Celikleri magnetik gecirgenligine gore katogorilestirmek

Mikro Step

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eylül 2022
Mesajlar
3,853
Laser kesim ile celik malzemeden parca kestirecegim. Hangi malzemeden kesim yapilacagini secmem gerekiyor.
Benim icin onemli olan en yuksek magnetik gecirgenligi olan malzemeden kesim yapilmasi.

Bunu aynen bu sekilde belirttim fakat celiklerin magnetik ozelliklerinin listelendigi bir tablo olmasi lazim.
Internette bakindim goremedim.

Asagida ellerindeki malzemeleri listelemisler. Fakat magnetik ozelliklerini bilemedigim icin secim yapamiyorum.

1713689432883.png
 
Son düzenleme:
Mantigim en yuksek magnetik gecirgenligin ham ve saf demirde olmasi gerektigini soyluyor. Demire katilan her nonmagnetik bilesen gecirgenligi dusurmesi lazim.


Bu linkte Metglass en basi cekiyor. Sonra demir sonra da permaloy geliyor. Sonrasinda nanoperm sonra da mumetal geliyor.

Fakat veriler cok dusuk B degeri icin verilmis.
 
S235JR dediği bizim sanayide ST37 olarak bilinen çelik olması lazım, kara saç da diyen duydum. Manyetik özelliği pek fena değildir, BH curve ü internette bir yerlerde vardı diye hatırlıyorum
 
Yatay zeka gene yapti yapacagini.


Neodyum miknatisin en iyi cekecegi celik malzemenin kodu nedir


ChatGPT
Neodimyum mıknatısın en iyi çekeceği çelik malzemenin kodu, 304 paslanmaz çelikten yapılmış malzemelerdir. Bu malzeme, neodimyum mıknatısın güçlü manyetik özelliklerinden yararlanırken aynı zamanda dayanıklı ve paslanmazdır. Bu nedenle, özellikle endüstriyel uygulamalarda yaygın olarak kullanılır.


User

You
Neodyum miknatisin en kuvvetli cekecegi celik malzemenin kodu nedir


ChatGPT
Neodimyum mıknatısın en kuvvetli çekeceği çelik malzeme genellikle 1018 çeliktir. Bu çelik malzeme, düşük karbonlu çelik olarak bilinir ve manyetik özellikleri nedeniyle neodimyum mıknatıslarla güçlü bir şekilde etkileşime girer. Bu özellik, manyetik tutma uygulamalarında, motorlar ve jeneratörler gibi birçok endüstriyel alanda kullanılmalarını sağlar.


User

You
Neodyum miknatisin en kuvvetli cekecegi celik malzeme 304 mu 1018 mi?


ChatGPT
Özür dilerim, yanlış bilgi vermişim. Neodimyum mıknatısın en kuvvetli çekeceği çelik malzeme genellikle 1018 çelik değil, 304 paslanmaz çeliktir. 304 paslanmaz çelik, düşük karbonlu bir çelik türüdür ve manyetik özellikleri nedeniyle neodimyum mıknatıslarla güçlü bir şekilde etkileşime girer. Bu nedenle, manyetik tutma uygulamalarında ve birçok endüstriyel alanda yaygın olarak kullanılır. Teşekkürler, düzeltme için!
 

ARMCO® PURE IRON is used in several industrial processes and products. Uses for ARMCO Pure Iron include melt feedstock material to produce a variety of ferrous-bearing products such as low-carbon steels, stainless steels, acid-resistant steels, heat resistant steel, high nickel-iron alloys, magnetic alloys and casting alloys for stainless and heat resistant steels. ARMCO Pure Iron is also used directly in applications for transportation (aerospace, railway and automotive), energy (chemical/petrochemical equipment, conventional power stations and various nuclear applications), highly corrosive environments (anodes, galvanizing tanks and like uses), magnetic devices (core, pole, yoke and armature magnets and magnetic shielding), and welding (rods and fuse wire)

Saf demir malzeme benim isimi gorecek malzeme. Fakat saf demir lama bulmak kolay is olmamali.

Permaloy, mu metal

Fakat

1713738619510.png
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,885
Mesajlar
100,432
Üyeler
2,493
Son üye
cym247

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top