Yapay zeka kesin olarak bir mesleği öldürdü

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
23,446
Yapay zeka, Putin'in 2007 de yaptığı konuşmayı, kendi aksanı ile ingilizce tekrarlıyor. Aklıma Star Trek geldi. Orada da tercüme cihazları sayesinde bir yaratık ile ingilizce konuşuyor Kaptan Körük :katil2:

Bazı kelimeleri kaçırmış, ama genel olarak çok iyi bir iş çıkarmış meret.

 
Bu gidisile yakinda kimsenin dil ogrenmesine de gerek kalmaz :gulus2:
 
akla 2017'de Türkiye adına dünya ekonomik forumuna katılan temsilcinin toplantı çıkışında tv'ye röportaj verirken kullandığı cümle geliyor "biz kendi aklıyla düşünebilen son nesiliz"
 
Sanki biraz burada insanlarin dusuncelerini, radyo dalgalariyla, sosyal medyayla, veya ilacla manipule edebildikelrini kastetmis gibi hissettim. Yoksa yapay zeka ile ( Mikro Step abinin " akilli bidigi" :gulus2: ) kendi kendine dusunme, uretme, anlama kabiliyeti bence emekleyemiyor bile.
 
Geçende devremde sorun yaşadım, chat gpt 4.0 devreye girince semayı ona attım. Sorun nerelerde olabilir dedim. Hiç aklima gelmeyen bir şey söyledi ve sorunumu çözdüm. Gerçekten bir çok meslek yok olacak...
 
Ben de çok isterim bedavadan bir işimi çözse iyi olur. Fakat şimdiye kadar hiç bir işe yaradığını görmedim. Belki de ona uygun proje sunmam gerekir. Burada gerçekten yararlı olduğu konuları paylaşsak daha iyi olur. Belki ufkumuz açılır
 
 
I2C hazır kütüphane dışında kullanmamıştım. Gpt4'e I/O çoklayıcı için bir kod istedim. Arduino için yazdı. Özel Kütüphanesini kullanmadan nasıl yapılırdı diye sordum. Wire.h kütüphanesiyle açıklayarak kod örneği verdi.

Sonra dahili birimi kullanarak, wire.h kullanmadan nasıl olurdu diye sordum. I2C (TWI) Registerlerini kullanarak aynı kod örneğini verdi. Bence gayet de iyi açıkladı.

Çok kolay öğrendim. Datasheet vs okuyarak nasıl kullanacağımı pek anlayamamıştım
 

Forum istatistikleri

Konular
6,625
Mesajlar
112,558
Üyeler
2,720
Son üye
Muhenned

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top