SATILIK 500 tl dijital osiloskop

Status
Yeni mesajlara kapalıdır.
Neymiş diye bakanlar :katil1:
IMG-20180208-WA0006.jpg
 
Evet geçmiş olsun arkadaşlar, satıcıya ne whatsapp'tan nede telefonla ulaşılamıyor ... Zaten 40 MHz lik versiyonu kartal otomasyon'da 3000 TL ye satılırken 80 MHz lik cihazın 500 TL ye alınabileceğini düşünerek saflık etmiş oldum ve dersimi aldım.

İkinci el analog osiloskop kovalamaya devam edeceğiz arkadaşlar.
 
Geçmiş olsun. :mad:
 
Ben ilk aradığımda elinde adetli olduğunu söyledi.Adet olarak 45 kadar olduğu yalnız bunun 25inin satıldığı ve bazılarının rezerve olduğunu yaklaşık 15 civarı olduğunu söyledi.Nerden geldi bu kadar ucuza dedim.İhaleden kaldı dedi.Sonrasında dedim madem öyle hepsini alayım.Tamam dedi.Yalnız dedim ben gelip kendim alacağım ya da arkadaşı göndereceğim dedim.O andan sonra sayısına bakayım size döneyim o zaman dedi.Beni baya bi oyaladı. Whatsapp resminden de şüphelenmiştim. Dün akşam üstü bir daha aradım. Hocam çok yoruldum size eve gidince sayı vereyim satılanlar oldu dedi.Sonra yine cevap yok.Telefonu arıyorum açan yok.
Sonradan anladım ki bu adam dolandırıcı.Biraz geç oldu ama.Yapacak birşey yok.:mad::mad::mad::mad::mad:
 
Bence bu iş ancak, Türkiye'de bir ekibin tamamen açık kaynak bir osiloskop tasarımı ortaya koymasıyla çözülür. Şimdiye kadar neden hiçbir üniversite veya kulüp bunu yapmadı bilmiyorum. Ama yapmamız lazım bunu. Bu şekilde hem hardware hem de software açık kaynak bir tasarım ortaya konursa, fiyat tabi Çin'den gelen kıytırık osiloskoplar kadar ucuz olmayacaktır. Ama mevcut Siglent'ler Rigol'ler kadar da uçuk olmayacaktır.

Burada 5 farklı osiloskop örneği var. Bunlardan biri aklındaki proje için bir başlangıç noktası olabilir mi?
 

Burada 5 farklı osiloskop örneği var. Bunlardan biri aklındaki proje için bir başlangıç noktası olabilir mi?

Bu sistemle elde edilen osiloskop instrustar veya hantek'in USB bazlı osiloskopları gibi olur, yani ses kartı osiloskopun, bant genişliği daha fazla olanı. Benim düşündüğüm de gene USB bazlı, ama daha çok Picoscope muadili. Yani içinde mutlaka hardware trigger devresi olmalı ve gerçek bir osiloskop'taki temel özelliklerin hepsi olmalı. Tek fark, ekran ve kullanıcı arabirimi USB üzerinden.
 
@taydin

Savcılığa müracaat ettiniz mi?
Yarım saatinizi alır.
Birşey çıkmaz oradan. Çıksa da benim buna vaktim yok.
Yapma üstad; Hakkınızı aramayacak mısınız?
İşlemler, yarım saatinizi alır. İspat belgelerinizle savcılığa müracaat edeceksiniz.
Bulunduğunuz yerdeki adliye sarayına gidin, gerisi kolay...
Sonrası emniyet, adaletin işi...
Çakalları ödüllendirmeyin. Dolandıranın yanına kar kalmasın.
Hem paranızı kurtarırsınız. Hem de dolandırıcı gereken cezayı alacağı için, başkalarının canını yakamaz.

Tekrar geçmiş olsun.
İnşaallah hak, adalet yerini bulur, siz de paranızı kurtarırsınız.
 
Son düzenleme:
Bu cihaz gerçektende 70 mhz mi ? Bilgisi olan varmı ?

Banggood'dakine bakıyorsan, bunun farklı bant genişlikli modelleri var. 70 MHz olanı 1300 küsür lira. Hantek'in 6022BE USB osiloskobuna da bakabilirsin. Fiyat 550 TL gibi ama bant genişliği 20 MHz.
 
Şu anda alınabilecek en uygun fiyatlı full fonksiyonlu osiloskop markası OWON gibi duruyor. Aşağıdaki model var. Fiyatı 2400 TL. Bununla ilgili youtube'da inceleme videolarını seyredebilirsin. Ben de biraz bakayım.

