Uygun Fiyatlı Geniş Bandlı USB Spektrum Analizörü (Spectrum Analyzer)

MR OSMAN

Yeni Üye
Katılım
29 Aralık 2020
Mesajlar
2
Merhaba arkadaşlar,
Kendi çapında RF/SDR konusunda çalışmalar yapan, zaman zaman "Ah keşke bir spektrum analizörüm olsa..." diye iç çekenlerdenseniz (fiyatları mâlumunuz) 35Mhz-4.4Ghz aralığında çalışan bu yeni USB Spektrum Analizör cihazı özelliklerini incelemenizi tavsiye ediyorum.

72514964-542a-4e7d-92a1-2dab85af6e65.JPG.webp


Ürüne ait Banggood adresi:

Geekcreit® Spectrum Analyzer USB LTDZ 35-4400M Signal Source with Tracking Source Module

RF Frequency Domain Analysis Tool With Aluminum Shell


Maker dünyası sakinlerinin meşhur Anreas Spiess abimizin ürün hakkında olmazsa olmaz inceleme videosuna da şuradan ulaşabilirsiniz:


Fiyat olarak yaklaşık 46USD civarında, umarım bir nebze de olsa işinize yarar.
Selamlar...
 
İncelemeyi seyrettim, malesef bu cihaz neredeyse hiçbir işe yaramaz. RF gibi zaten herşeyin çok zor ölçüldüğü bir alanda, sonuçlarına güvenilir ve deterministik davranan cihazlara ihtiyaç var. Bu ancak ne zaman işe yarar? Frekans değeri BELLİ OLAN bir sinyal var ve o sinyalin ÇOK KABACA şeklini ve gene çok kabaca gücünü görmek istiyorsun, o zaman hiç yoktan iyidir mantığı ile kullanılabilir.

Spektrum analizini, miyop olan bir insan gözünün görmesi gibi düşünürsek, gerçekten işe yarayan bir spektrum analizör o göze uygun bir gözlük gibidir. Bu banggood'un oyuncağı ise miyop kişinin gözlüksüz bakması gibidir, birşeyler görür ama gördüklerini anlamlandıramaz.
 
  • Beğen
Reactions: fmy
Vay arkadaş ben nasıl kaçırdım o Tektronix spektrum analizörü, hurdada gözümün önünde yok paraya satıldı. Resmen bakar körlük algılayamadım. @taydin hocam benim durumda bu vaziyete örnek olur mu? :D:cheeky5:
 
Vay arkadaş ben nasıl kaçırdım o Tektronix spektrum analizörü, hurdada gözümün önünde yok paraya satıldı. Resmen bakar körlük algılayamadım. @taydin hocam benim durumda bu vaziyete örnek olur mu? :D:cheeky5:

Sen gene bulursun eminim o konuda kısmetin açık maşallah :D
 
Videoda bu cihazın yerine Nano VNA yı öneriyor. Benim de çok ilgimi çeken bir cihaz. Şimdiye kadar alırdım ama biraz kullanımı hakkında doküman okumam lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,653
Mesajlar
97,279
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top