Rasberry pi ve kırmızı led (PWR)

Sokisati

Üye
Katılım
24 Şubat 2024
Mesajlar
16
Kulübün rasberry pi 4'ünü şuana kadar hep telefon şarj adaptörleriyle besliyorduk ve ciddi bir sorunla karşılaşmıyorduk, sadece ara sıra low voltage uyarısı alıyordum. Bugün hep kullandığımız adaptörü bulamayınca (33 watt) aynı marka (xiamoi) 67 watt olanı taktım ve 2-3 dakika sonra eskisi gibi low voltage uyarısı aldım. İki adaptörde de fast charge özelliği var, voltajlar aynı ama 67 watt olanın amperi daha yüksek.
Ardından yaklaşık 5 dakika sonra bir py dosyasını açıp içini değiştirirken realvnc viewer dondu. Hotspotumdan da çıktığını gördüm. Ardından fişten çekip geri taksam da ses seda yok, kırmızı led yanıp sönüyor ve yeşil led kesinlikle yanmıyor.

Sorun ne olabilir? İnternette yanıp sönen kırmızı led için düşük voltaj diyorlar ama saçma, hep kullandığım adaptör niye şimdi düşük voltaj üretsin? Benim tahminim bir sebepten (çok merak ediyorum bunu) bugün kullandığım adaptör fast charge protokülünü kullanmak istedi ve rasberry pi'yi ya yaktı.
Ekstra bilgi: Laptob'ın usb portuna taktığımda kırmızı led çok hızlı biçimde, 33 watt adaptöre taktığımda 1 saniyede bir, 67 watt adaptöre taktığımda 2 saniyede (yaklaşık olarak tabii) yanıp sönüyor. Bu ne anlama gelir?

Sorun ne olabilir, tamir için ne yapabilirim?
 
Pi5 USB PD destekli ama pi4 sadece 5V istiyor. Normal şartlarda USB PD isteği olmadıkça çıkış voltajını değişmemesi gerekir. Şarj kablosu belki suçlu olarak düşünülebilir.
SD kartı değiştirip tekrar deneyin.
Eğer yine sonuç yoksa raspberry pi headerlarda rx/tx uçlarını USB seri dönüştürücü ile bilgisayara bağlayın. Sdkart takılı olmadan karta enerji verin. Seri portu xctu/rsterm/hyperterminal gibi bir program ile 115200 baudrate de dinleyin. Raspberry pi rx ucunun USB seri dönüştürücüdeki tx ucuna, raspberry pi rx ucunun dönüştürücü tx ucuna bağlanacağını hatırlatmaya gerek var mı bilmiyorum.
Sdkart takılı olmadığı+ enerji varken seri port üzerinde "C" gibi bir karakterin sürekli geldiğini görmeniz gerekir. Gelmiyor ise yada sdkartı değiştirip kurmak işe yaramadı ise bir bardak soğuk su hazırlayın. Raspberry pi gitmiş olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,844
Mesajlar
99,693
Üyeler
2,481
Son üye
rfdog12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top