MicroC ile problem çözümleri

uturan

Yeni Üye
Katılım
2 Haziran 2021
Mesajlar
2
Arkadaşlar herkese merhaba, microC ile ilgili bir kaç tane çözülmesi gereken soru tarzı problemlerim var yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise minnettar kalırım.

SORULAR;
1) Bir 7 segment göstergede 0 ile 9 arasında asal sayıları sırası ile gösteren bir uygulama yapınız

2)Bir motor kontrol uygulaması yapmanız istenmektedir. 2 adet motor (DC Fan kullanınız) ve 3 adet buton kullanılacaktır. Butonlar PortA’ya bağlanmalı, motorlar ise çift yönlü kontrol için PortB’ye bağlanmalıdır. Birinci butona bastığınızda sadece bir motor dönecektir. İkinci butona bastığınızda daha önce dönen motor duracak ve diğeri dönecektir. Üçüncü butona bastığınızda ise her iki motor zıt yönde dönecektir.

3) LEDli bir uygulama geliştimeniz istenmektedir. Bu uygulamada 4 adet LED ve 2 adet buton kullanılacaktır. Birinci butona basıldığında bütün LEDler yanıp sönecektir. İkinci butona basıldığında ise LEDler sıra ile yanacaklar ve hepsi yandıktan sonra hepsi sönecektir. (30 puan)
NOT:LEDler arasındaki yanıp sönme aralığı zaman gecikme süresi isteğinize bağlı olarak ayarlanabilir.
 
Çok güzel öğretici sorular sormuş hocanız. Yapabildiğin kadarını kendin yap, takıldığın noktalarda soru sor. Ama birisi ödevin tamamını anahtar teslimi yapsın, kaynak kodlarını hazırlasın, devre şemalarını çizsin, bir de kullanım kılavuzunu yazsın istisyorsan kimsenin bunu yapacağını sanmıyorum.
 
ilk başta baya stres yaptım.Yapamam edemem diye.. 1 ve 3. Soruyu yaptım 2. Soru biraz zor gibi gözüküyor fikirleriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum.
 
Kullanılan mikrodenetleyiciden bağımsız olarak bir DC motorun yönü nasıl kontrol edilir önce onu araştırmanız lazım. 3. soruyu yazabildiğinize göre DC motor yön kontrolünde gereken temel bilgileri öğrendiğinizde bu kodu da yazarsınız. DC motorun yönü nasıl değişir konusunu, H köprü yapısını ve L293 entegresini araştırın. Daha sonra aşağıdaki şemayı simülasyonda deneyin. Sonra kodunuzu yazabileceksiniz.

L293 şema
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,981
Mesajlar
102,023
Üyeler
2,514
Son üye
evrenbasaran

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top