Geri zekalılar ve şark kurnazlarının içinde yaşamaktan fena halde sıkıldım.

HexfeT

Aktif Üye
Katılım
1 Aralık 2019
Mesajlar
131
Bir iş yaptırmanız gerektiğinde konu hakkında bilgi sahibi olmak için biraz araştırma yaparsınız ya. Sonra işi yapacak sözde profesyonel ve o işten para kazanan kişiyle muhatap olduğunuzda konuya ondan daha fazla hakim olduğunuzu fark edip sinirlerinizin bozulduğu oluyor mu?

Bir başkasına işimin düşmesinden nefret ediyorum. Çünkü her işin afedersin binbir çeşit puştluğu var gelip buluyor. İnsanların eğitim seviyesiyle de alakası yok. Hastanedeki doktorundan tut, koca koca şirketlerin fabrikasından, sanayideki en basit ustasına kadar hepsi aynı b... Hep koy g... gitsin kafasında. En az bilgi ve zahmet ile en çok parayı kazanalım. Sağlam dişe kanal tedavisi yapan doktor bile gördüm ben. Bir şey satın almak, ya da bir iş yaptırmak bu kadar sinir stres ile sonuçlanmamalı. Yahu hep beni mi buluyor, yoksa insanlar hiçbir detayın farkında olmadığı, öğrenmeye de zahmet etmediği için sorun yaşamadıklarını mı zannediyorlar acaba?

İşinizi yapacak, ya da ürün alacağınız kişi-yetkili konunun cahili olmadığınızı anladığı anda öcüye dönüşüyorsunuz. Parayı ver gerisine karışma, bana işimi anlatma havasında. E hadi usta sensin, bildiğin gibi yap dersen aklınıza gelen başınıza geliveriyor.

Bizzat başıma gelen ya da şahit olduğum o kadar çok mevzu var ki.

Yakın zamanda olan ikisini yazacağım.

Benim 6-7 senelik telefonum aldıktan 3-5 ay sonra iyice yavaşladı. Yıllarca o şekilde kullandım. Artık iyice sinir bozmaya başladı. Bir arkadaşımın dokunmatiği bozulduğu için kullanmadığı eski telefonunu aldım. Telefoncu tanıdığı olan başka bir arkadaş var. Onun üzerinden halledeceğiz. Beraber gittik. İşlem sonrası muhtemel sorunlar için bir kaç soru sormak istedim. Bunlar çok sıkıntılı cihazlar diye başladı "abi sen bu dokunmatiğin nasıl değiştirildiğini biliyor musun?" dedi. Evladım senin yaşın kadar senedir elektronikle uğraşıyorum, o dokunmatiği bir tarafına takar, iki satır kodla takla attırırım demedim tabi. Zaten biliyorum, işlem aşamalarını anlatmaya başladım. "oooo bu iş olmaz! Yapmayalım biz" dedi ve gerginlik çıktı. Arada tanıdık var telefonu bıraktık çıktık.

Ertesi gün yapıldı geldi. Ta daaaa! Modemin dibinde değilsen wifi çekmiyor. Dokunmatik cam ile çerçeve arasında wifi, bluetooth ve GPS için flex pcb şeklinde anten var. Yapışık olduğu için eski cam ile beraber sıyrılıp atılıyor. Yeni cam yapıştırılmadan önce bu antenin yedek parça olarak temin edilip takılması gerekiyor. Ama ne yapıyorlar. Koy g.. gitsin. Ulan ben ne yapayım wifi çalışmayan telefonu. Yarın gidip telefonu ortadan ikiye katlayıp önüne atacağım.

Bir de yerli markamız Bisan ile mevzumuz var. Sosyal medyadan falan bakarsanız pek havalılar. Artık üst seviye bisiklet üretiyorlar. Ama en kazma adamın bile kolay kolay düşmeyeceği, parmak ısırtan işçilikleri var. Gördüğünüz bisiklet 3000$ değerinde. Kadro karbon. Bütün parçalar üst seviye fakat işi bunları imal etmek değil, ithal edip sadece bir araya getirmek olan firmanın yaptığı işçiliğe bakın.

Bisikletin orta göbeği shimano'nun pressfit sistemi. Göbek kadroya sıkı geçme şeklinde monte ediliyor. Dolayısıyla göbeğin gireceği çap kritik.

