Yeni güç kaynağı projesi.

@Gokrtl

bana elektronik devre elemanları setlerinden önerir misin? tek tek almak iş değil.
Önermem. Set almak mantıklı değil. Bende zamanında senin gibi elimi attığımda bulayım diye önüme ne gelirse aldım. Sonra gördüm ki çoğunu boşa almışım.
Örnek olarak bc serisi transiatörleri anlatayım. Zamanında lazım olur diye neredeyse hepsinden 10'ar adet aldım. Sonradan gördüm ki bc serisinde tek kullandığım transistör bc547. Diğerlerini neredeyse hiç kullanmadım.

Bunun en mantıklı yolu hangi parça lazımsa ondan 10 tane almaktır. 1 tane lazımsa 10 tane al. 10 tane lazımsa 20 tane al. Böylece çok kullandığın elemanlardan stok yapmış olursun.
Dirençleri set alabilirsin mesela. Onlar çok çeşitli şekilde lazım oluyor.

Önermem. Set almak mantıklı değil. Bende zamanında senin gibi elimi attığımda bulayım diye önüme ne gelirse aldım. Sonra gördüm ki çoğunu boşa almışım.
Örnek olarak bc serisi transiatörleri anlatayım. Zamanında lazım olur diye neredeyse hepsinden 10'ar adet aldım. Sonradan gördüm ki bc serisinde tek kullandığım transistör bc547. Diğerlerini neredeyse hiç kullanmadım.

Bunun en mantıklı yolu hangi parça lazımsa ondan 10 tane almaktır. 1 tane lazımsa 10 tane al. 10 tane lazımsa 20 tane al. Böylece çok kullandığın elemanlardan stok yapmış olursun.
Dirençleri set alabilirsin mesela. Onlar çok çeşitli şekilde lazım oluyor.
Geçmiş olsun :)

Bence setler güzel. Fiyatları da çok uçuk değil.

Birde elemanlar THT ve SMD olmak üzere iki ye ayrılıyor. Ben ilk başladığımda dirençleri, kondansatörleri, transistörleri hep THT biriktirdim. Sonradan SMD ye geçtim ve onları biriktirmeye başladım.

O setler yeter, onlarla öğrenme amaçlı baya bir deney yaparsın sen. Şu anda güzel bir bread board alman lazım senin. Hazır kesenin ağzını açmışken şunu alabilirsin, kalitelidir. İşi yeni öğrenirken sana temassızlık sorunlarıyla saç baş yoldurmaz. Şu anda stokta görünmüyor getirtmelerini isteyebilirsin.

1708100257366.png

Eğer vaktin olursa o setteki malzemeleri kullanarak bir flip flop devresi yap. İki tane LED dönüşümlü yanıp sönsün. Devreyi araştır, yanıp sönme süresi nasıl ayarlanıyor araştır ve devreyi bread board üzerinde kur.

O setler yeter, onlarla öğrenme amaçlı baya bir deney yaparsın sen. Şu anda güzel bir bread board alman lazım senin. Hazır kesenin ağzını açmışken şunu alabilirsin, kalitelidir. İşi yeni öğrenirken sana temassızlık sorunlarıyla saç baş yoldurmaz. Şu anda stokta görünmüyor getirtmelerini isteyebilirsin.

30614 eklentisine bak

Eğer vaktin olursa o setteki malzemeleri kullanarak bir flip flop devresi yap. İki tane LED dönüşümlü yanıp sönsün. Devreyi araştır, yanıp sönme süresi nasıl ayarlanıyor araştır ve devreyi bread board üzerinde kur.

Bu nasıl?

Hep üç kuruş fazla vereyim daha iyisini alayım diye düşünüyorsun ama yanılıyorsun.
Şuanda senin yaptığın daha iyi müzik dinlemek için 2M kabloya 100bin lira vermek kadar mantıksız.
Ben özdisandan 50 liralık breadboard aldım. Bu güne kadar hiç sıkıntı çıkartmadı bana. Şu anda sana önerilen breadboard da sana fazlasıyla yeter. Neden daha fazla ödeyesin ki? 500tl ye başka bir ihtiyacını giderirsin.

Aynı şeyi PCB tutucuda da söylemiştim. Bu PCB tutucular aynı fabrikadan çıkıyordur kesin. Aynısının daha ucuzu varken sen gidip proskit marka aldın. Ve bence kesinlikle sırf ismi proskit diye fazla para vermiş oldun. Bazı ürünler açıkça marka isimlerini satıyorlar. Ürün içerikleri diğer ucuz ürünler ile aynı.

PCB tutucunun ben de en adisini kullanıyorum, ama breadboard'da paradan kaçmamak lazım. Kötü temas yüzünden ortaya çıkacak vakit kaybı, o tasarruf ettiğin parayı kısa zamanda senin cebinden geri alır.

Digilent'in ürünleri genelde iyidir, o yüzden breadboard'larının da iyi olacağını tahmin ediyorum. Ama benim bildiğim ve denediğim wish board.

1708103878912.jpeg

Aynı şeyi PCB tutucuda da söylemiştim. Bu PCB tutucular aynı fabrikadan çıkıyordur kesin. Aynısının daha ucuzu varken sen gidip proskit marka aldın. Ve bence kesinlikle sırf ismi proskit diye fazla para vermiş oldun.

Proskit markası ile no name fiyatları aynıydı.

Aynı şeyi PCB tutucuda da söylemiştim. Bu PCB tutucular aynı fabrikadan çıkıyordur kesin. Aynısının daha ucuzu varken sen gidip proskit marka aldın. Ve bence kesinlikle sırf ismi proskit diye fazla para vermiş oldun

Ben proskit markalı 380 TL ye aldım bak bu aşağıdaki ne kadarmış :cheeky1:

Ben proskit markalı 380 TL ye aldım bak bu aşağıdaki ne kadarmış :cheeky1:

O zamanlar ben baktığımda 500tl civarıydı proskit. Herhalde ben ilk gördüğüm fiyata baktım o zaman.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,955
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back