İhtiyaç listesi

TA3UIS

Doğan
Katılım
15 Kasım 2023
Mesajlar
1,376
Elektronik hobisine giriş yapmış biri olarak olmazsa olmaz almam gereken malzemeler aletler cihazlar hangileridir liste halinde yazarsanız sevinirim.
 
Bu baslikta yaziyor :


Multimetre secimi icin ayrintilar :

 
Oradaki liste de güzelmiş.

İşimi görecek kaliteli breadboard nereden alabilirim internetten?

Ayrıca breadboard üstünde kullanmak için kablo, köprü kablolu timsah ağzı gibi ne önerirsiniz?
 
Motorobit'in fiyatlari uygun. Kalitesi hobici icin yeterli. Iki tane breadboardi birlestirip buna 12V, 5V, 3.3V gibi elektrik baglamak icin born jack takinca guzel bir deneme tahtasi oluyor.
 
Farklı markalardaki Breadboard ların kaliteleri aynı kalitedemi birde ölçü olarak hangisini almalı
 
Standart 60x10 olanlar her is icin yeterli. 830 delikli diyorlardi galiba. Bunlarda yanlardaki elektrik tasiyici kolonlar haric 5 delikli 120 sira var. Kucuk projeler icin yeter bu. Ama aletin fiyati makul zaten. Iki tane alabilirsiniz.


Su da fena olmaz.

 
Ayarlı güç kaynağı alacağım, güç kartı neden gerekli, Ayarlı güç kaynağını kullanamam mı?
 
Ayarlı güç kaynağı alacağım, güç kartı neden gerekli, Ayarlı güç kaynağını kullanamam mı?
Kullanirsin tabii de mesela arduino ya da kullanacagin kartlar icin gereken 5V ve 3.3V'u buradan rahatlikla alirsin. O arada da motor vb seyler icin gereken yuksek gerilimi guc kaynagindan alirsin. Bir projede birden fazla gerilime ihtiyacin olacak, bunlarin coguda dusuk akim isteyecek. Ornegin 12V, 5V ve 3,3V gerekiyor. 3 tane Korad mi alacaksin? Korad disinda bir tane ucuz 200W'lik, artik kullanilmayan 2. el bilgisayar PSU'su da alabilirsin mesela bu tur standart voltaj ihtiyaci icin.
 
Hatta şöyle çok güzel bir breakout var. PSU yu takıyorsun, sana 4 tane voltaj veriyor. Çıkışlar birbirinden izole değil, ama gene de birçok deney yapılmasına müsait.

1702238259556.png
 
Hatta şöyle çok güzel bir breakout var. PSU yu takıyorsun, sana 4 tane voltaj veriyor. Çıkışlar birbirinden izole değil, ama gene de birçok deney yapılmasına müsait.

27401 eklentisine bak
Born jacklarin tanesi 8 TL falan zaten. KEndin yapmaya kalksan daha pahaliya gelir bu hazir olandan. Uzerinde sigorta olmasida iyiymis, o an ihtiyaca gore farkli sigorta takilabilir. Ben de ekleyeyim alacaklar listeme. Derli toplu olur boyle.
 
Aslında bütçeye göre multimetre listesi yaptığımız gibi, bütçeye göre güç kaynağı listesi yapsak, listenin en tepesine bu konabilir :)
 

Forum istatistikleri

Konular
5,989
Mesajlar
102,194
Üyeler
2,517
Son üye
Dzenit

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top