Kod sorgulama veya etiket ile orijinal ürün tespiti

mikron24

Aktif Üye
Katılım
8 Ekim 2022
Mesajlar
722
Bazı ürünler üzerinde gördüğümüz hologram etiket nasıl bir orijinallik sağlar? Yanardöner hologram etiket veya QR kod kullanıcıyı avutmak değil mi? QR kod ile bir link açılıyor. Seri no soegulanmış oluyor... Linki harflerle yazmak yerine qr yapılmış. Saf vatandaş ürün üzerindeki QRkoda, holograma bakıp korkacak veya güven mi duyacak?

Sorgulanan şey bir numara, barkod. Ürünün kendisi işlevi doğrulanmıyor.


Orijinal ürün kodundan 1000 tane sahte ürün üzerine basılmış olsa her biri sorgulayacak mutlu olacaktır.

Veya

Bu kod daha önce sorgulanmış. Elinizdeki sahte olabilir??

Biri markette ürünü görmüş deneme yapmış sorgulamış hehe

Bandrol eklensin kutuyu açan sorgulasın... ?

Screenshot_20231103_152410_com.android.chrome_edit_108523892821981.jpg
 
Son düzenleme:
Genelde işlevsiz yapılıyor ama ilgili firma sorgulama sayfasına birde sayaç eklerse ürünün orjinalliğini teyit edebiliriz. Yani o seri numarasını ilk sorgulayan sizseniz sıkıntı yok demektir. Ama aynı seri numarsası 1400. kez sorgulandıysa o ürünün sahte olma ihtimali yüksek. Tabii burada şöyle birşey var, herkesin aldığı ürünün orjinalliğini alır almaz yapması kaydıyla. Yoksa Diğer sahte ürün alanlar yada orjinal ürünü alan sorgulatmadıysa sizin sahte ürününüz orjinalmiş gibi görünebilir. Zamanında bir xiaomi powerbank almıştım. Elime aldım zaten orjinal olmadığı belli üzerinde bir firmanın web adresi var. Neyse sorgulattım Xiaominin sitesinden. 140. kez mi 1400. kez mi ne sorgulamış aynı seri numarası. Sonra powerbankin üzerinde yazan web sitesine girdim kendi ürünümü buldum satıcının hiç öyle xiaomi satıyorum iddası yok. Olay tamanen hepsiburada sitesinde satış yapan elemanın işgüzarlığı. Neyse sonra ürünü iade ettim.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,972
Mesajlar
101,842
Üyeler
2,514
Son üye
evrenbasaran

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top