bosch condens 2500w kombi, wilo sirkülasyon pompası kırmızı ışık

su pompasının motorunun ucundaki plastik yuvaya sürttüğü için motor çalışmıyor. biraz ucunu zımparaladım, biraz çalıştı ama gene durdurdu. babamın ısrarlarıyla kavga dövüş üç kağıtcı servisi çağırdım. bakalım sonuç ne olacak. cihaz garantili. babam hala sorun beyinde diyor...:kizgin3:
 
Bosch'un kendi sitesinde ariza kodlari ve cozumleri demisler, bu model de geciyor. Goz atin isterseniz.

arızayı kendim tespit ettim. servis bugün gelmedi. kombi de balkonda, hava da soğuk. donma olur mu? kombi açık olunca sadece sıcak su bölümünü ısıtsa donamaya karşı yeterli olur mu? kombiler yeni konum pek bilgili değilim.
 
servis geldi. sirkülasyon pompasının yerinden çıkıp sıkıştığını tespit etti. yetine oturttu ve çalıştı. malesef ben becerememişim yerine oturtmayı...
 
Motor ne tür bir motor? Fırçalı DC motor mu?
 
fırçasız motor. 220 volt ile besleniyor. pwm sürücü devresi üstünde. motor dönmesse kırmızı uyarı veriyor. sensör yok. içeri doğru bakan tarafında buton gibi birşey var. belkide hava alma yeri ama ben hava yolu görmedim
videodakinin aynısı.
 
Son düzenleme:
O zaman bu motorun yuvasiyla ilgili sorun var. Orayi motoru tutabilecek bir yapistirici ile saglamlastirmak gerek. Ama gerektiginde de sokmeye engel olmasin, bozulursa sokmek gerekirse diye.
 
O zaman bu motorun yuvasiyla ilgili sorun var. Orayi motoru tutabilecek bir yapistirici ile saglamlastirmak gerek. Ama gerektiginde de sokmeye engel olmasin, bozulursa sokmek gerekirse diye.
motorun iç mekanizması takılı olduğu yerden çıkmış. yuva etrafı plastik olduğu için sürtünmeden dolayı motor sıkışıyor.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,844
Mesajlar
99,713
Üyeler
2,481
Son üye
rfdog12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top