Bu parca nasil uretilir?

Mikro Step

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eylül 2022
Mesajlar
3,806

Motorun ustunde bulunan boylu boyunca ustunde yariklari olan celik parca cok hassas sekilde nasil uretilir?
 
Lazer ile rahatlıkla üretilebilir. PCB stencil'lerindeki hassasiyet gereksinimi bundan çok daha fazla ve lazer rahatlıkla altından kalkabiliyor.
 
Buradaki malzemede her ince çubukta NS kutupları mı var ?

Eğer bobinler manyetik alanı kısa devre ederek , yada mıknatıslayarak ilerliyorsa o zaman senin diğer başlıkta yazdığın demirin manyatik sığasının az olması nedeniyle çok az güç verebilir o zaman bu demir değil özel bir madde neomidyum mıknatısın yapıldığı madde olabilir .

Eğer induksiyon tarzında , async motor gibi itme sağlıyorsa o zaman alüminyum bakır yüzeyede olabilir delik açmaya da gerek yok fakat çok yüksek akım vermek gerekir itme için oluşan induksiyon akımı malzemin kısa sürede ısınmasına yol açar.
 
Son düzenleme:
Burdaki yarikli mazleme celik malzeme. Miknatislar hareketli bobin tarafinda.
Bu tip motorlar zaten cok isinir. Ama isi dezavantajina karsilik ortalikta ne bir triger kayisi ne bir kasnak, ne bir vida ne de somun var.
Dolayisi ile isi kaybi, bosluk/backlash sorunlari yaninda onemsenmez.
 
Son düzenleme:
Burdaki malzeme etli bir malzeme ve laser vs ile kesimde capak olusumu engellenemez. Ancak ilerleme hizi vs ile rahat rahat oynamayacak gaz vanasini biraz daha acmayacak bir an once isi bitireyim parami alayim tarzi ureticilerle bu is olmaz.

Fakat once lazerle kesim yapip ardindan freze ile islenebilir.

Bir yazida asitle yapildigini okumustum. Fakat kalin malzemeyi asitle kontrollu olarak istenen boyutlarda islemek de kolay bir is olmamali.
 
Bu parçanın üretimini çok hassas istiyorsanız tel erozyon yöntemi ile kesme işlemi yapmanız gerekiyor. Tel erozyon işleminde de kesen telin kalınlığına göre de işlem sonunda çıkan malzemenin boyut tolerans aralığı değişir ama 0,01mm mertebelerinde değişir. Ama bu işlem maliyetli bir işlemdir bilginiz olsun.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,869
Mesajlar
100,067
Üyeler
2,487
Son üye
camandar

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top