Kart topolojisi hakkında.

Ranger

Üye
Katılım
24 Ekim 2021
Mesajlar
27
Değerli ustalarım bu karta hakkında bana özet bir bilgi verebilirmisiniz geçen ben bunu 5w taş direnc ile denedim sonuc değişmedi nasıl bir kart bu şebeke voltajını direnclerle düşürmüşler ya ufak bir transformator koy bari yukarda gördüğünüz nuvoton mcu uzerindeki 10k lık ve 1M ohmluk ve ilave olarak 1M ohmluk direnc üzerinden ac direk besleme yapılmış ilgili ayağa 2.5V gerilim geliyor ama ac tabi oradan neyi ölçüyor bilmiyorum sonra röle panasonic olan triac ile besleme alıyor ama rolenin bobin enerjisi ac ile beslenip tek diyot ile yarım dalga dc yapılıp topraga akıtıyor böylelikle röleyi altda gördüğünüz t1 transistör ile sürüyor ya bozuk birseyde yok mcu mu bozuk acaba demleme esnasında röleyi açıyor seri direnç de yaptım aynı resiztans da ısınma yok bu arada direncden dolayı ona rağmen durum bu neymiş bu böyle. şema yok bilgi desen oda zaten tamiri geçtim prensip kavrayıp ilerleyim diye uğraşıyorum mcu dan şüphe ediyorum ama sizdende fikirler almak istiyorum. teşekkür ederim
 

Ekler

  • IMG_20240110_142810.jpg
    IMG_20240110_142810.jpg
    916.8 KB · Görüntüleme: 56
Sıkıntı Rezistans ın ısınmamaması mı suyu kaynatmıyormu doğru mu anlamadım. Öyle ise önce rezistansı kontrol ettinizmi emimin etmişinizdir ama bazen olurda atlanır ya.
 
Besleme için kapasitif düşürücü yapmışlar gibi görünüyor

İlgili konu :

 
O röle küçük bir röle. Bobin sağlamdır çekip bırakma yapıyor olabilir. Ama kontağı bozuk olabilir.
 
Sıkıntı Rezistans ın ısınmamaması mı suyu kaynatmıyormu doğru mu anlamadım. Öyle ise önce rezistansı kontrol ettinizmi emimin etmişinizdir ama bazen olurda atlanır ya.
Rezistans saglam sistem 30 sn ye kadar röle kontagını çekiyor bir iki fokurdatiyor sonra kontakları bırakıyor zaten öncesinde rezistansı arızalandı değiştirdim sorun kontağı neden açtığında kart üzerinde problemli parça yok ben öyle biliyorum en azından mcu programı bozulmuş olabilir mi.
 
ısıyı ölçen bişey olması lazım muhtemelen anlatılana göre orada sorun olabilir Normalde su bir kaynar kaynadıkdan sonra düşük modda sıcak tutar öyle değilmi
 
ısıyı ölçen bişey olması lazım muhtemelen anlatılana göre orada sorun olabilir Normalde su bir kaynar kaynadıkdan sonra düşük modda sıcak tutar öyle değilmi
Demleme rezistansı tarafında ölçüm yok su kaynatma tarafında kettle da ntc var ordan analog değer alıyor suyun kaynayıp kaynamadigini burdan biliyor. demlemede termostat var o su bitince enerjiyi kesiyor valla hocam servis bile tamiri ile uğraşmıyor yedek parça yok deyip savıyor otomatik cay demlemelerden uzak durun.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,844
Mesajlar
99,711
Üyeler
2,481
Son üye
rfdog12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top