Recent content by Endorfin35+

  1. Endorfin35+

    Yüksek güvenilirlik sistemlerinde röle kullanımı

    Inrush akımı elektrik sistemlerinde motor veya herhangi başka bir yükün ilk çalışması esnasında çektiği anlık yüksek akımdır. Rezistif yüklerde genellikle inrush akımlı rölelere ihtiyaç duyulmazken endüktif (motor) ve kapasitif (LED lamba) yüklerde büyük ölçüde ihtiyaç duyulur...
  2. Endorfin35+

    Yüksek güvenilirlik sistemlerinde röle kullanımı

    Biraz muğlak. AC enerji hattını mı kesiyorsun? Kaç amper? Kaç volt... Mesela ben triyak ve röle ile asenkron motor yön kontrol yapıyorum. Röle hiçbir zaman üzerinde akım varken konum değiştirmiyor. Aksi halde kontaklar nerdeyse anında yapışıyor...
  3. Endorfin35+

    Esp32 için PCB çizimi ve üretimi

    Uzun süreden kasıt nedir. Ben esp32 li bir ürünü kullanıyorum henüz yeni ama birkaç hafta oldu. Herhangi bir sorun yok.
  4. Endorfin35+

    BH egrisinde isaretledigim iki noktanin anlami nedir?

    Neye göre? grafik histeresiz eğrisi değilmi? Sadece kırmızıların ortasında H=0 dan başlayan ilk durum eksik. yön değiştirken artık mıknatıslanmadan dolayı bir tarafa kayıyor. ikinci yön değişiminde artık mıkntasılanmayı yenmek zorunda olduğu için diğer tarafa kayıyor.
  5. Endorfin35+

    Esp32 wdt nasıl kullanılır?

    Esp32 üzerine arduino fremawork ile kod yazıyorum. Klasik wdt örneklerini sorunsuz bir şekilde çalıştırıyorum. Mainloop içinde wdt yi resetliyorum ve sıkıntısız çalışıyor. Ancak task oluşturduğum zaman işler karışıyor. Tasklar içerisindede wdt yi resetlesemde wdt timer devreye giriyor. Süreler...
  6. Endorfin35+

    Orijinal Samsung Adaptive Fast Charging Travel Adapter EP-TA200 Arızası

    Sorun sanki işaretliğim noktadan gevşeklik nedeni ile ark oluşumu ile başlamış. Buradaki yay görevi yapan metali iyi temizlemelisin(yapmadıysan). birazda aşağı doğru esnetebilirsin. pcbye iyi bastırmalı. Gerçi pcb de karşılık gelen alan baya deforme olmuş. oraya temas yüzeyi için birşeyler...
  7. Endorfin35+

    Oksit çözücü, koruyucu, yağlayıcı sprey

    Philips iş görmüyor mu? Eskiden çok kullanırdım.
  8. Endorfin35+

    Radyo dalgası yayılımı ve dünyanın dönmesi

    İki yıldızdan hangisinin uzakta hangisinin yakında olduğunu nasıl anladığımızı merak etmiştim. Karşıma kızıla kayma konusu çıktı. Teoriyi anlasamda neyi referans alarak değişimi tespit edebildiğimizi hala anlamıyorum.
  9. Endorfin35+

    Kesme kodları neden kısa olmalı?

    Bak sayemde neler öğrendin :D
  10. Endorfin35+

    Kesme kodları neden kısa olmalı?

    Peki bu konu hakkında bir soru daha sormak istiyorum. Diyelimki 10ms bir timer kesmemiz var. Özel bir koşul oluştu ve kesme fonksiyonu 20ms çalışacak. Bu durumda 10. ms de kodların çalışması yarım kalıp fonksiyon baştan mı başlar yoksa tamamlanır mı?
  11. Endorfin35+

    Rf Kumandanın Kodu Ne?

    mcu ise protoklü gizlidir. Uğraşmak istiyorsan 1527 gibi protokolü belli bir kumanda al. Nasıl çalıştığını dökümanları inceleyerek iyice anla. Sonra elindeki kumandanın protoklünü çözme şansın olabilir. (ihtimal!)
  12. Endorfin35+

    Rf Kumandanın Kodu Ne?

    Kumandanın içini aç. Entegresinin data sheetini incele. entegre olarak pic gibi mcu varsa bu dediğim olmaz tabi... Mesela 1527 nin mantığı şöyle....
  13. Endorfin35+

    bir selenoid valfe nasıl saniyede 50 tetikleme gönderirim

    Bende tam bilmiyorum. Müşür gibi bir şey galiba. @Mikro Step in önceki mesajlarda tarif ettiğini kolaylık olsun diye çizdim sadece.
  14. Endorfin35+

    Kesme kodları neden kısa olmalı?

    Olmuyordu. Kullanıcı nc no kontak seçimi yapıyor. Ama dediğim gibi timer içinde sorun çözüldü.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,920
Mesajlar
101,056
Üyeler
2,504
Son üye
yaxe22

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
Back
Top