VDSL Modem Önerisi

volta

Kıdemli Üye
Katılım
31 Mart 2021
Mesajlar
1,910
Arkadaşlar yeni bir VDSL modem almayı düşünüyorum. Baktığım kadarıyla Asus ve Tp-link markalari öne çıkıyor. Ama böyle net bir fikre varamadım marka ve model konusunda. Kullanım tecrübelerinizden ve çevrenizden duyduklarınızdan faydalanmak için böyle bir başlık açmaya karar verdim. Her türlü öneriye açığım. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler. Gözüme çarpan üç model aşağıdaki gibi:

ASUS DSL-AC750

TP-Link ARCHER VR300

ASUS DSL-N16
 
Eğer modem kullanıyor olsaydım benim tercihim DSL-AC750 olurdu. 802.11ac desteği ile çok daha yüksek WIFI hızı elde ediyorsun bu çok büyük bir artı.
 
Mobil internet mi kullanıyorsunuz evde?

Süperonline'ın verdiği modemi kullanmıyorum, benim linux makinası ile doğrudan bağlanıyorum. Eğer bağlantı sorunu yaşayıp şikayet etmek istersem, onların modemi takıyorum, sorun düzelince tekrar söküyorum :D
 
Yani kendi modeminizi fîlan mı yaptınız. Modemsiz bağlanti mumkun mu?

Fiber internet alırsan evine, eve bir ethernet kablosu geliyor. Doğrudan bilgisayara bağlayıp gereken yazılımları da kurarsan internete bağlanabilirsin.

ADSL ve Kablonet için en basitinden aptal bir modem alıp "Bypass" mode sokman yeterli. Böyle yapınca modem sadece ADSL/Koaksiyel arabirimini Ethernet'e dönüştürüyor. Bağlantı kurma işini gene bilgisayar yapıyor.

Her üç çeşidi de denedim ve servis sağlayıcıların kendi modemlerinden daha iyi bir bant genişliği elde ettim. Tabi teknik destek istersen sıkıntı çünkü karşı taraf modem göremeyecek. Neyseki ben sadece hattı kestikleri zaman çekişmek için arıyorum bunları :dusun2:

Evin her odasına Ethernet kablo çektim. WIFI için de evin iki ucundaki iki odaya birer tane TP-Link RE450 erişim noktası koyup bunları ethernete bağladım. Evin her yerinden WIFI çalışıyor şu anda.
 
Fiber internet alırsan evine
Keşke öyle bir şansım olsa. Eski evde vardı rahattım. Bu evde biraz sıkıntılıda olsa en azından video izlemede falan pek sorun yaşamıyordum. iki gundur hızım 1Mbit'in altında. Bugun sorun modemden değil altyapidan kaynaklandığını anladım. Benim komşuda da aynı sorun varmış. ttneti arıyorum hattınızda bir sorun görunmuyor diyorlar ve bana hız yukseltme tavsiye ediyorlar :) . Muhtemelen bağlantı bu bölgede bir noktada darboğaza girdi. Çunku upload hızında hiçbir problem yok. Ama gelde bunu ttnete anlat. Hep aynı şeyi söyluyorlar.
 
Keşke öyle bir şansım olsa. Eski evde vardı rahattım. Bu evde biraz sıkıntılıda olsa en azından video izlemede falan pek sorun yaşamıyordum. iki gundur hızım 1Mbit'in altında. Bugun sorun modemden değil altyapidan kaynaklandığını anladım. Benim komşuda da aynı sorun varmış. ttneti arıyorum hattınızda bir sorun görunmuyor diyorlar ve bana hız yukseltme tavsiye ediyorlar :) . Muhtemelen bağlantı bu bölgede bir noktada darboğaza girdi. Çunku upload hızında hiçbir problem yok. Ama gelde bunu ttnete anlat. Hep aynı şeyi söyluyorlar.
Kaç Mbit hız anlaşman var?
Tahhüt ettikleri hizmeti sağlayamıyorlarsa ver tüketici hakları mahkemesine, ödediğin faturaların iadesini iste.
 
