PIC16F877A projem

dkmnn07

Yeni Üye
Katılım
2 Nisan 2024
Mesajlar
5
Arkadaşlar merhabalar şekildeki devre şemasında yapmayı istediğim bir projem var. Bu projemde PIC16F877A mikrodenetleyicisini kullanacağım. Yapmayı istediğim proje ise Keypad’i ve 7SD ‘i eş zamanlı olarak tarayan ve basılan son 4 tuşa ait karakterleri displaye yazdıran uygulamayı yazmak istiyorum. Uygulamada butona basılması 7SD tarama hızını etkilememeli.
Not: A, B, C ve D karakterlerini eklemeyi unutmayınız
 

Ekler

  • Ekran görüntüsü 2024-04-02 133636.png
    Ekran görüntüsü 2024-04-02 133636.png
    72.4 KB · Görüntüleme: 32
Öncelikle konu ile ilgili bilgi seviyen nedir, elindeki elektronik test cihazları ve aletler nelerdir onları yaz. Ona göre tavsiyede bulunacağız.

Bir de daha önce PIC işlemci ile proje yaptın mı? IDE mi kullanacaksın, komut satırından mı yapacaksın? PIC için debug adaptörü var mı? (Pickit2 veya neyse).
 
Hocam merhabalar. Daha önceden
Öncelikle konu ile ilgili bilgi seviyen nedir, elindeki elektronik test cihazları ve aletler nelerdir onları yaz. Ona göre tavsiyede bulunacağız.

Bir de daha önce PIC işlemci ile proje yaptın mı? IDE mi kullanacaksın, komut satırından mı yapacaksın? PIC için debug adaptörü var mı? (Pickit2 veya neyse).
Hocam merhabalar. Daha önceden mikroişlemci laboratuvarında sıralı led yakma ve bastığım butonlardan 7SD'de görüntü almıştım. Ancak bu proje için hiçbir bilgim yok. PIC işlemci ile çalışmadım ancak mikrodenetleyiciyi kullandım. PIC C IDE'sini kullanacağım ve normal. PICkit2'yi kullanacağım hocam.
Yardımcı olursanız çok sevinirim elimde de sadece bastığım butonlardan öğrenci nummarasını veren kod var. O kod üzerinden bir şeyler denemeye çalıştım ancak bir sonuç çıkmadı
 
İşi öğrenmek istediğini, hemen hazır bir kod bulup kurtulmaya çalışmadığını varsayıyorum.

Projede aşama aşama git. Öncelikle PIC üzerinde çalışan bir blink kodu hazırla, LED blink etsin. Sonra keypad tarama kısmını hallet. Sonra 7 segment display görüntüleme işini hallet. En sonunda bu ayrı programları birleştirip hocanın istediği tuş okuyup ekrana yazma işini hallet.

Konu çok kalabalıklaşmaması için yukarıdaki her aşama için forumda ayrı konu açıp ilerleyebilirsin. Bu şekilde yaparsan çok yardım eden çıkar.

Ama hazır kod versin birisi bana diyorsan, başkası yazar mı bilemem, ama ben senin kodunu yazmam. Ama sen kendi kodunu yazarken elimden gelen yardımı yaparım.
 
Buton okuma yavaş olduğu için; display tarama
kısmını kesme ile yapmak daha uygun olacaktır.
Bir timer ~2KHz 'e kurulur. Her kesmeye girilince
bir hane aktif olur.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,896
Mesajlar
100,623
Üyeler
2,495
Son üye
Lyewor_

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top