RP2040 Micro İşlemci

Al işte at kenara ki sıcak hava istasyonu almaya bahanen olsun. Bakarsın belki birgün birisi hediye eder. Benim şuan kullandığım istasyon hediye geldi. Ama projelerini benim gibi gayretle itina ile hazırlayıp paylaşıma açık olman lazım.
Bu herkes için geçerli. Gayretli insanları ödüllendiren saygı değer insanlarda var dünyada.
Abi gerçekten işe yarar bir proje yaptığımda paylaşacağım genelde kişisel ihtiyaçlarım için veya ürün sayacı, el çarkı kandıran cihaz vs. yapıyorum birkaç projem var hepimizin işine yarayacak paylaşayım ama fazla düzenlemem gerekiyor

bildiğim kadarıyla bu aktif bir kristal içinde kendi feed back devresi var devamlı kendini 125e kalibre ediyor
Şu aliexpressde bulduğun linki at bakalım. Ulaşımı kolay olsun almak istediğimizde.

Ama aslında direk 133MHz kristalle kullanılsa daha sağlıklı oldur değil mi abi?

Olmaz! Hatta büyük ihtimalle hiç çalışmaz. 133 MHz kare dalga demek, 700 MHz lere çıkan harmonikleri ile birlikte artık RF devresiyle uğraşmak demek.

Olmaz! Hatta büyük ihtimalle hiç çalışmaz. 133 MHz kare dalga demek, 700 MHz lere çıkan harmonikleri ile birlikte artık RF devresiyle uğraşmak demek.
Çok değişik işler. Bende devre şeklinde yapılan işler osilosyona daha açık olur diye düşünmüştüm. Bakalım bu osilatör devresinin şeması var mı piko belgelerinde.

Adamlar haklı kardeşim. Çift çekirdek işlemciyi 3-5 membran tuşlu kumandayla aynı fiyata satarsan çip üreticileri isyan ederler tabi :katil2:
Dayanamadım 3 tane aldım. Dursun kenarda.

Screenshot_20220420-191149.jpg

flash.png

Sanırım buna da ihtiyacımız var abi bizim piconun üstünde de var bundan

RP2040 çipler geldi.
Çipin altını görünce anladım ki bunu karta lehimlemek için ya makine olmak lazım yada deli olmak lazım. Buna göre yolu evde basmak pek mümkün görünmüyor. O yüzden bir proje yaptığımda kartını çinde bastırmam gerekecek. Lehimleme işini ise sıcak hava ve krem lehim ile şansımı denerim diye düşünüyorum.

20220423_113759.jpg

Krem lehim şart. Ama sıcak hava yerine bir tost fırını kullanabilirsin.

Krem lehim şart. Ama sıcak hava yerine bir tost fırını kullanabilirsin.
Abi yumurta pişirme makinesini keşfettim.
Buna birtane PID kontrol yaptıkmı varya ne kutulamaya gerek kalır, ne rezistansla uğraşmaya. Boyutuda ideal seviyede.
Tahminim içinde devre yerleştirmek için bol bol boşluk vardır.

blogger-image--166356951.jpg

Aslında sıcak hava ile de yapabilirsin ama o biraz daha ustalık gerektirir.

Abi yumurta pişirme makinesini keşfettim.
Buna birtane PID kontrol yaptıkmı varya ne kutulamaya gerek kalır, ne rezistansla uğraşmaya. Boyutuda ideal seviyede.
Tahminim içinde devre yerleştirmek için bol bol boşluk vardır.

16876 eklentisine bak
Ütünün bütün sistemi iptal ediyorsun.
Basit bir triyaklı dimmer yapıyorsun.
Duman gördüğün an kapatıp açarak +300 derecelere getirebiliyorsun bu şekilde rezistans ömrü kısalıyor ama düz yüzeyi çabuk ısınması gibi bissürü avantajı var ütünün

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,890
Üyeler
2,798
Son üye
BlackEdition

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back