Bisan kadroyu Tayvandan getiriyor, boyasını kendi yapıyor. Göbeği maskelemeden basıyor boyayı. Sonra boyayı temizlemek için göbeğin içine zımparayla dalıyor ve gitti bizim kritik çap!

Adamlara konuyu iletiyorum. Hatalarını kabul etmek yerine bisikletin bir parçasını değiştirdiniz mi diye soruyorlar. Çünkü garanti dışı kalırmış. Vayy vayyy vayy...

Şimdi ben bisikleti garantiye göndereceğim fakat adım gibi biliyorum ki ya o boşluğa yapıştırıcı basacaklar. Ya daha önce iade alınıp işlem gören ve yeniden boyanan bir kadroyu bana yollayacaklar. Eğer susarsam başıma gelecek olan bu. Söylesem kıl müşteri oluyorum. Bu iş olumsuz sonuçlanırsa her platformda fena uğraşacağım kendileriyle.

Bisan çalışanlarının 3000$ lık malzemenin içine s... muazzam işçiliğine dair ayrıntıları paylaşıyorum.

Bu arada Bisan ve Shimano Spor toto bisiklet takımının resmi sponsoru ve bu bisiklet profesyonel yarışlarda kullanılıyor. Vitrin süper, reklama para saçılıyor ama atölyede olan ortada.

Acayip doluyum. Karman çorman yazıverdim...



IMG_9492.JPG
IMG_9515.JPG
IMG_9513.JPG


FKwFXClXMAA59E2.jpg
1697393289999.jpg


 
Son düzenleme:
Havşa başlı matkap uçlu vida sendromu var bizim memlekette. Anlattıklarını aynen yaşıyorum. Hatta bazen elim varmadığı için ustaya iş yaptırmak zorunda kalınca, ustanın gururu kırlmasın da benim işim görülsün diye, içimde patlıyor söyleyeceklerim :) . Neye al atsam havşa başlı matkap uçlu vidalar görüyorum. Bunun düz başlısı niye yok a$&%@.
 
KURDA 'NEDEN BOYNUN (ENSEN) KALIN? ' DEMİŞLER, 'İŞİMİ KENDİM GÖRÜRÜM DE ONDAN' DEMİŞ ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI.

işini başkasına inanmayarak kendisi yapan, üzülmez, rahat eder.
 
"Tereciye tere satılmaz" bunu anladım.
Ama "Terzi kendi söküğünü dikemez" bunu anlamıyorum. :)
Valla bende anca onu soyle anliyorum.

Terzi gercekten terzi degil, cakma terzi ise kendi sokugunu dikemeyecektir. Ya da mikrop oyle tembel oyle tembel ki ondan dikmiyordur.

Esnaflik baska bir maharet, Istanbul da bir esnaf vardi, esnafligina hayran kalmistim. Sonra bi ara samimi oldum , ogrendim ki adam ermeni kokenli. Ve dedi ki dedem de esnafti, babamda. Ben onlardan ogrendim bu isleri dedi. Ermeni kokenli ama musluman di.
 
KURDA 'NEDEN BOYNUN (ENSEN) KALIN? ' DEMİŞLER, 'İŞİMİ KENDİM GÖRÜRÜM DE ONDAN' DEMİŞ ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI.

işini başkasına inanmayarak kendisi yapan, üzülmez, rahat eder.
Gausmeter den yaparsan, ilk denemek icin yaptiginin parasi 100 dolar i gecmesse ve calisirsa, ben ilk musteriyim abi.
 
Bir ürün satın alırken özelliklerine bakıyorum.
Satın aldığım zaman o özellikleri taşıyıp taşımadığını bilmek için denemem lazım.
Deneyince bu sefer açılan mal geri alınmaz veya deneme yaparken bozdun diyorlar.
Onlarda haklı. :)
 
daha oturmayı kalkmayı, sıra yapmayı, iletişim kurmayı falan bilmiyoruz. tam bi çürümüşlük içindeyiz.

bi halta yaramayan meslek odaları var. mevzuatları neleri kapsıyor bilmiyorum ama eğitim, denetleme, çalışma lisansını süreli veya süresiz iptal etme gibi yetkileri olsa öyle astığım astık kestiğim kestik yapamaz kimse.

evini tadilat yaptıran bi arkadaşımın bazı prizlerinde cat6 kablo kullanılmıştı. tabi bi de hizmet alanların bi zulmü var o da ayrı bi konu.
 

Çevrimiçi personel

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,885
Mesajlar
100,433
Üyeler
2,493
Son üye
cym247

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top