1606853007193.png
 
Evet hocam şimdi baktım hantek 2d72 . Osiloskop , sinyal jenaratörü , multimetre. Ama gerçektende 70:mhz mi acaba ? Bide gerçek zamanlı örnekleme oranı çok düşük değilmi hocam ? Çift kanal çalışınca kanal başına 125 ms

Yüksek bant genişliğine o kadar özenme. Bende 1 GHz bant genişlikli osiloskop var, belki lazım olur diye abarttım. Şimdi çoğu zaman 20 MHz bant limitlemesini açık olarak kullanıyorum, çünkü öbür türlü etrafta ne kadar parazit gürültü varsa hepsini gösteriyor :)

Senin için bir osiloskopta en değerli olan özellikler, farklı trigger çeşitlerini desteklemesi (mesela pals süresine göre trigger, ve bu ancak hardware trigger olan osilskoplarda olur, mesela yukarıdaki owon), kanal sayısı, ve protokol çözümleme (I2C, SPI, RS232, UART gibi) ve protokole göre trigger.
 
Bir şey çıkmaz oradan. Çıksa da benim buna vaktim yok.
Timur geçmiş olsun. Aslında bu çakallara meydanı dar etmek lazım. Onun içinde zaman ayırıp arkasını aramak gerekiyor.

Şu anda alınabilecek en uygun fiyatlı full fonksiyonlu osiloskop markası OWON gibi duruyor. Aşağıdaki model var. Fiyatı 2400 TL. Bununla ilgili youtube'da inceleme videolarını seyredebilirsin. Ben de biraz bakayım.
Gittigidiyor linkini verdiğin satıcı "TDS Mühendislik" Ankara merkezli güvenilir bir firma. Benim birkaç alışverişim oldu. Giitigidiyor üzerinden değil doğrudan firmadan (Arslan Bey) alın. İndirimli olur.....
 
Timur geçmiş olsun. Aslında bu çakallara meydanı dar etmek lazım. Onun içinde zaman ayırıp arkasını aramak gerekiyor.
Eğer banka üzerinden EFT ile gönderseydim, açıklamasına "UNI-T UT2082C osiloskop bedeli" yazmış olacağım için her türlü legal yol açık olurdu. Ama şimdi cebe gönderildi ve bunu yaparken bir açıklama yazma durumu yok. Şimdi ben adamı mahkemeye versem, adam "bana borcu vardı ödedi" diyecek. Veya "onun badana işini yaptım onun parası" diyecek. Oradan birşey çıkmaz bence. O paranın ona da bereketi olmayacak zaten.

Gittigidiyor linkini verdiğin satıcı "TDS Mühendislik" Ankara merkezli güvenilir bir firma. Benim birkaç alışverişim oldu. Giitigidiyor üzerinden değil doğrudan firmadan (Arslan Bey) alın. İndirimli olur.....

Aynen. Ben de bir kullanılmış yokogawa güç ölçer ve akım probu aldım ondan. Hem güzel indirim yaptı forumdan bahsedince, hem de hiç sorun çıkarmadan ertesi gün kargoyu bana ulaştırdı. Dediğin gibi doğrudan firma ile temasa geçmek lazım. Taksit de yapıyor, bir de öğrenci olduğunu belirtirsen, eminim fiyatta biraz daha iyileştirme yapar.
 
Hocam aslında portatif cihaz hastalığı var bende ☺. 2d72 iyi ve yeterli derseniz alacağım.

O cihazlar çok limitli. Dediğin gibi iki kanal aynı anda kullanıldığında örnekleme hızı 125 MSps/s değerine düşüyor. Bu durumda 70 MHz desteklemesi mümkün değil (nyquist teoremi). Bir de bunda hardware trigger var mı yok mu bilmiyorum, ama tahminim yoktur. Kanal başı saklama kapasitesi 3 kS :) Yani bu sadece bir sinyalin şeklini görüntülemeye yarar. Ama osiloskop bundan çok daha fazlasıdır.

Eğer (inşallah) elektronik mühendisliğini kazanırsan, daha ilk yılında sana bu yetersiz gelmeye başlayacak. O yüzden ailenden maddi destek al ve full fonksiyonlu bir osiloskop edin.
 
Benim araştırdığım kadarıyla, alınabilecek full işlevli en ucuz osiloskop Siglent SDS1072 gibi duruyor (70 MHz bant genişliği). Ama bunu da Türkiye'de satan bir yer göremedim. 100 MHz bant genişlikli modeli SDS1102CML+ aşağıdaki mağazada var, fiyatı şu anda 3600 TL gibi.


Bu Owon'lara, UNI-T lere bakınca, fiyat/performans bence optimum değil. Tamam 2500 TL verir bunlardan bir tane alırsın ve ekranda sana bir sinyal gösterir, ama limitasyonları ve bazan da bugları çok saç baş yoldurur.
 
  • Beğen
Reactions: 333
Status
Yeni mesajlara kapalıdır.

Forum istatistikleri

Konular
5,971
Mesajlar
101,793
Üyeler
2,514
Son üye
evrenbasaran

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top