Otomatik devam eden TV

tavhane

Yeni Üye
Katılım
16 Ocak 2024
Mesajlar
1
Merhaba arkadaşlar,

Odadan mutfağa gittiğimde tv yi pause edecek bir zımbırtı yapabilir miyim? Odaya geri geldiğimde tekrar devam edecek TV. Ama bunu hareket sensörü ile değil de AI human detection gibi bir şeyle yapmak istiyorum. Odada sabit kaldığımda da TV yi pause etmesin.
 
Kolay yolu kumandanın pause düğmesine basmak..
 
Yapılır öncelikle televizyon network uzerinden kumanda edilebilebilir mi ona bakmak lazım eğer ediliyorsa esp ile bir çözüm aranır edilemiyorsa veya esp ile gerekli bağlantıyı saglayamıyorsanız or alici verici ile once kumandanın protokolü bulunur sora pause tısınun kodu çözülür sonrar verici ile kod yollanır

Algılama kısmna gelince kapının oraya 2 tane lazer ve sensor ile teriklenme sirasına gore giriş mi yapılmiş çıkış mı yapılmış anlaşılabilir
 
ai gerek yok varlık sensörü - presence detector ile bu iş yapılabilir. klasik pır sensörü gibi harekete göre tepki vermez.
 
ai gerek yok varlık sensörü - presence detector ile bu iş yapılabilir. klasik pır sensörü gibi harekete göre tepki vermez.
Ben de onları pek sevemedim evet milimetrenin altında kıpırdamaya bile hassasiyeti olanlar var ama sürekli yüksek gigahertzlerde sinyali bize yollayıp ne yansıttıgımıza bakmaları fikri pek hosuma gitmiyor 2.4 ghz de calişan modemlerimiz bile tonlarca standarda tabi iken merdiven altı çiplerle - devrelerle yapılabilen maliyet odaklı hiçbir denetlemeye tabi olamayan (bildiğim kadarı ile sadece 2.4 ghz haberleşmeyi bozuyor diye banlanmış) bu sistemler güven vermiyor bana
 
Esp32 cam diye modül var kameralı onunla da algılanabişir biraz tuzlu olur
 
Kapinin iki tarafina LED alici verici yerlestirip tek tetiklenmelerde tv'yi acip ( iceri girme ) ciftlerde kapatma seklinde de olabilir. Belirli bir yukseklige uygulanirsa kedi kopek tarafindan tetiklenmezler.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,929
Mesajlar
101,269
Üyeler
2,504
Son üye
yaxe22

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
Back
Top