Arduino IDE kütüphane dosya sorunu yaşıyorum

is_system

Üye
Katılım
9 Kasım 2023
Mesajlar
17

Bu Projedeki fiziki işlemleri tamamladım. Fakat kodu test etmek için açıp yüklemek istediğimde sürekli aşağıdaki hatayı alıyorum. Normal "Blink" hazır kodunu kullandığımda uno ya yükleme yapıyorum ve kod sağlıklı çalışıyor. Ama bu sanal dinazor projesinde bir türlü kodu yükleyemedim.

Projenin orjinal site adresi bu aslında; Tamaguino

Sıralamayı mı yapamıyorum, nerde hata yapıyorum anlamadım. Windows 10 ve 11 de denedim. Arduino 1.8.19 ve 2.2.1 versiyonarıyla denedim. Ama sonuç hep aynı. Yüklenen kütüphane ile ilgili hata veriyor hep.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
In file included from C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\Adafruit_SSD1306/Adafruit_SSD1306.h:42:0,
from C:\Users\misafir\Downloads\Tamaguino-master\Tamaguino-master\Tamaguino\Tamaguino.ino:1:
C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\Adafruit_GFX/Adafruit_GFX.h:12:10: fatal error: Adafruit_I2CDevice.h: No such file or directory
#include <Adafruit_I2CDevice.h>
^~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
compilation terminated.
exit status 1
Error compiling for board Arduino Uno.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Facebook grubunda benzer kuuphane hatasindan bahsedilmis. Nedeni kuuphanelerin cok buyuk olmasi denmis. Cozum olarak daha eski ve daha az boyutlu olanlarla derleme yapilmasi onerilmis.

 
Facebook grubunda benzer kuuphane hatasindan bahsedilmis. Nedeni kuuphanelerin cok buyuk olmasi denmis. Cozum olarak daha eski ve daha az boyutlu olanlarla derleme yapilmasi onerilmis.

Facebook grubunu kontrol edicem çok teşekkürler. Ama hangi alınan hata belirtilen dosyanın orda olmayışı gibi. Denemediğim yol kalmadı açıkcası
 
aslında kütüphanenin arduino uno ya sığabilecek boyuttaki versiyonlarını yüklemek sorunu çözer mi sizce ?
 
Aldığın hata bir derleme hatası. Bir include dosyasını bulamıyor. Bunu zaten sen de tespit etmişsin. Öncelikle onu çözmen lazım. Ha derledikten sonra belki Arduino'ya sığmayabilir, ama onun şimdiden kestiremeyiz.
 
Verdigim linke goz atilirsa orada da yine dosya bulunamadi hatasi olarak veriyor derleyici. Dosya var oysa. Nedeni de belirtildigi sekilde. Sizdeki farkli olabilir ama durum cok benzer. Konuya eklenen resim bu, goruldugu gibi dosya yok diyor ayni sekilde.


error.jpg
 
facebook olmadığı için linki göremiyorum, ama bir program derlenmezse IDE zaten onu yükleyemez, dolayısıyla sığma sorunu da çıkamaz.

Ben orijintal sitedekini indirdim. Adafruit_SSD1306.h dosyası hatası verdi. SSD1306 kütüphanesini kurunca da derledi ve Arduino'ya sığdı. Lezzetli Robot Tariflerindeki belki de eski bir kod, "bit rot" (bit kokuşması) meydana gelmiş olabilir :)

1699612912119.png
 
Son düzenleme:
1699615376420.png



Başka bilgisayarda denedim gene, sıfırdan kurdum. Hatta kütüphanelerin eski versiyonlarını kurdum kurdum denedim gene aynı hata. Windows 10 yada 11 kullanmak mı etkiliyor anlamadım. Siz denemenizde şuan test başarılı mı gösteriyor. Çıkamadım işin içinden.
 
