Abi onu full açarsam yada full kaparsam sinyal ekrandan kayboluyor. Ortada durursa düzgün sinyal alıyorumVeya potu sökmek zor ise, potu minimum yap, yani potun orta ucu şaseye insin ve 10 [CHAR]micro[/CHAR]F kondansatörü kısa devre etsin.
Bir sonraki kademe olan 150kHz de LM833 de bozuldu.İdareten kullanılır. LM833'ün slew değeri düşük. Hem genlik hem frekans yükselince sinüs üçgene dönüşmeye başlayacaktır. Kare dalgaların çıkış ve inişleri yavaş olacaktır. TL072'nin slew değeri bunun 2-3 katı.
Bir sonraki kademe olan 150kHz de LM833 de bozuldu.
Evet aynı şekilde.Aynı şekilde mi?
Tamam doğru abi. Şimdi aldım eski ayarına. Ama tıkandık. LM833 de bir üst kademede bozdu sinyali.Potun üst ucu +12V alt ucu -12V olacak.
Tamam doğru abi. Şimdi aldım eski ayarına. Ama tıkandık. LM833 de bir üst kademede bozdu sinyali.
Gram fark etmedi.Çıkış ile GND arasına 220 ohm direnç koymayı denesene, belki akım çekince düzelir.
Devreyi komple sökmem lazım. Biraz zaman alacak.O zaman en basitten başlayalım. Potu tamamen sök, R13 ün altındaki 10 [CHAR]micro[/CHAR]F kondansatörü kısa devre et. Sonra da girişe 1 Vp gibi bir sinyal ver. Çıkışta 5.7 Vp alman lazım.
IC3b 5.bacak 1v dc verdim 7.bacak 5.71v dc aldım. Offset potunu söktüğüm için offset trimpotundan yükselttim voltajı.Şu anda IC3b ile uğraşıyoruz Gökhan, IC3a ile sorunumuz yok. 5 numaralı pine 2 Vpp girerse, 7 numaralı pinden 11.4 Vpp çıkması lazım. Ama yukarıdaki değişiklikleri yaptıysan yani pot yok 10 [CHAR]micro[/CHAR]F kısa devre.
IC3b 5.bacak 1v dc verdim
Çıkardım abi 5.bacaktan 1.48v dc giriyor 1.45v dc çıkışı var.Tamam şimdi hiçbirşey değiştirmeden 10 [CHAR]micro[/CHAR]F kondansatörün kısa devresini kaldır. Çıkışta gene aynı genlikte voltajın olması lazım, sadece çıkışta DC offset vardıysa onun ortadan kalkması lazım.
Abi 5 ile 7 bacağı multimetrenin hangi kademesinde ölçeceğiz? Ben iki kademede de ölçtüm. AC de voltaj yok. DC de yukarıda söylediğim gibiDC değil yav 20 kHz ile çalışıyoruz DC nerden çıktı?