6s bms sorunu

Erkangenc

Üye
Katılım
19 Ocak 2024
Mesajlar
19
Selam aleyküm taşınabilir hoparlör yapımı için 6s bms devresi yaptım bağlantıları doğru çıkışları ölçtugumde 21v görünüyor anfi bagladigimda 1v düşüyor sorun nedir acaba
 
Cikis 1V'a mi dusuyor yoksa 21V'tan 20V'a mi dusuyor? Tam anlamadim. Mesajda imla kurallarina dikkat edersen daha anlasilir olacaktir.
 
Ya bms aktif olmamıştır.
Ya pillerden biri boştur. Bms çıkışı kesiyordur.
Ya bms arizalidir.

21 volt okuyor olmanız pillerin biri yada birkaçının alt voltaj değerine yakın olduğu ve yüke binince voltajin çökmesi ile bms in çıkışı kestiği fikrini düşündürüyor bana.

Bu yaptığınız bağlantıları pil paketini bms i görme şansımız var mi?

Piller sıfır pil mi?

Birlesimler lehim mi punta mi?
 
Pilleri ölçtüğümde 24v hepsi dolu bms den ölçtüğümde 21v ölçüyorum anfi bağladığımda 1volta düşüyor
 
Piller sıfır değil elimde olan powerbank pilleri bağlantı yerleri punta değil rehim
 
IMG_1946.jpeg
 
Bence pilleri test edin. Piller arasinda sarj oluyor gorunup bozuk olan vardir. 3.3 Ohm / 10W ya da 4.7 Ohm / 5W tas direnc baglayin. Bakin bakalim ne surede dusuyor gerilimi, test aleti yoksa.
 
Son düzenleme:
Öncelikle lehim yaptığınız yerler bu işe uygun değil. Lehim iscilikleriniz kalitesiz. Muhtemelen benzer lehimler pil kutuplarinda da var. Hatta pil kutuplarini lehim tutsun diye biraz uzun isittiysaniz o pillerin kimyası bozulmuştur.

İlk basta bu lehimler düzeltilmeli. Piller yuk altında gerilim ölçümü @Alt 255 arkadaşımızın önerdiği gibi ölçülmesi gerekli. Voltaj çöküşü yaşanan pil var ise o pil kullanılmamalı.

Aşağıdaki resimdeki lehimler düzeltilmeli. Kablolari ben olsam bir tık daha kalın kesitli kablo ile değiştirirdim.

Screenshot_20240119-185541_Chrome.jpg
 
bazen sıfır bms bile hatalı olabiliyor; kontrol entegresi açık devre oluyor ve mosfet gateleri float oluyor. çıkışta boşta gerilim varken yük değdirince hemen sıfıra düşebiliyor
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim gündüz çalıştığım için bakamamıştım akşam denediğimde sorunsuz çalışıyor muhtemelen bms kendini korumaya almış
 
Arkadaşlar birsey daha soracağım bu elimdeki pilleri denedim kullandığım anfi için biraz güçsüz kalıyorlar yeni pil aldım 3000 mah bu pilleri 25.2v 1a ile şarj edersem ne kadar sürede şarj olurlar
 
1 tanesi mi 3 saat yoksa 6 tanesi mi 6s bms bağlıyıp öyle şarj edeceğim çünkü
 
6 sı sa zaten hepsi birbirine bağlı seri. 24.2 volt vererek hepsini birden sar ediyor olacaksınız. Şarj aletiniz 1 amperlik piller 3 amper buna göre 3 saatte doğacaktır belki yarı doluysa 1.5 saatte yada 2 saatte dolar.

Tam boş ise 3 saatte dolar.
 
6 sı sa zaten hepsi birbirine bağlı seri. 24.2 volt vererek hepsini birden sar ediyor olacaksınız. Şarj aletiniz 1 amperlik piller 3 amper buna göre 3 saatte doğacaktır belki yarı doluysa 1.5 saatte yada 2 saatte dolar.

Tam boş ise 3 saatte dolar.
Yanlis hatirlamiyorsam BMS'lerde pil basina 4.2V veriliyordu. 6 pil icin 25.2V olmayacak mi? 6S'te guvenlik icin biraz asagida mi birakiliyor voltaj?
 
Portatif bir amfi için neden bu kadar riske giriyorsunuz?
Anfinizin besleme voltajı kaç volt ? Çıkış gücü kaç watt ?
Li-Ion pil yerine 12volt 5 veya 7 Amp.lik akü ile risksiz şekilde besleseniz olmuyormu ?
Genelde portatif anfilerde 12 volt aküler kullanılır.
Cihazın içinde yerinizmi yok?
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
5,844
Mesajlar
99,686
Üyeler
2,481
Son üye
rfdog12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top