Birde siz kütüphanelerinde son versiyonları ile mi denediniz? Ben sırf şu iş için arduino nano mu yakmış olabilirim :) şuan uno ile deniyorum gene aynı hata gene aynı hata. programı kaç kere kurdum, kaldırdım, arduino15 klasörünü sildim. kütüphaneleri sildim. gene yok gene yok. Çocuğum istedi diye inat ettim, bir beceremedik :)
 
Projenin Lezzetli Robot Tarifleri sayfasinin altindaki yorumlarda zaten bu Adafruit_SSD1306 kutuphanesi ile sorun yasadigini belirtmis bir kullanici agustos ayinda. Proje sahibi donmemis. Anlasilan terkedilmis. Malzeme satmak icin ya da refli linkler icin acilmis bir konu gibi biraz. :D
 
@is_system sana main.c ve usb.device.h dosyası yollasam hex yaparmısın bende studio yok ondan hazır acıkken :D işlemci boşa elk çekmesin
Bash:
Desktop/main.c:1:10: fatal error: stm32f1xx_hal.h: No such file or directory

    1 | #include "stm32f1xx_hal.h"

      |          ^~~~~~~~~~~~~~~~~
 
Linux altında Arduino 1.8.19 kullanıyorum. Kütüphanelerin hepsi son sürümler. Adafruit ssd1306 sürümü 2.5.7

Ben sadece derlemesini yapıp yükledim. Çalışıp çalışmadığını bilmiyorum.

Projenin sayfasinin altindaki yorumlarda zaten bu Adafruit_SSD1306 kutuphanesi ile sorun yasadigini belirtmis bir kullanici agustos ayinda. Proje sahibi donmemis. Anlasilan terkedilmis.

Evet orada öyle bir problemden bahsediliyor ama bende sığdı. Belki blog sayfasında açıklamadığı bir düzeltme yaptı sonradan :bilmem3:
 
@is_system sana main.c ve usb.device.h dosyası yollasam hex yaparmısın bende studio yok ondan hazır acıkken :D işlemci boşa elk çekmesin
Bash:
Desktop/main.c:1:10: fatal error: stm32f1xx_hal.h: No such file or directory

    1 | #include "stm32f1xx_hal.h"

      |          ^~~~~~~~~~~~~~~~~
Bu mu aradigin?

 
Bir de şu var, ekran çıktısından gördüğüm kadarıyla benim derlediğim kod ile seninki aynı değil. Ben aşağıdaki github repodakini indirip derliyorum. Sen başka birşey derliyorsun.
Şöyle anlatıyım.


sitesinde, direk anasayfa da bulunan "Source on GitHub" isimli linkten, code > download.zip diyerek tüm datayı zipli şekilde indiriyorum. Kütüphaneleri direk arduino 2.2.1 versiyonu içerisinde online library den bulup yüklüyorum son versiyonlarını.

Sonrasında arduino 2.2.1 File > open ile indirdiğim kod klasöründe bulunan sadece "Tamaguino" yazan klasöre giriyorum. "Tamaguino.ino" dosyasını seçiyorum. Zaten yeni ekranda bu kod dosyasını açıyor. Sornasında arduino modelini ve portunu seçmişsem, direk Verify butonuna basıyorum ve gene aynı hatayı alıyorum. atladığım ya da yanlış yaptığım ne olabilir ki? derlemekten kastınız nedir? bensadece online kütüphaneden kütüphanenin son versiyonlarını yüklüyorum o kadar mesela. Gerçi online yükleme dışında elle yüklemeyide denedim nafile ama. yani farklı ne yapıyor olabilirim ki. derlemek olayı dediğiniz farklı bir şey mi mesela.

1699617413129.png
 
ama belirttiğiniz gibi dosya bulamama ile ilgili bir hata görünen. ama kütüphanede yüklü olan dosyayı nasıl göremiyor çözemedim.
 
Kullanici adinizda Turkce karakter var mi acaba? Derleyici, Users/ K. Adi/.../Temp icinde yapiyor islemleri. Belki ondandir. Aklima bu geldi. Ya da K. adi arasinda bosluk olan iki kelime olabilir. Altcizgi ya da tire gibi isaretlerde bazi programlar tarafindan yasakli. O tur bir sey de olabilir.
 
Kullanici adinizda Turkce karakter var mi acaba? Derleyici, Users/ K. Adi/.../Temp icinde yapiyor islemleri. Belki ondandir. Aklima bu geldi. Ya da K. adi arasinda bosluk olan iki kelime olabilir. Altcizgi ya da tire gibi isaretlerde bazi programlar tarafindan yasakli. O tur bir sey de olabilir.
firma pc sindede denediğim için kullanıcı isimlerimin hepsi ingilizce karakter içeriyor.
 
Arduino IDE 2 çok buglı, 1.8.19 kullan.
 
1.8.19 kaç kere denedim sayısını unuttum :) siz hangi windows işletim sistemini kullanıyorsunuz?
 
  • Üzgün
Reactions: nt

Forum istatistikleri

Konular
5,881
Mesajlar
100,289
Üyeler
2,491
Son üye
djkop

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top