ama yanlış yere açtıysam moderatör abilerim konuyu taşısın.

Yılbaşında sanırım mevcut işimden ayrılıp KPSS ve ALES çalışacağım fakat bu süre zarfında ufak bir e-ticaret denemesi yapabilirim diye düşünüyorum. (Şanssızlığımdan ötürü ne işe başlıyorsam hep yarım kalıyor fakat yine de denemek lazım. )

Sizlerin de elinde 10W lazer kesim makinası (max ölçü 300mmx300mm), SLA yazıcı olsa elektronik bilginizle neler yapıp satmak isterdiniz?

Benim aklıma duvar saati, bardak altlığı, Book Nook gibi şeyler geliyor. Fakat farklı fikirlere de açığım.

KPSS çalışmaları sırasında bir taraftanda çalışmanızı takdir ettim, şimdiden başarılar. Eticareti deneme için yapacaksanız dedikleriniz olur ama bir taraftan da para kazandırsın istiyorsanız benim şahsi fikrim herkesçe yapılan ilk akla gelen ürünler yerine belli bir sektöre odaklanıp oraya çalışmak olur. Örneğin 20 farklı bardak altlığını 20 kişiye satmaktansa imalat yapan birinin işe yarayacağı bir şeyi üretip birkaç model ürünü topluca ona vermek hem daha az zamanınızı alır hem pazarı daha kolay olur. Buradaki en büyük zorluk pazarı ve ürünü seçmek elbette.

Kumbara, duvar veya genç odaları için kuş, çiçek vb figür,

1765055843527.jpeg

1765055910745.jpeg

KPSS çalışmaları sırasında bir taraftanda çalışmanızı takdir ettim, şimdiden başarılar. Eticareti deneme için yapacaksanız dedikleriniz olur ama bir taraftan da para kazandırsın istiyorsanız benim şahsi fikrim herkesçe yapılan ilk akla gelen ürünler yerine belli bir sektöre odaklanıp oraya çalışmak olur. Örneğin 20 farklı bardak altlığını 20 kişiye satmaktansa imalat yapan birinin işe yarayacağı bir şeyi üretip birkaç model ürünü topluca ona vermek hem daha az zamanınızı alır hem pazarı daha kolay olur. Buradaki en büyük zorluk pazarı ve ürünü seçmek elbette.
Aslında bu fikir en sağlıklı olanı benim de aklıma geldi ama çok büyük bir emek istiyor. KPSS ALES çalışırken açıkçası bu kadar büyük bir emek harcamak istemiyorum çünkü çok dikkat dağıtır.

Ticarette bir şeyin satması için en iyisi olması en bulunmaz olması en eşsiz olması önemli değil.
Ekmeği herkes bilir her kes yapabilir değmez demeyin herkes alır.
Hizmet her zaman kazanır.
Doğru yerde doğru zamanda olabilmek şartıyla.
Bu kadar yazıyı yazma sebebim:
Bir arkadaşla konuşurken lazer markalama konusu açıldı ve bir pazar anlattı hiç fark etmemiştim ya da o şekilde bakmamıştım lazere
Doblo tipi bir araca lazer markalamayı koymuş ufak bir jeneratör koymuş.
Turizm sezonundan önce otelleri tatil köylerini geziyor .
Hani dalga geçeriz overlokcunuz geldiiii ( aslında önemli ihtiyaç )
Otellerin müşterilerinin bir alışkanlığı , giderken otelin damgalı olan sabun havlu kaşık çatal .. "çalıp" götürürlermiş.
Yani ciddi bir ihtiyaç otel işletmesi için , ve çalınacağını bile bile hatta kolaylaştırarak ( tatmin sunumu ) koyarlarmış erişilebilecek yerlere.

Bu hizmeti en kolay sunmuş , ve gayet iyi para kazanıyor rahat geçiniyor demişti arkadaşım...

Aslında benimde ihtiyacım oluyor markalamaya ama şimdilik cnc ile kazıma ve ya dry film + elektro dağlama ile idare ediyorum .

Lazer kesim yapan yerlere yıllık katalog satan yerler var. İnternet üzerinden yıllık güncellenen bir kataloğu ücretini verip yeni versiyonu alıyorsunuz.
Kumbara, peçetelik, duvar-köşe süsleri, saat - manzara örnekleri gibi yüzlerce Done var. İşin profesyonelleri tarafından hazırlandığı için akla hayale gelmeyecek ürünler de var. Bu tip katalogları bi araştırın. Bana da lazer kesim ve ofset matbaa işi yapan biri söyledi. Katalog çok ucuz değildi. 4~5 sene önce 1500₺ gibi bir rakam telaffuz etti. En az 5 ile çarpın bu rakamı. Ama ilgi çekecek ürünleri kesip sunarsanız parasını rahat çıkartır.
Lazer markalama ve kesim ile anahtarlık ve özel okullara promosyon ürünler de düşünülebilir. Sonuçta onlar da kendi reklamı peşinde.

1765088713028.jpeg

Bu tür cam içi lazer için tek değil iki noktadan lazer ışını uygulanıp bir nokta üzerinde daha yüksek sıcaklık elde ediliyor ve o nokta yakılıyor diye tahmin ediyorum. Lazer markalama yada lazer kesim makinesi ile üretilmesi mümkün değil diye düşünüyorum.

Not:
İki noktadan gönderilen ışık ile yapılmıyormuş.
İşlenmek istenen nokta odak noktasına denk getirilen ışık demeti ile işleniyor. Yani yine özel bir cihaz gerekiyor.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,631
Üyeler
3,433
Son üye
ZDx

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back