Neredeyse tam karşılamışım. Bundan iyisini Çinde fabrikada yapıyorlar.
Birde şu delik içi kaplama işini çözebilseydik çok güzel olacaktı. Şimdi işin yoksa rivet çak.
24795 eklentisine bak
24794 eklentisine bak
Dikkat edince toz sorunu olmuyor abi. Bu pcb 300X100mm. Hiç toz ile başım derde girmedi. Sadece beceriksizliğimden dry filmim bitti.
Elinize sağlık çok güzel görünüyor, toz, hava kabarcıkları ve Dry Film'i yapışıtırma konusunda bildiğim birkaç şeyi anlatmak isterim:
1. Özellikle 0.1mm kadar yol inceliklerine indiğimde gerçekten toz taneleri büyük bir sorun oluyordu, bu sorunu çözmek için çalıştığım masanın üzerine streç film germiştim ne faydası olacak derseniz, streç filmi açarken oluşan sürtünme ile streç filme statik elektrik yükleniyor ve bu da havadaki toz tanelerini yakalamasını sağlıyor, tıpkı kazağa sürtülen bir balonun saç telleri veya kağıdı çekmesi gibi, hışırtılı ince saydam muşambalarda satılıyor tahminim onlar bu sorunu daha iyi çözer, streç film ile haliyle heryeri kaplayıp bir nevi çadır içinde çalışamıyordum.
2. Hava kabarcıklarından kurtulmak için Dry Film'i plakete yapıştırmadan önce üzerine su spreyliyordum, ve sonra Dry Film'i plaketin üzerine serip serigrafi raglesiyle bastırarak suyu çıkartıyordum ardından laminasyonla yapıştırıyordum. (bu sırada plaketi a4 kağıda sarmak makineni ömrünü uzatıyor.)
3. Dry Filmin yüzeye doğru bir şekilde yapışabilmesi için yüzeyin temiz olması gerekiyor temiz derken kimyasal olarak temizlikten söz ediyorum, bunun için 1 litre suya 50g Sodyum Hidroksit koyup solüsyonu 45C civarına ısıtarak plaketi 15 dakika içinde bekletmek gerekiyor, plaketi solüsyondan çıkardıktan sonra mikrofiber peçete (kimwipes) ile sarıp kurumasını sağlamak gerekiyor, plaketi açık havada bırakırsanız havadaki mikro yağ taneleri yüzeye yapışır ve kirletir, aynı şekilde temizledikten sonra eldivensiz kesinilikle plakete dokunmamak gerekiyor.
Aşağıdaki linkler faydalı olabilir kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim: