Fusion360 Sistem Gereksinimleri

flowchartx

Aktif Üye
Katılım
18 Ağustos 2021
Mesajlar
218
Herkese selamlar
Kullandığımız eski bir Toshiba Satellite bilgisayar var. 4GB Ram, NVIDIA GeForce 700 GPU, İ3 işlemci var. Biz bu bilgisayarda Fusion360 Cad/Cam programını kullanıyoruz fakat program çok kasıyor. RAM'i 8GB yapsam düzelir mi?
Herkese teşekkürler
 
"İyi ki ram eklemişim." Dedirtecek kadar bir fark olmaz. 12 GB bellekli harici ekran kartlı laptopta kullanıyorum i5 7200 işlemci 2 GB ekran kartı belleği var. Model birazcık karmaşık olsun iş eziyete dönüyor.
 
Sistem tam olarak ne ki? Geforce 750ti gibi bir kartsa akıcı hale gelebilir, i3 deyince de nesilden nesile çok fark var. Win7 4gb ile fena çalışmazken win10 8g ve ssd olmayınca neredeyse iş görmez hale geliyor, ssd yoksa ram eklesen de kayda değer bir işe yaramıyor. Laptop mu bilgisayar? Bendeki masaüstü de yavaş bir makine ama fusion360 çok büyük ve karmaşık modeller olmadığında makul çalışıyor. Kıyaslayarak net cevap verebilirim.
 
Bosa masraf olmaz ama mucize de yeratmaz. Windows 1.5 GB RAM kullaniyor, 1 GB RAM'de bosta olmasi gereken RAM miktari. Size program calistirmak icin 1.5 GB kadar bir alan kaliyor zaten. Arkada tarayici acsaniz surekli HDD/ SSD'ye basvuruyor sistem. HDD varsa zaten cok daha fazla frenleniyor. 8 GB RAM oldugunda 5 GB kadar bos RAM'iniz olacak. Islemci ayni kaldigi icin performans katlanmaz ama RAM eksikliginden dogan yavaslamalar ortadan kalkar.

Bazi notebooklarda islemci degistirmek mumkun. Eski Lenovo notebookumda i5 3210 ( 2 cekirdek ) yerine 4 cekirdekli bir tane takmistim. Tabii epey arastirmak gerekiyor notebook buna uygun mu diye. TDP'si ayni olan 4 cekirdekli islemci lazim. Bu olursa epey rahat edersiniz ama RAM asla bosa masraf olmaz.

Bu arada destekliyorsa 12 GB, hatta 16 yapin tabii.
 
Bende i5 9600k işlemci, 3060ti ekran kartı, 16gb ram ve ssd disk var. Aynen semihin dediği gibi iş biraz karmaşıklaşınca bende de eziyete dönüyor. Bence autodeskin bir şeyler yapması lazım.
 
FreeCAD in Free dan kasdettiği fiyatı değildir herhalde :)
 
SSD çok fayda sağlıyor. Ama en üst seviyede performansta makina da olsa Fusion360 her zaman yavaş olur çünkü hem bulutla uğraşıp duruyor hem de birçok gerekli gereksiz özelliği olan programlarda görülen yavaşlıktan da muzdarip. Hangi programlama dili ile yazıldığını bilmiyorum ama C# veya Java gibi diller ile yazılmışsa bu da yavaşlığın bir sebebi oluyor. Makinayı ne kadar hızlandırsan da çok fayda sağlamıyor.
 
Hangi programlama dili ile yazıldığını bilmiyorum ama C# veya Java gibi diller ile yazılmışsa bu da yavaşlığın bir sebebi oluyor.

fusion 360.PNG




chat_gpt.PNG
 
Donanım özellikleri
AMD A4-5000 İşlemci
AMD Radeon R5 M200
4GB Ram
240GB ssd

Ucuz yollu bir cad programı önerebilirseniz ona geçiş yapabiliriz dediğiniz gibi bu cihazı hızlandırsamda çok bişi olmucak gibi
 
Ucuz yollu bir cad programı önerebilirseniz ona geçiş yapabiliriz

Ben Alibre Design kullanıyorum 10 yıldır. Fiyat olarak Solidworks'den daha ucuz, temel katı modelleme işlevlerinde solidworks'un yaptığı neredeyse her şeyi yapabiliyor.
 
Cevaplar için teşekkürler. Bende izmirdeyim hocam ihtiyacım olursa mesaj atarım teşekkürler bende size bir kahve ısmarlarım :D
 
Ben Alibre Design kullanıyorum 10 yıldır. Fiyat olarak Solidworks'den daha ucuz, temel katı modelleme işlevlerinde solidworks'un yaptığı neredeyse her şeyi yapabiliyor.
Fiyatlarına erişmek mümkün değil. Sitesine girdiğinde teklif iste diyor. Daha önce de sormuştum galiba ama hatırlayamıyorum bir defa mı satın alınıyor, aylık üyelik mi?
 
Ben 10 yıl önce en üst seviye sürümünü 1800 dolara almıştım. Sonra da bir süre yıllık 400 dolar bakım ücreti ödedim. Birkaç yıldır ödemiyorum ve elimdeki sürüm işimi görüyor. Eğer saç bükme gerekli değilse çok daha uygun fiyata alt versiyonları alınabiliyor.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,891
Mesajlar
100,565
Üyeler
2,494
Son üye
yasin533

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Back
Top