Multimetre LCR Metre vs. için Yazılım Önerisi

Windowstaki uni-t'in yazılımıyla ilgili sorunu daha ayrıntılı inceleyim dedim. Program kendine kendine kapandıktan sonra event viewer'a baktım. Hata kaydı aşağıdaki gibi. Aynı hata windows 10 kurulu iki ayrı makinede de oluşuyor. Biri benim eski masaüstü bilgisyarım biri yakında aldığım laptop. Bu hatadan ne anlamalıyım. Nette kernelbase.dll hatası diye aratınca yanlış yüklenmeden kaynaklıdır sfc/scannow yapın diyor ama aynı programın iki ayrı makinede hatalı yüklenmesi durumu saçma geldiği ve uzun sürecek bir işlem olduğu için denemedim. Sizce sorun ne olabilir?

UT612 Programına Ait Event Viewer Hatası:
Faulting application name: UT612.exe, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x2a425e19
Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 10.0.19041.3570, time stamp: 0xfaa05682
Exception code: 0xc000041d
Fault offset: 0x0013d982
Faulting process id: 0x2364
Faulting application start time: 0x01da20b556d9b7df
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\DMM\UT612\UT612.exe
Faulting module path: C:\WINDOWS\System32\KERNELBASE.dll
Report Id: 7a9bc0b8-d9ee-4371-b8cc-ae0990d25e97
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:
 
Dayanamadım sfc/scannow komutunu çalıştırdım. Tahmin ettiğimden çok daha kısa sürdü.Bozuk dosyaları düzelttiğini söyledi. PC'yi yeniden başlattım UT612 yazılımını açtım lcr metreyi bağladım program yine kendini kapattı. "Exception code: 0xc000041d" yazan şeyi nette aratıncada karşıma internet explorer ile ilgil şeyler çıkıyor. Mevzuyu hala tam anlamış değilim.
 
O hata kodu, uygulamada bir bug olduğunu gösteriyor. Bu çok temel bir hata. Ya erişim olmayan bir bellekten okuma/yazma yapıldı yada işlemci, program yer almayan bir yerden program çalıştırmaya teşebbüs etti.
 
O hata kodu, uygulamada bir bug olduğunu gösteriyor. Bu çok temel bir hata. Ya erişim olmayan bir bellekten okuma/yazma yapıldı yada işlemci, program yer almayan bir yerden program çalıştırmaya teşebbüs etti.
O zaman sorun programın kendisinden mi kaynaklanıyor? Benim yapabileceğim birşey yok o zaman.
 
O zaman sorun programın kendisinden mi kaynaklanıyor? Benim yapabileceğim birşey yok o zaman.

Exception programdan kaynaklanıyor, ama programın sapıtmasına sebep olan birincil hata bu olmayabilir. Mesela yapılandırma dosyasını yanlış hazırlamışsındır, veya portta hardware sorunu vardır, veya harici başka bir sorun vardır ve program da iyi yazılmadığı için, adam gibi hata mesajı vereceğine çöküyor.
 
Uni-t 'e yazdım bakalım cevap verecekler mi yada ne cevap verecekler.
 
@taydin Birde bu program çalışırken arka planda neler yaptığını görmek gibi bir şansımız var mıdır acaba? Belki oradan hatanın esas kaynağını bulabiliriz.
 
Hatanın tam olarak nerede meydana geldiğini anlamak için o programı bir debugger altında çalıştırman lazım. Mesela visual studio IDE içerisindeki debugger. Program çakıldığı zaman da "backtrace" denen fonksiyon çağrılma sırasına bakacaksın. Ama bu sadece hangi API fonksiyonunda çakılmanın meydana geldiğini gösterir. Büyük resimde bu API fonksiyonunun neden çakıldığını söylemeyebilir.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,844
Mesajlar
99,712
Üyeler
2,481
Son üye
rfdog12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top