Yeni emoji paketi arıyorum

Forum son versiyon. 2.1.6 Patch 1
Uyumlu olmayabilir o zaman. Bunlar muhtemelen 1.x sürümdür. Aslında local e bir xenforo kurup uğraşsam daha mantıklı olacak. Böyle karanlığa kurşun atmak gibi oluyor
 
Evet aynen abi :) Güzel bir paket bulalım, ideal olarak hareketli GIF de olsın. Ama karikatürize olması lazım emojiler. Şimdi bir de bunların HD olanları ve gerçek resim olanları çıkmış. Böyle saçmalık olurmu yav? Emoji dediğin basit sevimli ve karikatür tarzı olmalı. Yoksa benim kafası karışmış emojime bakıp "vay be, HD hafa karışıklığı" demesine gerek yok.
 
@taydin abi. xenforo dan demo forum oluşturdum. İlk kurulumda daha hiç birşey yapmadan bin tane smiley geldi. Bizde ise sadece 5-10 tane var.
ikinci bir konu admin paneline girdim content altında smiley sekmesine tıkladım ve sağ üst köşede "Add Smiley" şeklinde bir buton olduğunu farkettim. Bu butonu kullanarak hem normal smiley hemde hareketli gif dediğimiz emojilerden bir tane yükleyip deneme mesajı olarak test ettim. Sonuç olarak hareketli gif dahil sorunsuz olarak çalışıyor.
Şimdi bizim burada tek yapmamız gereken forum ana dizininde bir klasör oluşturup canımızın istediği emojileri içine atmak ve dosya yolunu "Add Smiley" kısmından göstermek hepsi bu. Aşağıya örnek resim ekliyorum. Ve benim kurduğum demo forum linkini koyuyorum. Eğer izin filan istemez ise oradan da görüp test edebilirsin. Admin girişinden kullanıcı adı ve şifreyi admin yaparak da yönetici olarak girebilirsin.
Son olarak ben netten rast gele emoji url'si bulduğum için emojiler dev çıktı. Kendi forumumuza atarken bunların boyutlarını ayarlayarak atıcaz.

Demo URL'si

xenfor1.png


Buda Videosu

 
Son düzenleme:
Mesele var olan smiley'i eklemek değil zaten Gökhan. Teknik bir forumda kullanılmaya uygun smiley seti bulmak.
 
Mesele var olan smiley'i eklemek değil zaten Gökhan. Teknik bir forumda kullanılmaya uygun smiley seti bulmak.
Abi bende sanıyorum emoji ekleyemiyorsun. Video bile çektim ya. Youtube'a yükleniyor şuan :D
Neyse buraya eklerim en azından bilmeyene kaynak olur.

Set bulma meselesine gelince. eğer iconfinder den bulamadıysan bi onluk sitesinde bir sürü grafiker var. Biriyle anlaşıp özel emojiler yaptırabilirsin.
Ben geçtiğimiz Ağustos ayında Doğum günü hediyesi olarak eşimin bir resmini gönderdim bir grafiker arkadaşa. 70TL ye benim için karakalem çizip kargoladı. Ama ondan önce seti isimsel olarak oluşturmak lazım. Sonra bu isimlere göre hareketli yada normal emojiler talep etmek lazım.

Normal
1- Gülen
2- Ağlayan
3- Sırıtan
4- Şaşkın
5- Göz kırpan
6- Kendini Hatalı Hisseden

Hareketli
1- Kötekleyen
2- Kafasını Duvara Vuran
3- Gülmekten yerde yuvarlanan
4- Sevinçten oynayan

Daha aklıma gelmiyor Şimdilik. Teknik bir foruma uygun deyince benim aklıma tr, ıc, direnç, multimetre gibi şeyler geliyor. Teknik ile duyguyu bir türlü birleştiremedim. Bence herkes kendi ihtiyaç duyabileceği emoji isimlerini yazsın sen oradan bir derleme yap abi. Gerisi Bi Onluk sitesinde kolay. Arama kutusuna Grafiker yazıyorsun adımları takip ediyorsun...
 
Ben mi çok fakir kalmışım yoksa millet uçmuş mu?

gif.png
 
Bu ne be, tanesi 300 TL :oops:

Onun yerine Yamyam abiyi köteklerken, beni duvara kafa atarken, başka bir gönüllüyü gülmekten yerde yuvarlanırken çeker onu video işleme ile karikatür haline getiririz :D
 
Bu elemanın çalışmalarını gördün mü? Yaptığı iş eğer iyi ise belki yanlış anlamıştır. Sen ona EEVBlog smiley'lerini söyle. Bunların çok benzeri olacak, ama aynısı olmayacak. Dave amcanın smileylerini korsan kullanmak istemem :)
 
Bu elemanın çalışmalarını gördün mü? Yaptığı iş eğer iyi ise belki yanlış anlamıştır. Sen ona EEVBlog smiley'lerini söyle. Bunların çok benzeri olacak, ama aynısı olmayacak. Dave amcanın smileylerini korsan kullanmak istemem :)
Abi en son yazdım 50x50 piksel görsel için çok fazla diye daha cevap yazmadı bana. Pazarlığa da açık değil :D
Sanki dersin reklam tabelası yaptırıyoruz. Dave amcanın smileylerini gösterecek aşamaya bile gelemedim. Ama araştırmaya devam...
 
@taydin nispeten insaflı birini buldum.
Görüşmenin sonun da hareketli olanları 60TL, Hareketsiz olanları 50TL den yapabileceğini söyledi.
Forumu yönettiğim arkadaşlar ile görüşüp döneceğimi söyledim :D
Görünüşe göre tanesini 10-15tl ye yapacak birileri yok piyasada.

gif2.png
 
@taydin abi 60 tane smiley paketi indirip hepsinin tek tek içine baktım. aklıma yatan birkaç tanesini sıkıştırıp aşağıya ekliyorum. Bunların çoğu hareketli smileyler. Sağ tık yapıp explorer ile açarsan hareketlerini görebilirsin. Tek kafama takılan yanı çoğunun boyutu küçük.
Birde beğendiklerini xml ile eklemeyi deneme. Bunlar SMF uyumlu xenforo da çalışmaz. Yönetici panelinden gifleri eklemen gerek.
 

Ekler

  • Smiley Packs.zip
    1.7 MB · Görüntüleme: 235
Haydaa, Dave Jones'un smiley'leri de burada :D
 
Eklemeye başladım arkadaşlar. İhtiyaç olan bir smiley görürseniz söyleyin onu da ekleyeyim.

 
:kizgin2: oldum olası bu söylenen emojiye hasta oluyorum :katil2:
 
Bir mesajta
Beğendiklerim.
:cheeky3: Bir tekniği anlattığımda Gokhanın durumunu ifade ediyor.
:katil1: Köteklenme sonucunda Gokhanın vaziyeti anlamasından sonraki benim halim.
:kizgin2: HOMUR HOMUR HOMUR.
:kizgin3: Bir türlü anlatamadığım teknikler sonucu halim.
:kotek1:Tekniği öğretme şeklim. Herkesce malüm.
Bir tane de GUDURMAK üzerine olmasını isterim.
Buradaki gudurmak deyimi ağzından salyalar akıtarak sağa sola saldırmak değil, iyi bir eseri gördüğünde büyük bir ilgi ile kendisinin de yapmak istemesidir.
Örnek. Gokhanın güç kaynağını görüp te beğenen kişilerin durumu.
Bir mesajda kaç defa adım geçmiş. Hiç hayra alamet değil :cheeky2::katil2:
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,789
Mesajlar
99,024
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top