Yeni güç kaynağı projesi.

elektronik ile iç içe ve küçük çaplı projeler yapıyorsan abi şöyle bir tavsiye vereyim.

METRİK;
2.5
3
4
Pul civata somun set halinde temin et paranoyaklık veya mekanik şeyler de yapmak istiyordan fiberli somunda dahil edebilirsin. PCB sabitleme, transistör montajı sensör montaj yuvası gibi şeyler m3 m4 gibi oluyor
:ok1:

1047 nin altında bir sürü delik var. Onlar
soğutucuyu pcbye sabitlemek için.
Önce pcbyi sabitleyin. Sonra deliği
işaretleyin. M3 delik uygundur. 3.2 daha
iyi olur.

1047 nin altında bir sürü delik var. Onlar
soğutucuyu pcbye sabitlemek için.
Önce pcbyi sabitleyin. Sonra deliği
işaretleyin. M3 delik uygundur. 3.2 daha
iyi olur.
Şimdilik geçici olarak PCB yi işe karıştırmadan soğutucuyu bağlayıp tüm modifikasyonlar testler bittikten sonra kutuya koyacağım

Eğer sonunda kutuya koyarken soğutucu dışarıda olacaksa, transistörleri izole etmek lazım. Hiç kimse cihazın gövdesinde GND veya Vcc olacağını ummaz. Çıkışın tamamen gövdeden izole olması lazım.

Eğer sonunda kutuya koyarken soğutucu dışarıda olacaksa, transistörleri izole etmek lazım. Hiç kimse cihazın gövdesinde GND veya Vcc olacağını ummaz. Çıkışın tamamen gövdeden izole olması lazım.
Soğutucuyu dışarıya koymam. Hem görüntü olarak ta iyi olmaz.

20240214_190108.jpg

20240214_190101.jpg

20240214_190803~2.jpg

Transistörün soğutucuda denk geldiği yeri biraz zımparaladım, transistör üstünü kaplayacak şekilde çok az beyaz termal macun sürdüm önden ve arkadan pul ile M3 ile vidaladım. @taydin

Son düzenleme:
O nasıl zımpara öyle yav? 40 kum mudur nedir, adeta frezelemiş soğutucuyu :) Neyse şimdilik idare etsin ...

Aslında soğutucuyu yanlamasına koyup bir PC fan ile hava akışı yaratırsan daha iyi bir soğutma elde edersin.

Aslında soğutucuyu yanlamasına koyup bir PC fan ile hava akışı yaratırsan daha iyi bir soğutma elde edersin.
12cm lik fan var korad dan 12v dc güç veririm ona, fanı da soğutucu üstüne vurdururum, icabında devreyi de yan koyarım ama zaten test edeceğiz. İyileştirmeleri en son yaparız olmaz mı?

Evet artik U3 ü de tak devreye, devrenin akım potansiyometresin maksimum yap. Sonra da elektronik yük ile 500 mA çek. 0 dan maksimum voltaja kadar 500 mA alman lazım.

Korad niye 0.096, 0.497?

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,956
Üyeler
2,825
Son üye
karahanli7

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back