Hemen deneyim.@coder tamam beklenen sonucu almışsın. Bu mantıkla demonte güç kaynağını ölçüyor ve voltaj değişiyorsa o zaman devrede bir sorun var demektir.
Hemen deneyim.@coder tamam beklenen sonucu almışsın. Bu mantıkla demonte güç kaynağını ölçüyor ve voltaj değişiyorsa o zaman devrede bir sorun var demektir.
Ölçü aletinin problarını çıkışa üstten değdirip voltaj ölçmekti amacım, kafamı bir an çevirmem ile elim biraz hareket etti ve çat etmesi bir oldu, rigol de ekranda kısa devre uyarısı filan verdi tabiOooo hadi bakalım ilk arızanı da yaşadın, hayırlı olsun
Aynen bu tip bir uyarıydı.Ters polarite geldi hatası vermiştir.
Aynen bu tip bir uyarıydı.
Köprü diyotlar sağlam.
opamp lar gitti belkide.
Vrect= 22 - 1.5 * kök ikiOooo hadi bakalım ilk arızanı da yaşadın, hayırlı olsun
Görünüşe göre doğrultucu çıkışını kısa devre etmişsin. Eğer gittiyse köprü diyotlardan giden olmuştur. Şimdi bütün opamp'leri sök, köprü diyotları da sök ve ayrı ayrı test et. Eğer bozuk ise değiştir. opamp'leri geri takmadan köprü diyot çıkışında doğru gerilimi gör.
Doğrultucu çıkış gerilimi ne olmalı boşta iken? Trafo AC geriliminden 1.5 çıkar, sonucu kök iki ile çarp
[math]V_{rect} = (V_{ac} - (2 \times 0.7)) \times \sqrt{2}[/math]
Bu durumda doğrultucu çıkışında kaç volt görmen lazım?
29.40VDC var evet.Yani doğru voltaj var mı doğrultucu çıkışında? Bu arada onu da netleştireyim, doğrultucu çıkışı, C1 kondansatörünün uçlarıdır.
Oturup tek tek yazmak lazım. Akşama bakayım.30720 eklentisine bak
@Gokrtl
Rica etsem bu konuda yapmaya çalıştığım devrenin malzeme listesini ile yayınlar mısın?
10 ar adet sipariş verip elimin altında bulunmasını istiyorum.
Tek tek yazmanı istemem açıkçası, uğraştırır. ben hazırda varsa demek istemiştim ve,Oturup tek tek yazmak lazım. Akşama bakayım.
Sağolsun belirtmiş.Şurada var:
0 - 30V, 0 - 3A, demonte laboratuvar güç kaynağı testleri ve iyileştirmeler
Özellikle Çin online satış sitelerinde yaygın olarak satılan ve bu forumda da zaman zaman tartışılan 0 - 30 V, 0 - 3 A, demonte laboratuvar güç kaynağının mevcut hali ile performansının incelenmesi, sınırlamalarının belirlenmesi ve sonrasında da olası iyileştirmeleri ele alacağız. Bu devrenin...mekatronik.org
Aslında hazırda 2-3 farklı yerde var da biz bazılarının değerleriyle oynadık diye yazmadım. Sağolsun Timur abi bulmuş orjinalini.Tek tek yazmanı istemem açıkçası, uğraştırır. ben hazırda varsa demek istemiştim ve,
Sağolsun belirtmiş.
D1047 büyük olan NPN tipi transistör, söktüm ve ölçtüm..
1. bacak base
2. bacak collector
3. bacak emitter
kırmızı probu 1. bacakta iken siyah prob ile 2. ve 3. bacağa değdirince değer alıyorum.
kırmızının yerine 2 veya 3 e aldığımda siyah ile hiç bir bacakta değer alamıyorum.
Test ettiklerim ve sağlam olanlar yeşil ile işaretlendi.
OpAmp lar bozulmuş olabilir mi?
30685 eklentisine bak