Buzdolabı rezistansı sağlamlık testi.

erhan_25

Üye
Katılım
18 Kasım 2023
Mesajlar
16
Herkese hayırlı günler.
Bir kaç gündür buzdolabının alt tarafı soğutmuyordu, fişi çektim buzlar eridikten sonra dondurucu bölmeyi söktüm evap'ın altına yerleştirilmiş olan cam (tüp) rezistansı ve termal sigortayı söktüm, rezistansı bir elektrikçiye götürdüm bozuk dedi, bende servisine gittim rezistans ve termal sigortanın yenisini almak istediğimi söyledim. Bundan elimizde yok nesi var onların dedi, durumu anlattım, servis elamanı; bir ölçelim sağlam mı bozuk mu, ölçtü rezistans ve termal sigortanın sağlam olduğunu söyledi.
Sormak istediğim bu cam rezisdansa 220v versem bir zararı olur mu? rezistans üzerinde 220/150w yazıyor.
 
Son düzenleme:
dolabın soğutmamasının rezistans ile ilgisi yok ki. rezistans evaporatörün buzunu çözmek için sadece
 
Buz hiç erimezse kanalları tıkar fan çalışamaz hale gelir, öyle diyor tamirciler.
 
Dolabın fişini çekip erittikten sonra buzluğu açtım, şimdi rezistansı tekrar yerine takacağım fakat sağlam mı bozuk mu? Onu bilmiyorum.
 
böyle durumlar için el altında ucuzundan (bu forumda bolca yerilen dt830 gibi :) ) bir ölçü aleti bulundurmak iyi olur basit ölçümleri yaparsınız. servisin yalan söyleyeceğini sanmıyorum belki rezistansa enerji veren devrelerdedir, sürekli açık olmuyor sonuçta
 
DT830 ölçü aletim var, rezistansı ve termal sigortayı şimdi taktım ve dolabı çalıştırdım, alt tarafa gelen soğuk hava bana az gibi geldi biraz daha çalışsın bakalım, gaz kaçağı da olabilir.
 
Rezistans üzerinde 220 / 150 yaziyor ise 220 volt verebilirsiniz.

Buzdolabı no frost model ise bu rezistans çalışmadığı zaman serpantin arasi ve alt kanal buz tutarak hava akışı kesilecek ve sogutmama sorunu oluşacaktır.

Rezistansin omajini ölçebilirsiniz. Bu bir fikir verecektir bize. Ayni şekilde termal sigortayı da ölçün kısa devre olması gerekiyor.

Ürünlerin resmini de eklerseniz iyi olur.
 

serkan_48 rezistansın omajını ölçmüştüm 320 gösteriyordu internette biraz araştırma yaptım kimi rezistans öterse bozuk diyor, kimi ötmezse bozuk diyor onun için tereddütte kaldım. Servisteki elaman termal sigorta ile rezistansa sağlam dedi. Verdiğin bilgiler kıymetli, elimizde ölçü aleti olsa da değerleri bilmek çok önemli.​

Sigorta ile rezistansı yerine taktım dolap çalışıyor, bugün bir termometre aradım bulamadım alt tarafın derecesini ölçmek için, sonucu buraya yine yazarım. Sağol.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,879
Mesajlar
100,198
Üyeler
2,489
Son üye
satranc19

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top