Bu devirde 1 Mbit hız çok komik oluyor.
PC den bağlanıyorsan kablolu bağlan, Telefondan filan bağlanıyorsan ve modemin 5G desteği var ise oradan bağlan.
Ben aylarca 100Mbit parası ödeyip 30Mbit kullandım. Bu süre zarfında defalarca hızım düşük diye vodafone'u aradım.
Modemi resetlettiler, ayarlarını güncellettiler, eve servis gönderdiler vs. Hiç biri düzeltemedi. Sonra bir gün canıma tak etti ve arayıp tüketici mahkemesine vereceğimi söyledim. 2-3 tane çağrı merkezi personelli ile konuştktan sonra bir kadın çıktı telefona. İşi bilen biri olduğu ses tonundan belli oluyordu. Bana kurduğu cümleyi aynen yazıyorum.

-Modeme nasıl bağlanıyorsunuz?
+ wifi ile.
-2.4Ghz den mi bağlanıyorsunuz?
+Evet.
-Modeme 2.4Ghz den bağlanırsanız hızınız 32Mbit'i geçmeyecektir, 5Ghz den bağlanırsanız hıznız 50Mbit'e kadar olacaktır, eğer direk kablo ile bağlarsanız size taahhüt ettiğimiz 100Mbit'i görebilirsiniz.

Bu konuşmadan sonra bütün söylediklerini test ettim gerçekten doğru. PC yi kablodan, evde telefon tablet ne kadar cihaz varsa onları da 5G den bağladım modeme.
Son test ettiğim hız aşağıda :)

hız.png
 
24 Mbit e kadar. bu -e kadar kısmı işi biraz karıştırıyor. Adamlar minarenin kılıfını hazırlamış önceden.
-e kadar olayını bence takmamak lazım. Sende savunma olarak "madem öyle kırk yılda bir 24Mbit verseniz anlarım ama hiç vermiyorsunuz" dersin. Zaten mahkeme de herhalde bu devirde 1Mbit'e sıcak bakmayıp seni haklı bulur. hiç birşey olmasa bile ttnet bakarlar ki iş dava açılmaya kadar uzuyor, alt yapıya müdahale eder herhalde.
 
Yav benim kampanya bitiyor. Şu anda Yalın adsl kullanıyorum. Varmı tavsiyeniz. Hem hızlı hem ucuz hem limitsiz :D
 
Turkcell Superbox yada Vodafone Redbox kullanan var mı? Onlar nasıl acaba? Olmazsa bunlara mı geçsem diyorum. Bu ttnetle uğraşmaktan bıktım. Bir değil iki değil surekli problem çıkıyor.
 
Turkcell Superbox yada Vodafone Redbox

Ben kullanmadım ama almak istiyorum. Cihazlar genel olarak sorunsuz diye yorumlamışlar.

Hız olayı tamamen bulunduğun bölgedeki hücreye bağlı. Mesafe yoğunluk vb. ama genel olarak insanlar memlun. Tabi kota ve fiyat gibi konulara göre kişisel bir tercih de var.
 
@Sercan Bana da olumlu gibi geliyordu. Sonuçta telefondan yaptığım hız testi (vodafone) iyi hatta ev internetinden iyi bazen. Şikayetvarda bir şikayete denk geldim şimdi. Adamın dediğine göre telefondan kendi hattiyla 30Mbit alırken redboxtan 1Mbit'in çok altinda alıyormuş. Durum böyleyse redbox başka baz istasyonuna bağlanıyor. Yani alacağımız hiz tamamen surpriz. Bu kafamı karıştırdı.

Şikayetvar Linki

şikayetvar.png
 
İşyerinde turkcell superbox var. Hız fena değil. Adsl altyapısı kötü olduğu için mecburi geçiş oldu. Fiyatı eskiden 160tl idi şimdi baya pahalı sanırım. Ne kadar ödüyorlar tam bilmiyorum.
 
Bende var süperbox. Fiberi keserlerse yedek olarak bulunduruyorum. Şimdi speedtest yaptım 14 Mbps download 5 Mbps upload verdi. Aylık fiyat 170 TL. Ama 40 Mbps download da görmüşlüğüm var. İletim ortamı hava olduğu için bant genişliği büyük değişkenlik gösteriyor. Kotası sabit ve aylık 150 GByte. Daha fazla kota da olabilir parasını verirsen. Kotayı doldurduğun anda hız o kadar gülünç bir seviyeye düşüyor ki artık hat kesiliyor desen yeridir.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,972
Mesajlar
101,820
Üyeler
2,514
Son üye
evrenbasaran

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top