Ender 3 S1 Plus Alıyorum. İtirazı olan var mı?

Yukarıda 3d printer aldıktan sonra satış sonrası destek sonrası kaygılarımdan bahsetmiştim. 3d yazıcılara bakarken Metatechtr'nin müşteri yorumlarına denk geldim. Firmayı biliyordum, bambu lab, prusa falan satıyorlar. Ama daha önce yorumlara hiç dikkat etmedim. Eğer bu yorumlar gerçeği yansıtıyorsa buradan 3d yazıcı alınır. Ama tabii hep pahalı markaların ürünlerini satıyorlar. Öyle sıkıntı var :) En ucuz printer 15-20bin . Acaba bu firmadan daha önce alışveriş yapmış olan var mı? Bahsetmiş olduğum yorumlar aşağıdaki ürün sayfasında.


Bambu Lab X1 Carbon Combo aldım onlardan. Bir sorun yaşamadım. İletişimleri de gayet iyiydi.
 
Hanginizin eşi size böyle hediye alıyor? :katil2:
Ekran görüntüsü 2024-01-29 183333.png

@Endorfin35+
 
Topluca fikirlerimi yazayım:

YAZICI:
ENDER 3 S1:

Bizde bir tane var. 1.5 yıl kadar oldu alalı. Ben aldığımda S1 Plus yoktu. Olsaydı onu tercih edebilirdim. Kötü cihaz diyemem. Fiyat/performans istiyorsanız gayet iyi. Baskı kalitesi hiç fena değil. Ancak başta yatak hizalaması olmak üzere kalibrasyon konusunda bir öğrenme ve sık kalibrasyon yapma ihtiyacı var. O fiyat seviyesinde hala ilk tercihim olabilecek bir ürün. ama biraz daha yukarı çıkıp daha üst serilerden ikinci el almak da mantıklı olabilir.

BAMBU LAB X1 CARBON:
Yazıcıyı yoğun kullanmaya başlayınca, hem baskı hızı hem de daha az uğraşmak için yakın zamanda bir tane de Bambu Lab X1 Carbon Combo aldım. O gerçekten çok güzel bir cihaz. Toplamda 5 ayrı filament takıp uzaktan hangi renk filamenti kullanacağını seçerek baskı gönderebiliyorsunuz. Uzaktan kamera ile izleyebilyorsunuz. Kalibrasyonla neredeyse hiç uğraşmıyorsunuz. Fiyatı yüksek ama değdiğini düşünüyorum. Üst segment cihaz arayanlar için tavsiye edebilirim.



FİLAMENT KURUTMA, SAKLAMA:
Filament nemlenince gerçekten çok etkiliyor. Bambu LAB X1C'nin AMS modülü (içine 4 filament koyuyorsunuz) bu anlamda çok işime yarıyor.
29555 eklentisine bak

Bunun dışında kapalı kasalı yazıcıların yataklarını da kurutucu olarak kullanabiliyorsunuz.



ESUN EBOX LITE Filament Kurutucu:
29560 eklentisine bak
Bu üründen de kullanıyorum. Süresini ve sıcaklığını ayarlayabiliyorsunuz. Güzel bir ürün. LITE olan versiyonunu tavsiye ederim. Diğeri daha pahalı ve daha kötü.
Amazon.com.tr'den toplam 1226 TL'ye almıştım (3-4 hafta önce), kısa sürede gelmişti yurtdışından. Sanırım stok kalmamış şimdi. Kurutucu özelliğinin yanında yazıcınızın yanına koyarak filamenti içinde tutabileceğiniz, neme karşı koruyabileceğiniz bir muhafaza gibi de kullanabilirsiniz. Önünde filament çıkış deliği var.


eSUN eVacuum Kit Pro saklama torbası:
Bunun hem manuel pompa hem de elektrikli pompa içeren (pro) versiyonlarından var. Manuel pompa biraz fazla zahmetli oluyor. 1 poşet için 5-10 dk pompalamanız gerekiyor. Pro modelindeki elektrili pompa ile 45-60 sn içinde bayağı sıkı bir vakum yapabiliyorsunuz. Torbalar yeterince iyi. 2 hafta oldu, sızdırma olmadı. Uzun dönemde ne olacak ben de merak ediyorum.
Manuel pompalı olan kiti 3dream (@hakan8470 ) firmasından almıştım. Elektrikli pompalı olanı ise 3dteknomarket firmasından aldım. İkisinde de sorun yaşamadım.



SİLİKAJEL:
29556 eklentisine bak

Geçen hafta şöyle bir silikajel aldım. Bu silikajeller nemlenince rengi yeşil oluyor. Fırında tekrar eski haline getirebiliyorsunuz. Bunlara küçük kutular ya da ince fileli torbalar yapıp içine koyabilirsiniz. Sonra filamentleri sakladığınız vakumlu poşetlerde kullanabilirsiniz. 1 Kg silikajel bayağı fazla işinizi görecektir. Ancak silikajel filamentinizi kurutmaya yaramaz. Nemlenmemesini sağlar. O yüzden kurutucuya bir alternatif değil. Doğru olan ikisini de kullanmak.

Bambu Lab yazıcının AMS modülünün içerisine aşağıdaki gibi kutulardan (bir de arka tarafta tepsi gibi olanlar var) basıp içine bu silikajelden koydum. Böylece modülün içinde bekleyen filamentlerin neme karşı ekstra korunmasını sağlıyorum. @gumush tavsiye ederim.

29557 eklentisine bak


eSun eBox Lite tekrar satışa girmiş. Fiyat artmış ama hala Türkiye fiyatlarına göre daha uygun:


1707295295440.png




Ben toplam 1226 TL'ye almışım. Asıl büyük fark gümrük bedelinden kaynaklanıyor.
1707295230564.png
 
eSun eBox Lite ta sure ve sicaklik ayari var. 3 kademe sicaklik ayari ile calisiyor. Bana gelen klavuz da;

1 de Plate sicakligi 610,
2 de 630,
3 te 750.

Internette bir kullanim videosunda bu degerler 100 kusurlerde geziyor. eSun urunlerini guncellemis olabilir?

Nem ayar bulunsa ve elektrik geldiginde calismaya devam edebilse cok hos olurmus. Anladigim iceriden bir sey olcmuyor, sadece isitiyor. O sicaklikta nem ne kadar olursa artik. Yani dis ortamin nem ve sicakliginin alet icin ehemmiyeti yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,848
Mesajlar
99,743
Üyeler
2,482
Son üye
ilker29

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top