Korad üstünde öyle görünüyor ama çekilen akım elektronik yükte daha farklı.Oradaki hata güç kaynağının doğruluk specleri dahilinde.
Korad üstünde öyle görünüyor ama çekilen akım elektronik yükte daha farklı.Oradaki hata güç kaynağının doğruluk specleri dahilinde.
Benim kafam karıştı galiba. Korad dan 5A de bırakıp, Rigola 500mA çek diyor sanırım. Rigol 500mA çekince de korad 496mA gösteriyor. Doğrusu bu herhalde.Oradaki hata güç kaynağının doğruluk specleri dahilinde.
Bu test olmamış. Şu anda güç kaynağı hala CV modda. Akım sınırlama moduna girmiş olsaydı CC modda olurdu.
Benim kafam karıştı galiba. Korad dan 5A de bırakıp, Rigola 500mA çek diyor sanırım. Rigol 500mA çekince de korad 496mA gösteriyor. Doğrusu bu herhalde.
Ben koradı 500mA ayarladı sanıyorum.
Aynen.Benim kafam karıştı galiba. Korad dan 5A de bırakıp, Rigola 500mA çek diyor sanırım. Rigol 500mA çekince de korad 496mA gösteriyor. Doğrusu bu herhalde.
Ben koradı 500mA ayarladı sanıyorum.
U3 ok, fan bağlantısının yanındaki transistörü de takayım mı?Evet artik U3 ü de tak devreye, devrenin akım potansiyometresin maksimum yap. Sonra da elektronik yük ile 500 mA çek. 0 dan maksimum voltaja kadar 500 mA alman lazım.
Voltaj regülatörünü takma.
Güç kaynağı devresindeki voltaj potu tamamen kapalıyken yani 0 iken, akım çekmiyor ama cihaz.Evet artik U3 ü de tak devreye, devrenin akım potansiyometresin maksimum yap. Sonra da elektronik yük ile 500 mA çek. 0 dan maksimum voltaja kadar 500 mA alman lazım.
Nerede aramak lazım hatayı.?Ama nereden bakarsan bak, 22.5 volta ayarladığın güç kaynağının voltajı kendiliğinde 21.5 V a düşüyorsa ciddi sorun vardır.
Tekrar bir ölçüm yapayım multimetre ile. 3. Ayak emitter miş.Voltaj ölçümünü multimetre ile Q4 transistör emiterinden yapman lazım. Elektronik yük ekranından değil.
Eksi ve artı yönde gibi geldi. Tekrar bakayım.Potansiyometre çok mu adi acaba? Mesela sen belli ayara getirip bırakınca yavaş yavaş geri doğru mı gidiyor?
3. Ayak ile orta ayak 2.81V multimetre ile ölçtüm.Nerede aramak lazım hatayı.?
Tekrar bir ölçüm yapayım multimetre ile. 3. Ayak emitter miş.
Evet eksi ve artı yönde hareket ediyor.Eksi ve artı yönde gibi geldi. Tekrar bakayım.
10.079V evet sabit.U1 in çıkışı sabit mi?